Copilasi din 2002 (37)
Raspunsuri - Pagina 11
Gabbriela spune:
cristina, multi ani fericiti impreuna si de acuma inainte
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
ruxij spune:
Salutare! Am intrat putin sa ii spun lui Sanzi la multi ani fericiti in continuare! Aveti o familie f. frumoasa!
Imbratisez toate fetele si toti puiutii. Am citit putin din urma si am vazut ca avem inotatori, artisti, care mai de care mai draguti.
Noi suntem OK. Intreba CristinaC-noi intram in clasa I la toamna (2008). Acum suntem in clasa pregatitoare. Am avut ceva probleme la inceput, ca fi-miu vorbea si canta in clasa, nu era atent la invatatoare si nu isi colora foile pe care i le dadea. Intre timp am rezolvat. I-am explicat lui Bogdan care sunt regulile la scoala, ca nu mai e ca la gradinita si am facut un panou cu abtibilduri. Dc. e cuminte si asculta la scoala ia un abtibild si dc. are trei abtibidluri intr-o saptamana facem ceva distractiv in weekend. Daca nu, nu. Acum e mai ascultator si isi face ce ii dau ei acolo.
Am cumparat o carte cu matematica de clasa I, mai face din aia si mergem aproape in fiecare zi la Borders(o librarie) unde citeste o cartulie. Continuam cu inotul. Bogdan inoata tot cam ca David, cam aceleasi miscari. Asta e "stilul" preferat. Mai are inca un stil, din ala voinicesc, dar prefera pe acela pe sub apa. Acum profesoara incearca sa il invete sa scoata capul din apa asa intr-o parte si sa respire, sa il bage la loc in apa, iar sa respire. Pt. ca deocamdata el inoata cu capul in apa si cand e nevoie sa respire iese cu juma din corp, da din maini dezordonat, respira si se baga la loc si tot asa..e cam caraghios:)) A inceput sa inoate si pe spate. Face o lungime de bazin pe spate. Si a inceput sa il puna sa sara de la trambulina. Prin Mai a venit un instructor la gradinita (era la gradi atunci) si i-a testat pe copii si ne-a recomandat sa il dam la fotbal, dar se terminasera inscrierile si mie mi-e si lene ca tb sa te duci la fotbal de vreo trei ori pe saptamana. Mi-e o lene de mor anul asta, cred ca il las iarna asta doar cu inotul, de doua ori pe saptamana. Anul trecut am mai facut gimnastica, poate sa il mai dau, ca nu se poate ridica in maini pe bara ca alti copii, poate isi mai formeaza muschii, dar sa vad cum imi inving lenea. Vreau sa merg si eu la sala si o sa intreb acolodc. au si activitati pt. copii ca altfel nu pot sa merg. Ei zic ca au "free childcare", dar eu as vrea sa faca ceva sport, ce e aia childcare? Tb sa merg sa intreb.
Cam asta la noi.
sinzi_ana spune:
Multumesc mult de tot de urari!!!!!
Sper ca si peste 25 de ani sa fim tot la fel
Ruxij, ma bucur ca ati rezolvat cu scoala!!!! Chiar vroiam sa te intreb ce si cum, caci si noi suntem avansati la "ale scolii", si zilele astea am tot vazut scoli publice (vreo 4-5) si m-am interesat (in cunostinta de cauza de la voi) despre clase speciale, ce pot sa faca "copiii plictisiti"...
Am gasit o scoala ff buna care aveau activitati pt "gifted" inca de la K, dar abia in 2nd grade faceau o clasa separata...Pareau f competitivi ca scoala cu rezultate f bune...
Noi am cam chiulit la inot zilele asta, din cauza vremii (furtuni si ploi)...
David tuseste si el...dar parca e o domnisoara...nu rupe deloc, behaie ca un iezisor...Aseara a facut si putina febra iar sotu i-a dat o juma de fiola de agocalmin (de la el putere) si vad ca de atunci e ok...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
ruxij spune:
Sanzi, da, cu scoala am rezolvat cat de cat. Ca nu e el cuminte in fiecare zi, ca mai e neatent, dar nu deranjeaza clasa. Nu prea sunt pentru datul inainte, nu am cerut, pt. ca mi-e teama sa nu fie copilul prea mic/imatur totusi si sa ramana pana la urma in urma, nu acum, dar dc. sa zicem in clasa a 5a, el fiind mai mic, nu mai face fatza? Si ar putea sa nu fie atent nici la clasa urmatoare, ca pana la urma scoala e plictisitoare orcium (sau mie asa mi se parea cand eram copil ). Si sa fie copil mai mult, de ce sa il imping. Daca vad ca se mai plang de el, mai vedem, deocamdata incercam sa rezistam in clasa pregatitoare si sa invete si el sa isi ocupe timpul, sa asculte si cand e plictisit, sa fie disciplinat, nu doar citire si matematica.
