histerectomie totala
Raspunsuri - Pagina 2
Mirunaa spune:
liliacalb, si eu am suferit o asemenea operatie la 12 ore dupa cezariana facuta pt nasterea celui mic al meu.Operatia mi-a fost facuta pt a-mi salva viata si asta pt ca mi se declansase o hemoragie care nu mai putea fi controlata.La biopsie nu a iesit nimic....practic nu stiu de ce mi s-a declansat acea hemoragie.Dar nu asta conteaza.
Si mie mi s-au pastrat ovarele, asta inseamna ca ele functioneaza numai ca nu mai am ciclu. Operatia o am de 4 ani si ma simt foarte bine, chiar mi s-au pastrat semnele ovulatiei, am aceleasi simptome ca si inainte( numai ca acum nu ma mai plang ca ma dor toate alea ci ma bucur ca ovarele mele sunt ok).
De ingrasat m-am ingrasat dar in nici-un caz din cauza asta. Sa-ti spun cate dulciuri si cate fainoase mancam? Mai bine nu....
Sanatate iti doresc.
Toate cele bune!
mama lia spune:
si eu am facut o histerectomie subtotala la 37 de ani, adica mi-au lasat ovarele, dar doctorul mi-a facut un uter fals (mic) din vagin, astfel incit sa mai am ciclu, a spus ca sunt prea tinara ca sa intru brusc la menopauza. si au trecut 4 ani de la operatie si eu inca am ciclu, anemic, dar este.
ma simt foarte bine!! daca vrei detalii intreaba-ma!!!
liliacalb spune:
sper sa fie bine,incerc sa ma adun.
stiu ,ca gandirea pozitiva face bine,"dar al naibii de greu este"
referitor la ingrasare,daca imi lasa ovarele sper ,sa nu ma ingras(tare nu as vrea)de la 16 ani mananc f calculat si nu fac excese ptr faptul ca sunt micuta de statura si orice kg se vede pe mine.
mama lia spune:
depinde, variaza de la individ la individ. eu nu m-am ingrasat deloc, tipa care a fost cu mine in salon si a facut aceeasi operatie s-a ingrasat....
m-am operat si de bila si la fel, eu nu m-am ingrasat altii operati similar au pus pe ei destul....
depinde si de "gene" ....eu provin dintr-o familie de uscativi....
liliacalb spune:
doctorul care ma opereaza mi-a spus ,ca totul depinde de alimentatie dupa operatie.daca fac excese si mananc de toate si nu tin cont nici de ora si nici de cantitate,normal ca ma ingras.
probabil ca asta depinde de stilul de viata a fiecaruia....
lyli spune:
buna,
ti-am trimis un mail, eu am fost diagnosticata cu uter fibromatos si ovare polichistice,nici nu mai stiu la cati medici am fost, toti imi spuneau histerectomie totala,nu am acceptat lucrul asta si am inceput sa intreb in stanga si indreapta daca mai stie cineva o alta metoda, pana la urma am aflat de embolizare care se face la spitalul municipal din bucuresti, este un procedeu care se face la radiologie si din cate am aflat la multe persoane a dat rezultate. eu am merc la Dr. Luis Mendez de la Clinica MedLife din bucuresti, str. Calea Grivitei nr.365, dansul a fost singurul care mi-a pomenit de acest procedeu( embolizare), cam in 2-3 saptamani o sa fac aceasta interventie.
Ramonika spune:
eu am avut o colega educatoare care avea histerectomie totala. s-a ingrasat foarte mult dupa operatie. dar probabil si manca fara discernamant...
ai grija la alimentatie.
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
liliacalb spune:
buna fetelor
azi m-am externat din spital,pot sa spun ca sunt bine (BINE CA AM SCAPAT) acum sper ca cu asta s-a terminat totul,sper si ma rog la bunul D-zeu sa fie totul bine