"Cei mai iubiti dintre pamanteni " :) (8)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by bombi

ca tot vorbiti de carti, vreau si eu o lamurire (si cu asta sper sa nu scad foarte tare in ochii vostri) despre finalul de la Parfumul. Am vazut aseara filmul si nu am inteles ce s-a intimplat dupa ce s-a intors la locul de bastina.

Si-a fabricat mirosul personal care i-a facut pe toti sa-l iubeasca, sa-l venereze si sa-l devoreze...din dragoste :-))

mihaela, io ziceam de www.imdb.com/title/tt0469772/" target="_blank">documentarul asta; e facut de-o tipa acum doi pe baza interviurilor cu Bergman. Cit despre filmele lui, cred ca le gasesti la biblioteca, de inchiriat
:-)
Pupe..ma duc la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

lil' multam fain. Am bagat la favorite site-ul ca sa stiu de unde sa scot documentarul. De aceea nu-l gaseam la productiile lui! Mi-ai dat o idee minunata! Am sa merg la biblioteca sa caut. Tack!
Spor la sofat!

speed, pe unde te gandesti sa evadezi? Ceva legat de Halloween, sau pur si simplu?

lorelai, ce mai face piticutza? Cum e la camin? Ii place tot la fel de mult?

Azi a ramas Silvia singurica la camin pana la ora 13, a fost foarte bine, ascultatoare ci cooperanta. Chiar ca nu ma asteptam, pot sa o las de acum linistita. Dar mai e ceva, e o tipa romanca aici care se ocupa de copiii romani-sunt 4 acum cu ale mele-si ii ajuta sa se integreze sau sa inteleaga din suedeza expresii, cuvintepe care nu le poate traduce altcineva. Ieri si azi a fost o ora cu Silvia, a ajutat-o sa inteleaga ce se canta la Samlingen(intalnirea copiilor inainte de pranz), ce se vobeste in jur si a fost OK. Va veni cate o ora luni si marti, sper sa o ajute pe Silvia. Cu Diana face doar o ora deocamdata.

Va pup, am mai pus poze din orasul vechi.

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

cam asta intelesesem si eu, dar daca e s-o luam literelly imi dadeau lipsa niste oase si hainele nu aveau cum sa ramine intregi (tu ai vazut si filmul sau doar cartea?). Eu am vazut filmul in germana si mi-au mai scapat unele lucruri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

Hej!

am venit si io pe la voi sa ma clatesc la creier... parfum mi-a dat fiori si niste vise contorsionate... de citit... imi arde de recitit, dar o astept pe mama cu acea fata frumoasa si arta conversatiei (tot de aici din poiana mi-am luat poftele astea ), asa ca sa mai scrieti la blogul asta ca cineva sigur citeste la un moment dat

ultima ora - fie-mea veni acasa cu limba trasa in tzeapa si cu o gantera prin ea!! acum o pazesc sa gargariseasca cu apa sarata de multe ori pe zi (inca o ocupatie intelectuala) si negociez cu ea sa mai astepte cu tatuajul ala cu care ma ameninta de vreo 2 ani... ahhh...

altminteri mie mi-a dat cardiologul verde la scuba si ma duc la eilat sa bag capul la fund ca nici vacanta de vara nu avuseram pe baza de asteptat rezultate la examene si inscris odrasla la colegiu - a reusit sa treaca asa pe minima rezistenta si sa inceapa (am convins-o sa aleaga business, IT, drept si psihologie; oricum de engleza, mate, stiinte n-a vrut sa se apropie asa ca-i mai ramasese un curs de tzesut si unul de olarit )

www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=486416&in_page_id=1770&in_a_source" target="_blank">arta pentru arta sau arta cu tendinta?

aseara am fost la concert riblja corba... eh! muzica tineretilor mele ... am dansat si cantat din adancul fiintei mele pana la 2 dimineata.

si nu stiu cum sa fac sa ajung si la www.bfi.org.uk/whatson/lff/film_programme/gala_special_screenings/4_months_3_weeks_2_days" target="_blank">asta ca este cu o zi inainte sa plec in vacanta si mai am si un bal la mijloc... ia sa intreb mai bine - se merita efortul sau sa stau acasa sa impachetez?

va pupez si mai viu si io (citez din contemporani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Am vazut si filmul, da' acu' sincer sa spun, fiindca stiam subiectul, nu m-am uitat la detaliile astea la sfirsit...cred ca m-am uitat la film cu ochii curiosului care vrea sa stie cum poate fi redat vizual mirosul...si e redat bine!!! Asta sigur m-a impresionat cel mai mult. Mi-a mai placut si jocul lui Dustin Hoffman ...virtuos
mihaela, dupa ce o sa ai numarul personal de Suedia (asta daca inca daca nu l-ai primit), o sa poti beneficia de biblioteca nationala suedeza la maxim si de la distanta Probabil ca stii cum sa rezervi de pe sietul www.kb.se/lana/bestalla/" target="_blank">Bibliotecii carti, reviste, filme si muzica, cu livrarea directa la biblioteca cea mai apropiata de tine!!! Io exploatez la maxim sistemul!!! :-) Iar insula si orasul vechi arata cit se poate de frumos!!
speed, daca te-ncumeti spre-o insula nordica (desi nu creeeed ), alege Bornholmu'....desi daneza, insula e mai mult suedeza ...si e si spatiul lui www.imdb.com/title/tt0093713/" target="_blank">Pelle Cuceritorul, cu Max von Sydow in rol principal :-))
PS important:
Voljena, vezi ce inima buna ai??? Te lasa si la scuba acu', dupa gaura aia vulcanizata si emotiile inscrierii la colegiu!!! Io nu stiu nimic direct de 4,3,2...da' din auzite cica merita!!! :-))

