Copilasi din 2002 (37)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Noi de azi avem musafiri...niste prieteni din Ro cu o fetita de 3 ani, o dragalasa si o vorbareatza care se tine toata ziua dupa David!!!!

Elena, ce mai papa Gabriela!!! hihi...Pe mine ma amuza cum se uita in camera...ca orice domnisoara e preocupata de "look"!!! haha!!!

Nicoleta, atunci distractie maxima la petrecere!!! Sa stii ca si eu am nevoie de energie si nici nu am pe seama cui sa o pun...

Gabbriela, ma bucur ca lui Matthew ii place fotbalul...si eu ma gandesc sa incep din nou cu DAvid...dar nici noi nu stim cand sa ne facem timp...

Katty si Cristina, eu nu as face sigilare de maselutze...
Pentru ca se subtiaza smaltul dintelui (ca sa se puna substanta florurata) care este mai vulnerabil de fapt la carii apoi. Eu mi-am facut sigilare la 3 masele acum 2 ani, si in vara asta la control mi-a gasit 3 carii exact la masele pe care le sigilasem!!!!! Asa rau mi-a parut!!!!

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, 3000km prin Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

sinzi esti cam grabita... pe piciu meu il cheama Julian si deabea acuma am venit sa va anunt ca incepe si el fotbalul .. sunt curioasa daca ii va place.

Ps: pe a lui gabrielaghe il cheama Matt

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Am ajuns si eu la serviciu, azi va fi o zi plina, trebuie sa fug sa il iau si pe Stefan... sper sa ajung pana in 5.
Eu sunt ok, mi-a fos tare greu totusi sa ma trezesc la 7 (altfel piciul meu nu ar fi mai dormit la gradi... ca asa face daca se trezeste mai tarziu...), l-am dus repede si am venit aici... asa as fi mai lenevit putin in pat... i-am facut instructajul lui Stefan dimineata, sa nu alerge, sa nu vorbeasca tare... si m-a intrebat de ce?. Pentru ca nu vreau sa incepi sa tusesti mai tare... la care el: Pai de ce ma duci bolnav la gradi ?? NU e bolnav, dar mai are o coada de tuse... insa copilul cauta motive sa mai stea acasa cu mami, ca tare bine ne-a mai fost!
Apropo de dinti, Stefan nu are nicio carie vizibila, insa are tartru (care s-a mai curatat de vreun an, insa tot mai este putin negru pe ici, pe colea...). el a luat Fluor de la 7 luni la 2 ani... doar 5 zile pe saptamana, ca asa am primit recomandari din mai multe parti (medici). Ar trebui sa incep pe la 5 ani iar, insa nici nu stiu ce sa mai fac... De spalat pe dinti, mai mult seara, dimineata uitam... insa nu mananca dulciuri decat rar de tot, si acelea nu sunt tari... Noi nu stam grozav cu dantura, insa nici sa il suprafloruram... :))
Va doresc o zi faina si un week-end pe masura, la noi sper sa fie cald si frumos.
Si sanatate.
Nicoleta
PS La noi in grupa, cativa copii au stafilococi in gatut, sper sa ii fi depistat toti parintii, sa nu ne trezim si noi cu monstrii, poate ii fac si eu un exudat...

Edit: Sinzi, asa vezi cum e cu 2 copii... Gabbriela, Sinzi nu a facut decat sa scrie 2 de b, poate fi o greseala de tipar, nu cred ca va incurca pe tine cu cealalta Gabriela :)... si eu adaug sau mananc litere, o numesc "balbaiala in scris" hi hi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

'neatza!

Nuuu, Andrei nu are nici o problema cu dintisorii si nu, nu i-am dat niciodata pastilute de zymaflour.
Dar nici nu-i plac dulciurile. Mananca doar ou Kinder si de acolo doar crema, bilutele le mananc io.Intr-adevar bea lapte destul de mult, mananca unt, smantana etc.
Sigilarea mi-a recomandat-o stomatologul ca fiind o masura de preventie foarte sigura. Acum, am sa ma interesez si in alte parti.
Eu l-am dus la stomatolog de pe la 1 an si cateva luni, cand am sesizat o pata alba pe canin. De fapt era o demineralizare la nivelul dintelului, asa a crescut dintisorul cu un deficit de minerale.
De atunci, mergem cam de 2 ori pe an la o verificare.

