Si eu am facut de curand aceasta operatie,dar mi s-au scos si ovarele(anexectomie bilaterala).Ma simt bine deocamdata,dar as vrea sa stiu daca trebuie urmat un tratament hormonal ulterior.Am 45 ani.
eu sunt membru nou, sunt operata de histerctomie totala + ovare din 14 sept 2007 si am trecut cu bine, eu nu fac tratament hormonal am probleme cu sanii, au inceput bufeurile chiar imediat dupa operatie dar le suport, viata sexuala am inceput-o la o luna de la operatie(doctorul mi-a dat voie), am avut grija sa imi cumpar un lubrefiant pe baza de apa de la un sex shop(dupa operatie sunt foarte uscata,stiam ca asa va fi) si totul este ok dupa mai multe incercari am avut si orgasm, sper sa fie totul bine si de acum incolo. respect restrictia de a nu face eforturi mari, nu stau in frig in rest doamne ajuta
sper ca am fost de folos
Lili,
Imi pare rau ca am vazut tarziu subiectul tau. Cum te simti?
Daca ti-a scos doar uterul operatia ta se cheama "histerectomie subtotala cu conservarea anexelor".Nu o sa ai nevoie de mult tratament,nici nu o sa te ingrasi daca nu mananci in exces.
Am trecut foarte aproape de operatia pe care o ai si tu, din fericire mi-a scos doar fibromul si mi-a pastrat uterul, luni in sir am trait cu spaima ca s-a intamplat ceva rau si sunt altfel.M-am documentat temeinic si nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme daca nu-ti mai doresti copii.
Am vazut ca scrisese cineva ca "s-au vazut atatea cazuri in care fibroamele sunt cancerigene".Din ceea ce am citit eu (si am citit ) si dupa ce am vorbit cu mai multi medici stiu ca fibroamele nu sunt cancerigene, acesta este motivul pentru care m-am operat si eu...din necunoastere!Sunt pentru embolizare.Dar hai sa nu deviez de la subiect.
Insanatosire grabnica Lili si mult curaj.