Ma bucur ca ai gasit o scoala care ti-a placut si are si program de gifted. David merge la K la anul, da? La scoala asta cica sunt toti gifted, de aia cica n-au program din asta Si cica fac oricum curriculum cu o clasa inainte. In sfarsit am vazut ca sapt. trecuta le-a dat niste adunari, deci banuiesc ca totusi vor mai avansa, nu vor ramane doar la colorat.
Si noi am fost raciti (si eu si Bogdan), dar eu nu dau prea mare atentie racelilor si nu ma prea agit, mi se pare normale, trec:)) Luam medicamente si gata. De fapt eu nu iau, dar ii dau lui. Is de parere ca o raceala tratata trece intr-o saptamana si una netratata in 7 zile:))
Gabbriela spune:
ruxij ma bucur ca ai rezolvat cu scoala.
La noi la scoala treburile stau asa:
- dupa ce au fost testati copii in primele 2 saptamani au fosti separati in clase de avansati, mediu si incepatori.
- incepatorii stau cu 2 - 3 ore mai mult la scoala ca restul.
- julian e in clasa de avansati in care se afla 10 copii de kinder si 10 de cls I.
- se lucreaza la nivel individual, fiecare cat poate... ii urmareste de aproape sa vada cand termina ce au de facut in clasa si li se da in plus daca e nevoie, sa nu se plictiseasca.
- vineri 28 sep, au fost testati iara cei din clasa lui Julian, sa vada cum au avansat...
mi s-a spus ca se tine pasul cu nivelul copilului, ca e pacat sa il lase sa se plictiseasca sau sa se piarda in multime. Cand copilul da semne ca e prea mult se incearca o remediere la nivelul copilului./.. deci nu imi fac probleme ca in ani se va plictisi, sau ca se va plange ca e prea mult... daca acuma poate, dai bice.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
khristin spune:
Salutare mamicilor din 2002 ,
Sanziana, la multi ani fericiti alaturi de familia ta .
Nu prea reusesc sa intru prea des aici, marturisesc, pt. ca anul asta avem un program destul de incarcat . Yasmine merge la SK in cadrul scolii unde va incepe clasa 1 de la anul. Pt. ca e o scoala de French Immersion, va incepe sa invete cam 90% in franceza, procentul descrescand anual in favoarea englezei. Asadar, nu ne vom plictisi garantat... In plus acum, merge la dans, inot si patinaj. La inot a facut progrese evidente, de anul trecut de cand a inceput. Incercam sa facem fata cat putem, ni se pare noua ca parinti mai solicitant decat i se pare copilului, caruia ii plac toate activitatile, si n-ar renunta la nici una. Nici nu venim bine de la serviciu, ca incepem sa alergam pe la activitati....deh sa ne tinem in forma
Ruxij, cand am citit ce spuneai de baietelul tau, mi-am amintit ce alerga fiimea ca o capiata azi de zor in timpul orei de dans, si cat isi mai amintea ea de ce-i spusesem eu sa asculte de profesoara si sa execute miscarile care i se spun ...aiurea, era atat de fericita cu atatea fetite in jurul ei, incat uitase de fapt de scopul in sine Eu cu scolile nu ma stresez prea tare, Yasmine e genul studios, ii place matematica si sa scrie asadar o las sa mai si copilareasca. Nu vreau sa o imping de la spate sub nici o forma.
A propos de programele de gifted de care spuneati, eu mi-am facut practica pedagogica intr-unul, si intr-adevar elevii gifted se plictiseau de zor la scoala. Sarmanii parinti, habar n-aveau ei...bineinteles ca asta nu e o regula.
Aici aveti niste poze cu Yasmine patinatoarea : http://picasaweb.google.com/khristin107/YasmineSFirstSkatingClassesSept07
O saptamana usoara sa aveti
Cristina
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB
Nicoleta spune:
Salut.