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Katty si Cristina, eu nu as face sigilare de maselutze...
Pentru ca se subtiaza smaltul dintelui (ca sa se puna substanta florurata) care este mai vulnerabil de fapt la carii apoi. Eu mi-am facut sigilare la 3 masele acum 2 ani, si in vara asta la control mi-a gasit 3 carii exact la masele pe care le sigilasem!!!!! Asa rau mi-a parut!!!!

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

:

Mamicile dragute de 2002,bine v-am regasit!

Din pacate,mi-am promis sa mai scriu cite ceva despre noi ...dar timpul asta

Totusi vroiam sa va spun de sigilari,am facut destule la viata mea si nu se ia NIMIC din substanta dentara!Efectiv se curata dintele cu periaj profesional,se aplica lacul cu fluor(un sealant)se intareste lacul prin polimerizare cu lampa.Si da,are eficienta mare,in caz ca se mai duce din lac,se mai pot resigila.
Sanziana,poate tu aveai deja carii acolo vizibile atunci doar radiologic sau sealantul nu a fost bine aplicat.In fine,sigilarea asta se face la un timp dupa eruptie,nu chiar oricind.
In unele cazuri,cind exista carie superficiala,doar in smalt se repara si se pune sealant...doar in cazul asta se ia ff putin din subst dentara.
Parerea mea e ca daca aveti posibilitatea,duceti puisorii la sigilat molarii.

Nicoleta ,sarcina usoara!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

MULTUMESC, ALINA!!!

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Salut mamicile de copilasi din 2002! Sper ca sunteti toate sanatoase si copilasii la fel, desi a inceput sezonul racelilor...

Nicoleta, felicitari pentru sarcina! Cand vine bb2?

Robert a revenit la gradinita dupa o pauza de o luna si jumatate (cat am fost in concediu) si acum are o educatoare noua (pare OK) si multi colegi noi, mai mici - cei mari, de 6-7 ani au plecat la scoala. Asa ca acum a ajuns el sa fie printre cei mai mari - chiar daca mai are 2 ani pana la scoala - anul asta si urmatorul (la 6 ani si 9 luni il dau, mai devreme n-ar avea 6 ani impliniti). Chiar, sunt copilasi din 2002 care incep scoala toamna urmatoare, in 2008?

Saptamana viitoare, la mijloc, avem o zi libera - e 3 octombrie- iar vineri, pe 5, este "zi de padure" - Waldtag - se strang copilasi din toate grupele si stau pana la pranz in padure - cam la o luna fac treaba asta si de fiecare data il inscriu, pentru ca-i place mult, de-abia asteapta. Numai sa nu fie ploaie, ca astazi (e o vreme urata, urata!).
La inceputul lui noiembrie, de Sf. Martin, conform traditiei, copiii vor face o plimbare, dupa amiaza tarziu, fiecare cu un "felinar" (Laterne) in mana - asa ca au inceput de pe acum sa le confectioneze la gradinita - despre asta-i vorba: http://www.bastelstunde.de/Papier_Pappe/Herbst/Laterne1/laterne1.html Anul trecut a fost foarte frumos.

In rest, mergem regulat la logoped pentru "sh", ne-a dat si pentru acasa niste exercitii (trebuie sa tina limba in diverse feluri, ceea ce il amuza, pentru ca asa se poate stramba in voie).

Fiindca tot veni vorba de sigilare, vara asta i-am sigilat si lui Robert maselele la un prieten stomatolog care i le-a sigilat chiar si fetitei lui de 4 ani, asa ca e "safe", nu se intampla nimic...

Ati facut vreodata vaccinul antigripal copiilor? Eu nu, si nu cred c-o sa i-l fac, niciodata n-am vorbit cu pediatrul despre asta, in schimb azi dimineata l-am facut eu si sotul - tot pentru prima data. Am inteles ca de-abia peste 2 saptamani incepe protectia. Sa vedem daca ajuta.

