ajutor..copilul meu nu vrea la WC la gradi
nici nu stiu cum sa incep???
am un baiat de 3.9 ani care de la 1.10 ani merge la gradi...primi doi ani la gradi particulara (pt. ca era prea mic si crese in limba maghiara nu sunt) s-a acomodat nu am avut probleme foarte mari cu el..acolo ii lasa si cu olitza....apoi anul acesta am trecut la gradi de stat ca deh! am crescut si taxa la particulara ne "usca"...i-am explicat copilului toata vacanta ca va merge la alta gradi...acomodarea a fost relativ usoara (l-am dus din august sa evit plansetele de la inceput)
DAR, problema noastra este ca nu vrea la WC ii este frica...ca pica inauntru si il duce apa 
...mentionez ca acasa inca facem pe olita
...am incercat tot felul de smecherii...dar nu merge adik treaba mica o face la WC dar cea mare nu vrea
si face pe el ....e nasol rau...nu stiu ce sa mai fac ???????
....si ce ma mai deranjeaza este ca educatoare si ingrijitoarea l-au lasat ieri in kk pana am venit eu adik vreo 2 ore...au zis ca ele sufera cu ficat si nu puteau sa-l schimbe ca le este rau 

ce ma pot face...sa fac scandal la directiune? cum e "legea" la gradi...am baza pe care sa fac scandal? ce sa fac?
mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)
poze
Raspunsuri
LoraG76 spune:
Pai ingrijitoarea aia cand spala wc-ul nu-i e rau??? Asa ceva e de nepermis, sa-l lase sa stea asa...imi inchipui ca esti cu nervii la pamant...deja sunt eu furioasa pe alea!
Eu zic sa-i cumperi un colacel din ala mic pentru wc, care se pune peste colacul mare, sa mergi impreuna cu el in oras si sa-l alegeti impreuna si sa i-l duci la gradi, sa-i arati ca de pe ala nu are cum sa pice. Sunt colacele si care au manere, are si de ce sa se tina.
Multa bafta!
Lora, mami de IUSTINA
diana21 spune:
Eu as schimba urgent gradinita! Ingnorante, nepasatoare, superficiale, fara dragoste pentru copii...eu asa le vad pe educatoarea si pe ingrijitoarea de care povestesti. E inadmisibil sa il lase sa stea asa!!! Daca totusi nu schimbi gdradinita, de ce nu duci olita acolo? O lasa in baie, e doar a lui si gata! Sau pe doamne le apuca crizele de ficat si daca ar trebui sa golesca si sa spele o olita??? Ma intreb ce fac daca unui copil i se face rau si vomita. ![]()
![]()
![]()
![]()
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
ela03 spune:
Ma uitam mirata la postarea ta si nu-mi gaseam cuvintele... n-am mai auzit de asa ceva... vezi si tu, poate cu vreo atentie, ceva, ajuti la insanatosirea doamnelor ingijitoare... nu m-am uitat in fisa postului lor, nu stiu daca sunt obligate sa schimbe copiii, desi eu banuiesc ca da...
anda141 spune:
Cum adica l-au lasat neschimbat? Hai ca asta e mai buna...vai de mine , li se face rau de la ficat, hai ca asata e chiar buna. Sa isi schimbe serviciul atunci, lucrul cu copiii presupune si astfel de activitati mai putin parfumate. Chiar m-am enervat, du-l la alta gradinita sau fac ceva, nu stiu ce....Gradinitele de stat ...chiar de stat degeaba. Chiar imi pare rau, incearca sa il inveti sa stea pe colacel.Asa nu ii va mai fi frica ca va cadea.Invata-l de acasa, spune-i ca e baiat mare , copiii mici fac la olita.
Succes, si vezi ce faci cu educatoarele alea nesimtite.
http://www.copaculdehartie.ro
liliac1 spune:
Si eu cred ca un reductor ar rezolva problema. Eventual luati si pentru acasa unul identic cu cel de la gradi si...exersati ![]()
Cat despre atitudinea ingrijitoareio/educatoarei, ai putea sa-i duci schimburi copilului si servetele umede, si daca e sa se intample accidentul, atunci, le rogi sa il schimbe, stearga si sa-ti lase la "pachet" restul...
Dar nu mi se pare in regula atitudinea lor.
Liliana&
Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
annablue spune:
![]()
![]()
![]()
Asta am eu de zis la asa atitudine iresponsabila a acelor ingrijitoare ! Cred ca eu in locul tau le ardeam doua de nu se vedeau.... Cum adica sa nu-l schimbe ?!?!? Pai ce, ele sunt platite sa ajute copiii sau ce ?
Eu m-as duce la educatoare mai intai si le-as intreba cum se poate sa evitati pe viitor asa accidente si sa le spui ca apreciezi ajutorul lor in a vorbi cu "doamnele" (o spun ironic, evident) care poate nu isi pot indeplini sarcinile pe caz de boala.
Si sa le spui foarte mierso ca daca se ma intampla inca o data la fel, vei face o sesizare la directoare/inspectorat sa verifice sanatatea subreda a angajatelor cu pricina...ca poate trebuies concediate pe motiv de ficat marit 
Iti tin pumnii si spune-ne ce ai rezolvat!
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
monaraus spune:
Doamne, cata nesimtire!!!!!!!!!!!!!!!!
Ela03, de ce crezi ca ar fi necesare o atentie??? Lucrezi cumva in cresa sau gradinita ??? Doar personalilui de acolo i se mai pare normal sa se practice asa ceva...
adriana spune:
Eu ma gandesc asa:
1. Au refuzat sa-l schimbe? Atunci au o problema, pe care trebuie s-o discuti cu directoarea... Daca vomita un copilas, refuza sa faca curat dupa el, sa-l schimbe? Cred ca remarca cu "sufar de ficat" e inventata si rautacioasa.
2. Poate nemultumirea lor(ca baietelul nu face cum fac toti ceilalti-kk la WC
) se rasfrange si asupra comportamentului cu baietelul tau, si el simte.. poate e si frustrat si de aici decurge problema cu WC-ul...
3. Problema cu WC-ul poti s-o rezolvi cu reductorul de care pomeneau fetele.. Unul pe care el sa-l aleaga, frumos, cu personaje de poveste.. si daca faci de acasa instructaj, poate la gradi sa mearga..
Ce sa spun, oribile femei, imi pare rau sa zic asa ceva, dar componenta umana s-a pierdut de mult, nu mai sunt decat niste storcatoare de bani, comert cu niste bieti copii.. sunt dezgustata de gradinitele astea
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
ela03 spune:
monaraus, nu mi se pare normal sa se practice asa ceva, insa... sunt oameni si oameni...
carmens spune:
Ce ma mira pe mine si poate ma lamuresc fetele, la gradinite sunt WC- uri mari, obisnuite nu sunt din cele pentru copii ?
La noi la gradinita, o gradinita mica, de cartier, au WC-uri si chiuvete mici, pentru copii. Fica-mea e foarte incantata de ele ( cu toate ca WC-ul nu l-a folosit deloc, sta doar 4 ore si nu a avut nevoie )![]()