Noi am avut un chef in week-end (10 ani de la terminarea facultatii sotului), la Cheia, frumos si vreme frumoasa, m-am simtit bine si am stat pana la 4 dimineata, duminica, la bataieli si alte alea... dupa care m-am simtit rau, acasa jngand mi-am dat seama ca am o indigestie astfel incat de la 14.00 ieri pana de dimineata azi am impartit timpul intre baie si pat... :(, am slabit un kg jumate... si mi-e cam rau acum, sunt la serviciu totusi... Of, era sa lesin in autobuz in drum spre serviciu... As vrea sa plec acasa dar sa imi vina mai intai seful...
Stefan e ok, a stat cu bunicii, stranuta de zor de dimineata, dar im spunea ca stranuta fiindca in sfarsit e sanatos :)). L-am dus la gradi (sotul e iarasi plecat), azi trebuie sa mergem la un curs de engleza (l-am inscris la Lexis), dupa care la medic, tot dupa-amiaza. Am drumuri de facut, dar in starea mea... sa vad daca ajung.
Am citit ce ati scris, insa nu prea am timp sa va raspund individual, Sinzi LA MULTI ANI! pentru aniversare, noi avem 7 ani si ceva de casnicie si aproape 11 de cuplu :). In decembrie...
O saptamana buna va doresc. Si nu va stresati copiii, trebuie sa copilareasca dupa pofta inimii.
Nicoleta
cristina22 spune:
Sanatate si o saptamana usoara si frumoasa tuturor!!
cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)
Cristina_C spune:
Buna dimineata!
Nicoleta, imi pare rau de starea ta, poate ajungi mai repede acasa sa te odihnesti. Refacere rapida iti doresc!
Noi am inceput saptamana bine, inca de ieri i-a trecut lui Robert urechea, dar n-am ce sa fac, trebuie sa-i dau Claritromicina macar 5 zile. Pentru ca in ultimele zile a pierdut niste ore de somn (culcat tarziu, sculat devreme), ma gandeam sa nu-l duc azi la gradinita, sa-l las sa doarma cat vrea. Eram gata sa sun cand s-a trezit plin de voie buna, odihnit, asa ca acum este la gradinita.
Apropo de scoala, anul asta doar 3 copii din grupa lui fac anul pregatitor, doi implinesc in curand 6 ani si al treilea e chiar mai mic decat Robert, dar ai lui tin mortis sa-l dea la scoala inainte de 6 ani.
Maine dupa amiaza avem gimnastica (Turnen) iar poimaine zi libera (poate tragem o fuga pana la Oktoberfest, nu ca sa bem bere, ci ca sa se dea Robert in invartitori).
Toata admiratia pentru micutii inotatori si patinatori! Am uitat sa va spun ca asta vara, la mare, sotul l-a invatat sa inoate, a fost o mare diferenta fata de anul trecut cand ii era frica de apa, acum era chiar curajos! Din primavara o sa-l inscriu si la un curs de inot.
O saptamana super!
ruxij spune:
Gabriela, mi se pare f. interesant ce fac la voi la scoala. La noi nu fac nici un fel de testari, scoala asta e diferita. E o chestie cu scoala asta. E intr-un cartier unde locuiesc in majoritate profesori de la universitate si prin urmare la scoala merg in majoritate copiii acestora. Care sunt destul de dotati. Asa ca de aia nu au ei programe de gifted si nu testeaza, se presupune ca toti copiii sunt gifted, sau majoritatea. Au note la teste cu mult peste media pe stat. Acum, mie mi-e greu sa cred ca toti or fi la fel, dar poate or sti ei ce fac, eu stiu? Mi-au spus ca ei fac scoala cu un an inainte decat "grade"-ul in care e copilul. Totusi sunt inca cativa copii la Bogdan in clasa care nu stiu literele, dar doar cativa vreo 3-4/20. Oricum, sunt f. ingamfati la scoala asta, nu poti sa le zici nimic ca sar repede cu gura.
Khristin, ce patinatoare grozava! Stiu despre ce vorbesti cu ne-statul la lectii, am vazut alti copilasi la lectia de gimnastica:)) Bogdan al meu nu face asa, nu alearga, asculta ce i se zice la lectiile de sport. Singura chestie pe care o face la inot e ca uneori vorbeste prea mult cu instructoarea in loc sa inoate acolo, el ii da cu povestile:))