Va doresc numai bine si un weekend placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Alina, multumesc pentru urare, si eu sper sa fie bine.
Cristina, bebe 2 vine in aprilie, la anu.
Incepe sa ma intereseze si pe mine faza cu sigilatul danturii... insa Stefan nici la periat profesional nu a stat... nu am reusit sa ii facem nimic. :(. Poate mai incercam.
Nicoleta

Edit: Nici eu nu i-am facut antigripalul vreodata, si nici noi nu l-am facut... am eu o retinere... sper sa fim ok si asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Ei, ce ma bucur ca au mai scris si alte mamici...
Alina, pai daca tot esti in tema cred ca o sa te mai bombardam cu intrebari! Eu nu i-am dat lui George fluor, asa cum mi-a recomandat acum pentru Gabi medicul, si probabil dupa ce apar "definitivii" o sa ii fac si eu "sigilarea" (ce nostim suna.
Cristina_C, bine ai revenit si tie. Pai teoretic eu il dau la scoala la 7 ani, adica peste 2, insa nu stiu ce se tot zvoneste pe la noi de clasa 0, adica in loc de pregatitoare... sper sa nu ne ia pe nepregatite cu asa ceva, prefer scoala de la 7 ani, cu clasa I, asa cum e si acum. Vaccin antigripal i-am facut lui George acum 2 ani, cand era in gr. mica si o luase rau de tot pe panta racelilor. Eu i-am facut romanesc de la Cantacuzino. Acum nu stiu daca vaccinul a fost cauza, sau pur si simplu asa a fost, pana in martie nu mi-a racit deloc, iar atunci trebuia sa i-l repet. Nu i l-am facut si dupa martie a inceput distractia. Nu sunt multi de acord cu vaccinul asta, insa eu mi-l fac anual, si sotului ii fac, pentru ca la serviciu eu lucrez in mediu de infectioase si nu ma risc. Doar gravida nu l-am facut, dar in rest anual eu ma vaccinez. Acum o sa i-l fac, tot in noiembrie.
Cristina22, pai alea si mie imi plac, dar mie nu mi le da George! Nici noi nu mancam bomboane si acadele... sper si pe gaza mica sa o invat la fel. Bravo lui Andrei ca sta la stomato... al meu nici cu mine nu vrea, dar poate odata io pacalesc cumva...
Sinzi, pai Gabi e vedeta de mica, la noi in familie desigur! Sa le faci filmulete la copii, si poze muuuulte!
Nicoleta, weekend fain si voua, si pupici pentru big brother! Chiar e bine de facut exudatul daca tot aveti asa "cadouri" pe acolo...
Gabbriela, succes la fotbal, poate o sa ii placa lui Julian!
Gabrielaghe, cred si eu ca esti ocupata, cu atatea activitati... Petrecere frumoasa la toate sarbatorile de toamna, poate le mai faci si poze!
Va pup, am mai ramas doar eu si Gabi raciti in casa, vad ca George e ok, iar tati la fel! Maine vroiam sa iesim undeva cu masina noua, insa nu stim pe unde, sper sa fie o zi de toamna frumoasa!

Elena - mami de www.babiesonline.com/babies/g/gabrielacapraru/" target="_blank">Gabriela (12.04.2007) si www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC" target="_blank">George (6.09.2002)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3a034f48c0d20ff847b12f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Poveste fara sfarsit!
Filmulete copiii mei
***Printesa Ema din castel!***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Nu stiu ce sa spun...eu am avut experienta neplacuta cu sigilarea, si nu i-as sigila dintii!!! Mai ales ca pana acum a avut o dantura sanatoasa...(preconceptii )

Azi mergem cu copilasii la teatru Sesame Street...o sa fie iar o gasca de muuulti copilasi romani si mamici!! hihi...
David abia asteapta!!!

In rest...ne-am vazut de lectiile de muzica, la inot nu prea am fost...avem musafiri si nu prea am avut timp...

Am vizitat si eu cateva scoli publice, si am gasit ceva care sa imi placa... Sa vedem...

Azi eu si sotu facem 5 ani de cand ne-am casatorit...

:

Mergi la inceput