socrul si nora cea rea
![](images/user_woman.png)
Pana acum aveam probleme numai cu soacra, o soacra clasica sa-i spunem asa.
Dar traiam cu senzatia ca macar cu socrul ma inteleg oarecum bine, socrii sunt divortati de mult.
Ei bine acum aflu ca socrul, din alta localitate, nu trece pe la noi din cauza mea!!!!!!
La sotul meu e ca-n povestea mosului si a babei fiecare cu fata lui, numai ca la ei si socrul si a 2-a nevasta au cate un baiat.
Si ne ducem noi la ei de un Craciun si primim cadou eu si sotul cate un spray mic, mititel eu nu mai vazusem asa tuburi mici!!!
Si ce primeste baiatul "babei": multe, ca a trebuit sa coboram si noi la masina sa-l ajutam sa-si care pachetele!!!!
Si isi cumpara casa "baiatul mosului", adica sotul meu. A durat 1 an si jumatate sa vina sa vada casa, nu stam asa de departe!!! Si am primit un frumos cosulet cu flori de plastic roz si un tablou din scaorta de copac, gusturile nu se discuta!
Ei, da-si cumpara casa si "baiatul babei" si ce-i cumpara: covor, perdele si....ii dau masina lor veche de un an, ca pt ei era momentul de una noua.
Si de ziua socrului, suntem invitati la ei si ni se spune de vre-o 5 ori sa nu mancam, si surpriza: avem la masa TOATE resturile din puiul rotisat din care au mancat ei la pranz!!!!!
Si aici intra in scena NORA, care ia una bucata sot la plimbare a doua zi si-i insira de ce nu-i place ei in vizita la socrii. Si culmea sotul ii da dreptate si acum ii invitam la masa in oras.
Si intrebarea e: sa-l iau pe socru odata de o parte si sa-i spun: uite asta nu-mi place, uite asa mi se pare mie ca ar trebui sa se poarte un tata cu copilul lui, etc.
Sau sa-mi vad de viata mea, sa reduc la minim relatiile, oricum ii vedem destul de rar, pt ca sunt batrani, sa nu-i supar.
Fetelor si acu sa zic si de ce-s rea: asa ma mananca limba.....
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/daniela_b/daniela_b.jpg)
daniela_b spune:
quote:
Fetelor si acu sa zic si de ce-s rea: asa ma mananca limba.....
cristiama
Mai, te inteleg...te maninca limba.
Ok.
Da' care-i problema?
De ce te intereseaza astea cu puiu, cu nora, cu "kakadou"?
Ce ai vrea de fapt sa reglezi?
Pe scurt: de ce-ti pasa asa mult?
"Si intrebarea e: sa-l iau pe socru odata de o parte si sa-i spun: uite asta nu-mi place, uite asa mi se pare mie ca ar trebui sa se poarte un tata cu copilul lui, etc."
NU, nu este "job-ul"tau sa intervii in relatia tata-fiu, nu esti deloc in postul in care sa reglezi astfel de relatii.
Si, chiar de-ai fi cumva , chiar daca problema socrului v-ar modifica in sens negativ relatiile de cuplu, in primul rind trebuie sa vorbesti cu sotul intii, lui eventual sa-i spui: "uite asta nu-mi place, asa mi se pare ca ar trebui sa se comporte un fiu cu tatal lui..."
Sincer n-am inteles care-ti sint problemele de fapt. De comunicare cu socrul (nemultumiri fata de comportamentul lui) sau cu sotul in relatia cu socrul sau de comincare a ta cu socrul, uite-asa!
www.helpsonia.com
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tuinea/tuinea.jpg)
tuinea spune:
Draga mea,
Ar trebui sa ti cont mai departe de asta! Fiecare din noi sufera atunci cand primeste reprosuri legate de parinti!
Eu as vorbi o data cu barbatul meu dar dupa aceea as lasa totul la latitudinea lui.
La mine una diferente nu sunt prea mari dar are trebui sa sa vezi situatia cand mosul are un baiat si baba o fata!
Acolo apare durerea.
Cat despre cadouri si dimensiuni: mereu sa ne rugam la Dumnezeu sa ne dea sanatate sa ne cumparam noi tot ceea ce ne trebuie si sa nu apelam niciodata la nimic.
Deci, nu te enerva, lasa lucrurile asa cum sunt ca nu traiesti cu ei in casa (asa am inteles eu) si nici nu va vedeti asa de des.
Curaj!
Clover spune:
Nu prea ai ce face decat sa intelegi ca probabil sotul tau sufera cel mai tare. Acu aia cu resturile de la puiul rotisat mi-a placut cel mai tare
Nu zice nimic, lasa lucrurile cum sunt, lasa-l pe sotul tau sa decida cand ii vedeti. S-ar putea sa fii surpinsa ca reduce singur vizitele.
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
cristiama spune:
Multumesc de raspunsuri!
Asa o sa fac, nu ma bag ca pana la urma nu-i treaba mea. Daca pe sot nu-l deranjeaza, si in aproape 40 de ani s-a obisnuit cu ei asa, oricum nu ma astept sa-mi schimb eu socrii.
Ce m-a apucat acum, ca astea-s povesti ce s-au tot strans in ani de zile, e ca vine din nou ziua socrului. Si iar suntem invitati la "masa"!!!!!! Mai stau si la vre-o 3 ore de mers cu masina de noi.
