ajutor..copilul meu nu vrea la WC la gradi
Raspunsuri - Pagina 2
liliac1 spune:
quote:
Originally posted by carmens
Ce ma mira pe mine si poate ma lamuresc fetele, la gradinite sunt WC- uri mari, obisnuite nu sunt din cele pentru copii ?
La noi la gradinita, o gradinita mica, de cartier, au WC-uri si chiuvete mici, pentru copii. Fica-mea e foarte incantata de ele ( cu toate ca WC-ul nu l-a folosit deloc, sta doar 4 ore si nu a avut nevoie )
Carmen
Si la noi la gradi sunt chiuvetele puse mai jos, ca sa aiba acces copilasii la robinet, si wc-urile sunt un pic mai joase, dar..."gaura" e normala. Adica ei se pot aseza, binemercic, insa au senzatia ca se pot "strecura" in ditamai diametrul respectiv.
Pentru cei care au nevoie, exista reductoare. Asa ca fiecare pici foloseste wc-ul asa cum se pricepe mai bine
Liliana&
Andra-MariaFii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
jozsaerika spune:
multumesc fetelor de raspunsuri si solutii 
deci, mi s-a confirmat inca o data ca exista OAMENI si oameni una dintre ingrijitoare , ieri mi l-a schimbat si stiu ca si in alte 2 ocazii mi l-a schimbat fara sa se planga....parandu-mi mai dragutza azi dimineata i-am dus o ciocolata (Merci) si am vrut sa-i dau si bani (20 ron-habar n-am e putzin pt. inceput?????) dar m-a refuzat categoric a zis ca nici vorba ea isi face meseria si nu are inima sa-l lase asa
...dar , in final a acceptat ciocolata 
Educatoarea imi spune ieri ca ea nu are nimic cu copilul ca din punctul ei de vedere s-a incadrat foarte bine si nu are probleme cu el ...dar se plang ingrijitoarele ca nu e de datoria lor sa-l schimbe cand trebuie daca se intampla frecvent

Aici la gradi la parter unde este grupa mare-romana si grupa maghiara (unde sunt toti impreuna) nu sunt decat WC-uri mari de adulti si este facut din gresie un fel de prag pe care se urca sa ajunga mai bine 
la etaj unde sunt grupa mica si mijlocie sunt Wc -uri mici dar nu prea au chef cred sa urce cu el acolo sus sau mai stiu eu...trebuie sa vad exact 
cumva trebuie sa rezolvam...incerc in we sa-l duc sa-i luam reductor sau ce o vrand el
va mai tin la curent cum avansam
mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)
poze
ela03 spune:
Erika, eu zic sa-i pui si-un Pampers, pentru siguranta. E mai usor de schimbat, pentru ca se arunca si nu mai face chiar asa rau la ficat.
Eu am un baietel de 2 ani si 8 luni cu Pampers. La noi in gradi sunt oameni cu suflet, nici nu s-a pus problema sa nu fie schimbat imediat.
aurelia1278 spune:
Dar, daca i-ai duce olita acolo, la gradinita, nu ti-ar primi-o? Sa-l puna pe olita cand cere kk?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic
eveline spune:
Sa va spun si la mine cum au decurs lucrurile.
Fiica-mea nu facea decat la olita. I-am luat un colacel pt WC in ideea sa o obisnuiesc....cand incercam sa o pun facea o adevarata criza de nervi....banuiesc ca avea teama sa nu cada cand vedea gaura...asa cred.
Inainte sa inceapa gradinita m-am dus pe acolo sa ma interesez de una de alta, ce-i trebuie si toate cele. Atunci mi-a spus educatoarea ca sub nicio forma nu o primeste cu olita, toti vor face la wc, la inceput mai greu apoi incet se vor obisnui. Oops...ce ma fac, m-am gandit, ca a mea face numai la olita.
Mi-am luat inima in dinti si a doua zi dimineata exact cand s-a trezit am luat-o si am mers direct la baie (cand se trezeste face un pisu luuung) si (cu inima stransa) i-am pus colacelul pe WC si am pus-o fortat (recunosc) cu urlete pe WC. A rezistat cateva secunde dar a inceput sa faca pisu si nu va spun ce fata a putut sa faca (imi pare rau ca nu am pozat-o). Cred ca a realizat ca nu pica si ca e ok. S-a linistit instant si toata ziua m-a luat de mana si ma ducea la wc (avea treaba, n-avea ea isi dadea pantalonii jos se urca, facea sau nu facea, se dadea jos). In concluzie i-a placut.
A inceput caminul....acum alta problema....m-am dus sa vad toaleta....si ...surpriza. Exact cum povesteati voi: wc-uri joase insa cu gaura mare....si colacele ioc....
Am lasat copilul acolo si am plecat....am revenit la 4...Primul lucru pe care l-am facut m-am uitat in saculetul ei unde avea haine de schimb. Erau toate la locul lor, neumblate. Buuun, m-am gandit, stai sa vezi ca nu e schimbata si e uda. Apare copilul....cu hainele cu care am lasat-o in regula. Vorbesc cu ingrijitoarea care-mi spune ca Bianca a facut la WC. Eu cu ochii cat cepele o intreb cum oare. Ei, spune ea....m-am facut ca fac si eu (adica ea), a mai facut o fetita inaintea ei....si uite-asa....
Buuuun....ajung acasa....si surpriza mi se confirma.
O gasesc mai spre seara pe micuta mea la baie (cu lumina stinsa evident, ca nu ajunge), cu pantalonii lasati pe vine si cocotata pe veceu, fara colacel, tinandu-se nu stiu cum cu mainile in spate de colacul mare. Mie mi-a stat inima in loc, ma gandeam ca o sa pice dar a fost ok.
Si de atunci tot asa, nici nu mai vrea colacelul special.
Si toate astea prin puterea exemplului (a celorlalti copilasi) si cu o mare rabdare din partea ingrijitoarei.
Si apropo de atributiile personalului din gradinita. Ni s-a explicat foarte clar la sedinta cu parintii ca:
- pentru tot ce e legat de toaleta, mancare, imbracat, dezbracat luam legatura c NUMAI cu ingrijitoarele
- pentru educatie si alte activitati - educatoarele
- muci si alte probleme - asistenta
Oricum, din ce am observat, pana acum, la grupa mica, in probleme de mancare se implica toata lumea (si educatoarele si asistentele si ingrijitoarele)...dar probabil numai catva timp, la inceput.
La baie e clar ca-i duce numai ingrijitoarea.
Hai ca m-am intins nepermis de mult, sper sa va ajute la ceva experienta mea.
Va urez mult succes!
jozsaerika spune:
deci, inca problema noastra nu e rezolvata complet 
acasa a acceptat reductorul albastru (-il car la gradi in fiecare dimineta si la 5 il ducem din nou acasa- 
) dar la gradi nu vrea sa stea pe el la kk, pishu face si singur dar tot la WC-ul care are reductorul lui, ingrijitoarea il tot intreaba si zice ca nu vrea kk....in genere se abtine pana acasa dar au fost accidente de ex. saptamana trecuta din 5 zile 1 zi a fost cu accident 
aaaa...mai era un subiect cu pampersul la somnul de la pranz si scria cineva de copii care isi vor "bate joc" de faptul ca are nevoie de pampers sau ca are accidente....si asa si este ....cativa baieti , in genere, din grupa ii fac "zile fripte" si ii tot spun piticule,bebelasule etc.....cred ca este deja stresat si de noi si de colegi 
va mai tin la curent
mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)
poze