Ajutati-l pe Darius (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Misha_tp spune:

Sunt muta de uimire, nu mai stiu ce sa zic...

Darius, maine este ziua ta, se implineste primul anisor din viata ta. Din pacate nu ai cunoscut pana acuma decat suferinta, ai insa o familie mare care ti-a fost alaturi si te iubeste si o familie si mai mare care se roaga pentru tine si face eforturi sa adune banutii de care ai nevoie ca sa te faci bine.
Ai fost puternic pana acuma, fii te rog puternic si de acum inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_cel spune:

La un moment, body dat a postat un mesaj pe subiectul lui Darius si s-a oferit sa le dea parintilor niste tuburi de aspiratie. Nu stiu daca ei au stat cu Bogdanel in spital cat a avut traheostomia sau daca au gasit vreo modalitate sa mearga acasa cu el. Poate pot incerca parintii sa ii contacteze, sa schimbe o impresie.

Oricum, daca totusi trebuie sa mearga acasa, exista niste aparate de aspiratie "portabile", pentru acasa. Eu am asa ceva pentru Andrei si pot incerca sa aflu mai multe detalii, daca vor parintii (cum se numeste etc), insa nu stiu daca se gasesc si in Romania. In principiu ar trebui sa se gaseasca, poate nu acelasi model.

Eu in continuare cred ca e cel mai bine si pentru Darius si pentru Madalina daca vor gasi o modalitate sa "se despirinda" de spital, e mai sigur si din punct de vedere al infectiilor, desi pare un pic paradoxal, dar, asa cum zicea si Kay, cele mai dificile infectii si bacterii se prind in spital, nu in mediul de acasa. Dar Madalina trebuie sa invete cum sa aiba grija de el.
Ar putea sa gaseasca o asistenta care sa ii vina acasa sa on ajute macar la inceput.

Oricum, de la a ii trimite acasa pentru ca asa cred ca e mai bine, si la a ii trimite fara nici un fel de echipament direct din terapie intensiva cu taxi-ul prin Bucuresti, mi se pare cale luuuunga...

De ce nu vor totusi sa in il trateze in Muenchen? Din cate stiu eu medicii de aici nu prea si-au pus mainile in cap, ci, din contra, au zis raspicat ca ei considera ca sunt o unitate medicala potrivita pentru tratarea lui Darius. Imi cer scuze daca nu sunt la curent cu ultimele informatii...

Happiness is a smile

Andrei are nevoie de voi!
Despre Andrei pe DC: Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns body spune:

Noi am stat cu Bogdan 1 luna si jumatate in spital iar apoi am plecat cu Bogdan la fratele meu care locuieste in Bucuresti pentru a vedea daca reusesc sa ma descurc singura cu el. Am stat 2 saptamani la el timp in care mai mergeam in Budimex pentru a-i schimba pansamentul de la canula si apoi cand am prins tehnica am plecat la Braila. Acasa am reusit sa ma descurs sg; mai chemam o asistenta pt a ma ajuta sa-i schimb pansamentul si snurul de la gat. Ca o sugestie pentru Madalina daca nu are curajul sa pleca acasa cu Darius sa ceara sa fie transferata din terapie intensiva la pediatrie ca sa vada cum se descurca singura si apoi trecerea va fii mult mai usoara.
Pentru aparatul de aspirat pe care deja il are poate sa-si cumpere un adaptor de la 220 la 12v pe care sa-l foloseasca la bricheta de la masina si astfel transp. cu masina nu va mai fii un chin.
Aceeasi reactie ca Madalina am avut si eu cand dr. mi-a spus ca va tb sa-l ingrijesc singura, sa plec acasa; am inceput sa plang ca eu nu o sa fiu in stare sa am grija de copilul meu, iar atunci dl. dr. m-a incurajat si mi-a spus ca au avut grija oameni simpli neinstruiti de copii lor si ca nu tb sa-mi fie frica. Deci parerea mea este ca cu cat este mai departe de spital cu atat ii va fii mai bine si lui Darius si Madalinei.
Multata sanatate lui Darius si putere si curaj Madalina.

Doamne ajuta!

PS: Au ajuns sondele si filtrele?

Alina

Mergi la inceput

Alina, ma bucur ca ai scris .

Ma recunosc si pe mine cand citesc cum ai reactionat cand ai aflat ca te externeaza. Si mie, cand ne-au transferat de pe Terapie Intensiva pe sectia normala care era cu un etaj mai jos, imi venea sa bocesc desi stiam ca ma pot duce la ei oricand am intrebari. La fel si cand am plecat acasa cu Andrei.

E un prag psihologic care e dificil, dar e cel mai bine pt copilas sa fie acasa. O inteleg pe Madalina prin ce trece si ii doresc multa putere si curaj, va fi mai bine.

Nu stiam ca Madalina are deja un aparat de aspirat, asta e super. Intr-adevar, si noi avem un adaptor pt masina si suntem incantati, putem sa ii facem inhalari lui Andrei oriunde am vrea sa mergem, daca are nevoie, ceea ce ne da incredere si libertate de miscare.

