Am lasat-o plangand la gradi....
Raspunsuri - Pagina 2
flaviutza spune:
Prima zi de camin si sunt taaaaare mandra.bine a mea e mai marisoara.3,4 ani.am fost la 1 sa-i duc perna (nu m-au lasat s-o vad) si credeau ca gresisem grupa,credeau ca trebuia sa fie la mijlocie,atat a fost de cuminte. mi-au ludat-o ca nu plange ,ca intelege ca un om mare,ca cere apa si ce-i mai trebuie cu " va rog frumos"...
...bine ,de emotie probabil s-a intamplat si asta " va rog frumos, am facut caca pe mine" .ea care nu mai face kk pe ea de la 2 ani...asta e!
Ce ma mira pe mine...am scapat de o grooooaza de bani:
-300 mii cartile(am rams afis: matematica,educatie plastica si alte cateva pentru grupa mica...voi aveti asa ceva?)
-400 mii plata anticipat pe 10 zile
-vreun milion rechizitele(de la pensula, ascutitori,culori,carti de desenat,bloc de desen, TOP COLI XEROX?! Pana la sapun si prosop .
-jucarii didactice ,tablita magnetica si alea vreo 500 mii.
voua v-au cerut atat de multe?
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
ingridnen spune:
Anul trecut scriam si eu disperata
despre primele zile de gradi... de fapt 3 zile au fost mai grele pe urma s-a obisnuit. Cristi avea 3 ani si 6 luni atunci... ce trece timpul ![]()
Mai aveti putina rabdare, trece si perioada asta de plansete si pe urma va fi mult mai usor !
Ingrid si Cristi 4 ani si 6 luni
P.S. la noi la gradi (de stat) avem prosoape de hartie si dozator din acela de sapun lichid ... am strans bani si s-a cumparat.
gabella spune:
Andreiucu al meu n-a plans dimineata desi era si el prima zi la gradi dar sunt sigura ca maine n-o sa-l mai pot duce asa usor . Azi inca nu stia ce-l asteapta, decat din povestile mele mult inflorite.
Acum imi rod unghiile pana se face ora 3 sa ma pot duce dupa el.Si ce greu trece timpul .
Calinescu Lucia spune:
Superb,
imi aduc aminte cand am dus-o si eu pe maria prima oara la gradinita, avea 1 an si noua luni. La inceput nu a plans, dar cand a vazut cum sta treaba a inceput sa planga. Pe parcurs s-a dovedit ca nu a fost cea mai buna alegere acea gradi. Ii atingeau cu linia daca nu erau cuminti (atentie - gradinita particulara) Mai apoi am schimbat gradi, dupa care am lasat-o cu o bona, dupa care la alta gradi, dupa care anul trecut pe vremea asta am mers la o cresa de stat (unde am fost foarte multumita de cum a fost ingrijita) dupa care in vacanta am mers la o gradi particulara (super buna) dupa care ne-am intors in locul unde am terminat cresa cu magnum cum laude si de azi am inceput gradinita - grupa mica.
Va dati seama ce am zapacit copilul asta - deh daca nu avem bunici iar bonele sunt cum sunt, ma rog eu una nu am gasit nici o bona buna.
Cert este ca punctul bun din toata treaba asta este ca maria nu plange, se adapteaza foarte usor, e foarte comunicativa si deschisa. Azi dimineata s-a trezit la ora 6 si a vrut sa mearga la gradi.
Deci succes, stiu ce e in inimile voastre, dar e mai bine pentru copii sa mearga la gradi, sa socializeze. E mult mai sanatos.
Va tin pumnii sa treceti cu bine peste acest prim hop.
