Buna ziua,
Sunt interesata de un profesor/student de limba germana pentru o fetita de 4 ani si jumatate, care are deja ceva notiuni.
Stie cineva cam cat ar trebui sa dureze o astfel de "meditatie" la varsta aceasta (nu cred ca se poate concentra prea mult si scopul e sa invete de placere si nu de constrangere) si cam cati copii ar fi bine sa participe (singura sau cu 2-3 copii in grupa)?
Si bineinteles cam la pret?
Multumesc mult!
buna!
eu am predat ca optional lb germana in gradi particulate in anul 3 si 4 de fac. am dat si asa zisele meditatii.
ceea ce pot sa iti spun este ca in grup, 4-5 copii se invata f bine; sunt atrasi de spiritul de competitie, interactioneaza mai bine, se pot efectua acele joculete , care atunci cand esti doar cu un sg copilas sunt mai greu de consumat.
la varsta aceasta(4 anisori spre 5) copilul tb invatat sa foloseasca lb straina prin propozitii, cantece, poezioare. nu prin invatarea mecanica a unor cuvintele care oricum nu reuseste sa se treansforme in propozitii.
au inceput, timid de altfel, sa apara in ultima vreme pe piata romaneasca si materiale audio in lb germana. dar cele mai bune se procureaza comandandu-le d p net. sunt cd uri cu melodii gen " vulpe tu mi-ai furat gasca" in lb germana care i le poti pune sa le asculte prin casa mai tot timpul.
ar fi multe de zis...dar pe scurt cam atat.
pt ultima intrebare, ca sa iti faci o idee, eu luam la meditatii in jur de 100-150 mii vechi pe ora. oricum repet: pt prescolar, si pt un sg copil la meditatii este destul de greu de lucrat intr-o ora.
ideal ar fi ca respectiva ora sa aiba mai multi prichindei in desfasurarea ei, sau o alta varianta, o zi pe sapt sa fie petrecuta cu meditatoarea ; un fel de baby sitting in germana. pe parcursul zilei sau a unei dupa amiezi, seri, dimineti se pot face mai multe pt un sg copil de varsta aceasta la o lb straina.
la gradi e diferit. exista o grupa, se lucreaza altfel.
numai bine!