Pupici,
Doina

Happiness is a smile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

Madalina nu s-a panicat de externarea proproiu-zisa (ea e singura care il ingrijeste de cateva luni bune, camera in care se afla nu este nici macar pe lista "vizitei de dimineata" daca nu e prezent si dr curant, seful; asistentele vin doar la schimbat bandajele, dar chiar si asta poate face Mada; bunica lui Darius este asistenta si o inlocuieste pe Madalina periodic, fara probleme ) ci pentru ca nu e o externare potrivita , la 300 km departare unde cel mai apropiat spital este unul de categoria a IV-a, care nu face altceva decat sa trimita tarziu la cta pacientii de care ei nu se ocupa. Ca sa i se faca rau lui Darius si sa fuga cu el in masina pana la Bucuresti... egreu de facut fatza chiar si ideii in sine.
(Spun asta pentru ca locuiesc in apropiere de Budimex si mi-am permis sa o vizitez pe Madalina si pe Darius si am "purecat" toate aspectele.)

Dealtfel, aparatul de aspirat au fost nevoiti sa il cumpere de la inceput, ca spitalul nu a avut unul care sa il lase lui Darius asa multa vreme; atunci li s-a cerut sa isi cumpere unul si sa fie doar al lor.

Madalina a vorbit cu medicul curant si a obtinut de la acesta o amanare a externarii, pana cand in noiembrie ii vor scoate tuburile din nasuc. Pana atunci speram din tot sufletul sa faca o programare si respectiv o plecare la o clinica din strainatate.

Pana acum cele mai detaliate informatii le-au obtinut din Germania, unde exista diferente mari de costuri. Dupa analizarea mai multor astfel de "oferte" parintii vor decide in care spital vor ajunge. De altfel sunt asteptate raspunsuri din mai multe tari, pentru ca in timpul campaniei au fost persoane interesate si dispuse sa ii ajute in luarea contactului cu spitalele din afara.

Intr-adevar la momentul acesta banii sunt o problema, caci nu sunt suficienti, si de aceea cauta o solutie buna d.p.d.v. al banilor si a sigurantei copilului.

body am intrebat si mi s-a spus ca a ajuns pachetul, iti multumeste mult! Le va fi de folos.

pentru ca maine Darius implineste primul lui anisor, trecut prin grele suferinte, imi permit chiar si aici sa ii spun La multi ani, ii doresc tot binele din lume, multa sanatate caci are mare nevoie si o copilarie fericita, macar de aici in colo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Darius ,dragul nostru,iti dorim din suflet sa te faci bine,sa ai parte de o viata frumoasa ,sa fii sanatos,sa fii fericit alaturi de ai tai parinti,sa cresti mare si sa uiti de aceste momente grele din viata ta...Te iubim mult si-ti dorim din suflet ca d-zeu sa va calauzeasca drumul si sa va deschida portile spre o viata fara suferinta...Te iubim

LA MULTI,MULTI ANISORI,DARIUS

Faceti ceva...orice/oricit
Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rali spune:

La multi ani Darius iti doresc multa multa multa sanatate si ma rog ca in cel mai scurt timp suferinta ta sa ia sfarsit si sa revii in sanul familiei tale - un copil sanatos, frumos, pus pe sotii care se va bucura si va pretui fiecare clipa!

Ma bucur ca Madalina a reusit sa sensibilizeze medicii si sa obtina astfel prelungirea spitalizarii pana in noiembrie! Pana atunci cu siguranta se va hotari la ce clinica vor merge!

Adinush - multumesc!

Mergi la inceput

La multi ani, Darius!!! Te pupam si te felicitam cu drag pentru primul anisor!

E o mare mare realizare a ta si a parintilor tai, ati fost tare incercati cu totii... Noi iti dorim ca urmatorii anisori sa fie multi si frumosi, sa se rezolve problemele si sa scapi cat mai repede de necesitatea statului prin spitale, sa ajungi repede acasa sanatos la mami, tati si bunicuta ta!

Happiness is a smile

Mergi la inceput

Vesti despre Darius si Madalina:

Echografia a decurs neasteptat de bine!
Darius s-a dovedit un copil cuminte si un pacient model. Treaba a mers ca pe roate, s-au intors si repede, mai mult a durat drumul.

Buni a trecut cu bine de aceasta incercare, ca deh' nepotelul s-a aflat la prima iesire in oras!

Mergi la inceput

sper ca nu deranjez pe nimeni daca imi permit sa postez si urarea Lilianei pentru Darius (de altfel toate vestile despre Darius si Madalina sunt scrise de Liliana):

"LA MULTI MULTI ANI FERICITI draga Darius! Sa cresti mare si voinic, sa iti dea Dumnezeu putere sa treci peste tot ce iti este harazit, sa iti bucuri parintii cu existenta si sa le luminezi zilele cu zambetul tau! Abia astept sa te plimbi in parc cu odraslele mele!"

Mergi la inceput