Va pupam cu drag
Cristina si bebelina (care are intre timp 3 ani si 9 luni
)
anca_vlad spune:
intru si eu in galerie...mi-a placut faza cu student in anul doi la gradinita-grupa mijlocie
- noi cand am inceput cresa eram ceva mai cruzi adica aveam un an si 10 luni dar asta e deja de mult adica de acum doi ani, acum suntem vb cuiva "student anul II grupa mijlocie".
prima data a plans cam o saptamana dupa imi facea cu mana sa plec ca el are treaba sa se joace cu copii!
cat despre prosoape ...asa se face imunitate dar in general se stie care a cui este!
bafta si va astept cu impresii!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
anca_vlad spune:
quote:
Originally posted by gabella
Andreiucu al meu n-a plans dimineata desi era si el prima zi la gradi dar sunt sigura ca maine n-o sa-l mai pot duce asa usor . Azi inca nu stia ce-l asteapta, decat din povestile mele mult inflorite.
Acum imi rod unghiile pana se face ora 3 sa ma pot duce dupa el.Si ce greu trece timpul .
Gabriela si Andrei(22.06.2004)
Andreiucu
de obicei in prima zi nu plang ca ii ia valul si nu prea isi dau seama ce se intampla circul incepe abia dupa a 2-3 zi cand vad ei ca se ingroasa gluma!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
dulcetica spune:
Scoli,gradinte,crese ,bone a devenit pentru mine de interes maxim. Prima zi a trecut relativ bine. A vrut la un moment dat sa plinga ,dar i s-a spus sa-si stearga lacrimile ca nu are motiv de plins.Raspuns:Da?Bine,bine..cam flegmatic.
Sint curioasa ce-o sa faca miine dimineata!Cind am ajuns minca lapte cu turta dulce si am stat sa mai ciuguleasca un pic.![]()
ameea spune:
Si noi am trecut azi de prima zi la grupa mica.A mea n-a plans de dimineata(Apropos,era un vacarm dimineata acolo,se plangea in cor).Cand m-am dus s-o iau(cand m-a vazut,ca pana atunci o observasem si nu plangea),a podidit-o plansul.In drum spre casa,mi-a povestit de colegi ,de jucarii,ce a mancat,si in final,mi-a zis (foarte serioasa,de altfel),ca a plans si D-ra educatoare.Mi-a si explicat ca D-ra a plans pentru ca n-o ascultau copiii.Nu stiu,s-ar putea sa fie o "inventie" de-a ei,sa aiba acoperire in caz ca mai plange si ea.Nu cred,dar,oricum m-a distrat(siretlicul ei).
flaviutza spune:
Da, pe la 11 era si la fi-mea o maraiala generala...desi de dimineata nu plangeau decat vreo doi.
Ma gandeam ca nu or sa culce nici unul...de asta imi era frica.Si totusi au dormit toti. Cum or fi reusit sa-i calmeze?
Ce mi-a placut : mobilier nou, gradi proaspat renovata,termopane si-n interior,totul absolu nou si impecabil,camere foarte spatioase ,patuturi faine, educatoare bune si iubarete,jucarii gramada ,o curte maare si minune,sunt scosi afara,cica si iarna, dupa somn,faptul ca nu au leagane sau topogane sa se accidenteze doar nisip si jucarii la sol
Ce nu mi-a placut :
-dupa o ora (cat ne-a lasat cu ei) era innabusitor si educatoare a deschis geamurile la care majoritatea au sarit cu gura ca vor raci (cred si eu la cum erau imbracati,toti cu bluize cu maneca si termometru din perete arata 27 grade).
-faptul ca usa de iesire afara nu era inchisa cu cheia, faptul ca se intra/iesea pe usa de la incapere non stop si sub ochii nostri au zbughit-o vreo doi afara ,i-au prins la usa din exterior,cica iesisera...s-o caute pe mami.
-faptul ca sunau mamici din 10 in 10 minute ,si educatoarea statea calare pe telefon explicand sa nu mai sune(ni s-au luat numere de tel, ne sunau ele in caz de ceva)
-napolitana ieftina si proasta de la gustare(desi meniul ,in rest a fost super)
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale