Aerosoli in Laringita

Aerosoli in Laringita | Autor: mumyca

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de 3 ani si 4 luni.Acum 5 zile a racit.La inceput ii curgea nasucul,stranuta si avea gitul rosu.Fiind Simbata ,am sunat-o pe doctora si mi-a recomandat Amoxacilina si Panadol.La 2 zile a inceput sa vorbeasca ragusit.I-am dat Prednison 3 zile la sfatul doctorei.Amoxacilina am terminat-o in a 4-a zi,ptr. ca ii dadeam la 6 ore.Ieri am mers la control nu ia gasit nimic la plamini,starea generala este mai buna dar este tot ragusita.Este normal?Acum,mi-a spus doctora sa-i mai dau inca 2 zile Nurofen si daca nu-i trece sa-i faca aerosoli.
Ma gindeam sa-i fac eu acasa,sa nu o mai chiniu pe la spital,dar vreau sa-i fac corect.Stiu ca se poate face cu o sticla taiata,si pus spreiul in gura sticlei,dar fetita trebuie sa tina gurita inchisa sau deschisa in acel moment?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Ce spray? Pentru laringita se fac aerosoli cu adrenalina si ser fiziologic pentru a dilata laringele. Daca ai aparat, iti da doctorita reteta si poti sa ii faci acasa. Noi am folosit 1 ml de adrenalina (parca) si 1 ml de ser. Cu sticla n-am auzit...
Daca e laringita, ai mare grija pentru ca e mai periculoasa decat pare. Copiii au calibrul laringelui foarte mic/ingust, iar daca se inflameaza, exista chiar riscul de a se sufoca. Noi am stat internati o noapte cand a avut Ianca laringita.

Antibioticul, zic eu, i l-ai dat aiurea. In primul rand nu se prescrie NICIODATA prin telefon, fara sa vada copilul...fara exudat, antibiograma, pentru ce i l-a dat? Dovada ca e ceva viral, zic eu, este tocmai faptul ca dupa cateva zile a aparut raguseala. E laringita virala, nu e nevoie de antibiotic, cel putin nu fara consultatie.
Dar doctorii nostri dau antibiotic preventiv. Daca e viral, oricum trece de la sine, dar daca nu, sa nu riste. Mai bine indoapa copilul cu antibiotic preventiv...

Sa ma ierti daca te-am suparat, dar mi se ridica tensiunea cand vad cum se dau antibiotocele de aiurea, de usor si pentru orice. Copilul meu a ramas cu o mare sensibilitate a sitemului digestiv si de la antibiotice data aiurea si des. Ma rog, la noi a fost un cerc vicios...Am facut greseli multe pentru ca am avut incredere in medici incompetenti si am mizat pe faptul ca trebuie sa stie ei mai bine decat mine.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emushi spune:

mai era un topic pe-aici despre raguseala/laringita
poti incerca Homeovox, e homeopat, si chiar are efecte bune in cazul asta
nu inteleg ce pot face aerosolii acum, pentru raguseala...erau mai indicati in faza acuta, cand respira greu, dar asa, pentru raguseala, n-am auzit....

http://www.pagina-mirunei.piczo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

antibioticul ca antibioticul, ce sa mai spun de prednison... este o moda acum cu prednisonul asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Nici mie nu-mi place Prednisonul.....dar sunt momente cand nu ai de ales. Noi am trecut prin multe laringite cu sufocare unde alta sansa decat Prednisonul si Hidrocortiznul nu era. Dar fugim de el cat putem. Dupa 2 operatii de polipi si dupa ce fetita a mai crescut nu mai avem asa probleme. Doar sporadic, 1 data pe an si chiar mai rar. Insa pana la 5 ani facea si de 5-6 ori pe an laringita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Reiau ca tocmai am pierdut mesajul.

Aerosolii se recomanda pe toata perioada bolii, nu pentru a trata raguseala, ci pentru a dilata laringele si a elimina astfel riscul sufocarii. Ianca a facut aerosoli cu adrenalina cinci zile, de trei ori pe zi. Foarte, foarte importanta este si dexametazona, are acelasi efect. Restul medicamentelor, gen Aerius, Nurofen sau Calpol sunt secundare.

-copilul trebuie sa stea in casa, intr-o camera calda, dar cu aer umed, nu uscat
-nu se fumeaza langa copil, se evita praful, noxele si iritantii chimici (spray-uri, detregenti, etc.)
-ajuta ceaurile caldute de tei si soc
-comprese caldute pe gat
-repaus vocal

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

da, si noi am facut aerosoli pentru laringita, cand Cristi avea 9 luni. Am facut la spital, era un aparat special. Exista si in famracii acest aparat (am vazut la Help Net). Aerosolii i-am facut atunci cu adrenalina

Ingrid si Cristi 4 ani si 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

si noi am facut aerosoli cu adrenalina la urgente si am stat o zi internati in spital.de atunci ne-am luat aparat sa-l avem noi acasa. si l-am folosit dar pt. gramezile de muci

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Imi pare rau ca fetitza ta e bolnava.
Ar fi bine sa cumperi un aparat de aerosoli, e o investitie buna si e al vostru, curat fara alti microbi( cum e cel din spital).
In laringita se fac aerosoli cu adrenalina, cantitatea nu o stiu exact.Mai da o cautare pe net sau poate iti spun celelalte mamici.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mumyca spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.Din fericire acum suntem mult mai bine,nu mai suntem ragusite.
Ma intreba o mamica ce fel de sprei folosesc.Becotide,sper ca am scris corect,mi la recomandat medicul cind am mai trecut prin asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neliana spune:

Incearaca cu o baie cu aburi dand drumul la dus su apa fierbinte in baie eventual si cu geamult deschis pt a crea aburi tine-o asa 10-30 min

www.copiionline.com

Mergi la inceput