Si se presupunem ca ramanem peste noapte la ei: lenjerie nespalata, desi le-am facut cadou una creponata, la 6 dimineata ne baga cainele in camera ca-si face nevoile pe balcon, seara stau la povesti in camera in care urmeaza sa dormim pana la 11-12 noaptea chiar daca noi suntem chiori de somn.
Pana la urma e doar un weekend, o sa treaca, nu?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
quote:
cristiama
daaaa, chiar n-are rost sa te stresezi. maaaxim poti sa rizi de toate.
priveste partea buna a lucrurilor. nu vin, nu va streseaza, nu se baga, voi in banii vostri, ei in banii lor.
eu, de la socrul meu, n-am primit nimic, niciodata. pentru casa nici atit. si ce?
la ziua lui ii luam cadou frumos, de calitate, nu ostentativ si ii aminteam sotului ca tre sa mergem sa-l felicitam.
crede-ma ca a fost foarte bine asa.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Letitia1/Letitia1.jpg)
Letitia1 spune:
Si se presupunem ca ramanem peste noapte la ei: lenjerie nespalata, desi le-am facut cadou una creponata, la 6 dimineata ne baga cainele in camera ca-si face nevoile pe balcon, seara stau la povesti in camera in care urmeaza sa dormim pana la 11-12 noaptea chiar daca noi suntem chiori de somn.
Cristiama, asta-i culmea culmilor. Pune capac la toate. Destul cu resturile de la puiul rotisat, dar si asternut murdar!
Eu, sa fiu ca tine, i-as spune sotului ca nu ma simt bine si sa se duca singur daca tine neaparat. As inventa tot felul de motive asa incit sa ma duc cit mai rar pe acolo.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/laurajr/laurajr.jpg)
laurajr spune:
Cristiama, te inteleg perfect ! La familia sotului meu la fel sunt discrepantele, numai ca el si sora sa au aceeasi parinti, nu sunt pe jumate frati, proveniti din casatorii anterioare .
Pt fata ei, soacra mea se face luntre si punte pt toate capriciile , nu stie ce sa-i mai cumpere si sa-i dea, comparativ cu baiatul( adik sotul meu ) pe care il ignora de cand a terminat facultatea si s-a mutat in orasul in care eram eu.
Iar de cand am plecat in Canada soacra mea e si mai fericita, ca nici macar felicitare nu mai pune la posta de aniversarea lui fii-su, ca doar "e asa scumpa!!!".
In 2.5 ani de cand suntem aici n-a dat o data telefon, doar noi daca o sunam bine, in rest nu pare interesata.
Din partea mea sa stea bine acolo unde este dar sotul meu tare sufera ca-l ignora proprii parinti ( sa nu intelegem ca avem pretentii financiare de la ei, dar un tricou macar poti sa-i iei baiatului o data pe an, de anivresare, nu? ) dar el a fost crescut ca nu trebuie sa-si judece parintii...deci asta e .
Eu n-am de gand sa le spun nik, dar daca imi vor veni la indemana...vars tot, ca oricum n-am ce pierde...de la milioanele lor mi-am luat gandul de mult .
A, si sa nu uit, socrul mereu imi plaseaza diverse dragalesenii pe care nu le gandeste dar de obicie ii raspund, nu pe masura dar nici nu tac .
Sunt rea, nu????
Clover spune:
quote:
Originally posted by cristiama
Multumesc de raspunsuri!
Asa o sa fac, nu ma bag ca pana la urma nu-i treaba mea. Daca pe sot nu-l deranjeaza, si in aproape 40 de ani s-a obisnuit cu ei asa, oricum nu ma astept sa-mi schimb eu socrii.
Ce m-a apucat acum, ca astea-s povesti ce s-au tot strans in ani de zile, e ca vine din nou ziua socrului. Si iar suntem invitati la "masa"!!!!!! Mai stau si la vre-o 3 ore de mers cu masina de noi.
cristiama
Cum adica nespalata?! Nu-mi zi ca nu le spala ca ii mareste consumul de energie electrica. In locul tau cred ca mi-as lua frumos lenjerie la pachet la mine. O intrebi unde tine lenjeriile ca vrei sa schimbi lenjeria si daca nu percuteaza scoti frumos lenjeria ta si o pui pe pat. Brrrr...
Daca soacra face pe interesanta si se apuca de observatii spune-i ca ai o boala de piele care iti apare uneori si pentru ca doctorii nu stiu ce e mai bine nu imbolnavesti pe nimeni. Mai bine minti decat sa dormi in asternuturile altcuiva.
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
Carolyne spune:
Cristiama,
As zice ca nu le faci tu educatie la varsta asta si nu-i poti obliga sa aiba sentimente pentru sotul tau daca acestea nu sunt prezente in inima parintilor.
Este tare dureros si nedrept dar sunt convinsa ca viata il va rasplati pe sotul tau/pe voi in alt fel, cand te astepti mai putin.
Stiu si eu un caz in care fratele si sora, adulti in toata regula, au aceeasi parinti "buni", tatal este ok, dar mama...vitrega daca ar fi nu s-ar purta asa cu tipul asta. Eu vad din afara si stiu ca ii trimite pachete fiica-si, convorbiri, etc, cu fiu-sau...pauza.
Deci mai sunt multe cazuri ca al tau, din pacate.
Nici soacra mea nu-i tocmai buna de pus de rana, dar nu as spune cuvinte radicale, o las in plata lui Dumnezeu.
Carolyne