Mergi la inceput

Lil' multam fain de pontul cu biblioteca, nu stiam si e bine de stiut daca nu gasesc la biblioteca din oras. Am primit chiar ieri personnummer si am liber la carduri :)). Asa ca am sa devin si eu exploatatoare. Am fost de cateva ori la biblioteca sim-am reindragostit de biblioteci. Merita chiar si o plimbare pana acolo, ca tot voi fi libera inca de alte activitati, dupa ce o integrez pe Silvia.

voljena, vacanta faina la scuba! Cat despre adolescenta ta ce sa spun...citesc ce ma asteapta si pe mine...la dublu!

Mihaela si fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

mihaela,nu tin neaparat sa fie o iesire tematica,dar de cind a inceput micuta sa mearga la scoala tre sa ne invirtim in jurul vacantelor ei-aici au o saptamina libera in jurul halloween-ului...nu-mi prea place sa o iau de la scoala ca sa mergem in concedii desi sunt multi care fac asta...intr-un fel ii inteleg fiindca e dezgustator ce preturi umflate sunt in perioada vacantelor celor mici...ma gindeam sa dam o fuga macar pina la londra in perioada aia dar de exemplu ryanairul are bilete pina la londra de 1 cent pina in 25 oct inclusiv,iar de vineri 26 oct incolo costa 149 de euro(cel putin) (fara taxe de aeroport)...
lilanda,suna tare frumos,ia sa ma apuc de sondat terenul :))) daca nu chiar acum macar la primavara asa...))
azi n-am avut de lucru si m-am zgiit in vitrina unor agentii de turism ,lapland, tirguri de craciun la viena,christmas shopping in new york ...cine jesus mary and joseph m-a pus...
voljena, io am constatat ca cu cit mai repede ma apuc de bagaje cu atit mai multe lucruri uit sa pun....asa ca lasa bagajele pe ultimul moment si profita de ocazie sa vezi filmul...eu sincer n-am auzit nimic-nici de bine,nici de rau-dar cu ocazia asta ne poti dumiri si pe noi...)))
si "crapatura" ))) aia m-a dat gata...sa dea cel de sus sa fie de folos integrarii imigrantilor....))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Bonjurica la tot boboru' !

Am intrat sa ma laud : azi implinesc fix o luna de cand m-am lasat de fumat !!!
Daca vreti sa vedeti cum am fumat-o pe ultima, bagati un ochi aici
http://www.flickr.com/photos/9767074@N08/
In rest ce sa va zic ... cu filmele stau prost iar despre carti ce sa mai vorbesc ...
A, l-am dus ieri pe Toma la Salonul Auto sa-si aleaga motocicleta (cre'ca nu mai am mult si ajung si eu la tatuajele de care vorbesti, draga Voljena)

Vacanta placuta celor intr-o atare situatie nasoala !

v
ps.Lilanda, pozele sunt facute fix din curte de la Veta
pps.Gagicile de langa masinile de ieri erau cam obosite

_
Take me home, country roads

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Buna dimineatza (ca e inca inainte de 12 la amiaz la mine :-))
Cu greu mai apuc si eu sa intru si sa scriu un pic... In ultimele 4 zile am avut probl cu I-netul... On-Off - cand mi-era lumea mai draga imi aparea mesajul ca nu sunt conectata la I-net - ma uitam la modem (apleacari pe sb masa) si beculetzul (cred ca i se zice LED) cu cable conectivity... stins... si scoate totul din priza si da reset complet si plug-on again si restart again... si nimic... Uite asa m-am distrat eu... dand marunt din buze :-)
Tata lu Toma - absolut SUPERBE pozele! Mi-au incantat privirea si m-am pus deja pe visat la vara viitoare... la mare... :-)
Mihaela - prunca merge bine cu gradi - multzam de intrebare :-) Educatoare mi-a dat chiar o veste... buna (oare pot sa-i spun asa?)... copila mea isi incearca limitele deja si cu ele (cu noi e d-soara Goe, complet neascultatoare... cred ca am "scapat-o" din mana... si are de-abia 3 ani si 3 luni! oare ce ne mai asteapta in viitor?). Ingellil (d-na educatoare mai in varsta) a fost nevoita sa o dea afara din clasa pt 1 minut pt ca, desi i s-a spus ferm, frumos si politicos, ca NU e voie sa atinga mancarea de pe platou si din farfuriile altor copii... d-soara noastra s-a dus - on purpose - si si-a bagat mana in spaghetti si a luat lingura de servit sa se joace cu ea... Educatoarele ii vorbesc in engl (si are colegi care vorbesc / intzeleg engl) - deci nu se pune probl ca NU ar fii intzeles "saracutzul" prunc ce i se spune... Ingellil mi-a spus ca aceasta neascultare e un lucru... pozitiv... adica progica (progenitura mica) se simte comfortabil la gradi si gata de pusa pe shotii :-) In rest - toate bune si frumoase - din ce in ce mai multzi copii in grupa ei amesteca suedeza cu engleza :-) Educatoarele au inceput sa vorbeasca un soi de suedo-engl :-) (la noi in Quebec obisnuiam sa vorbim fra-anglais... asa ca nimic neobisnuit - doar inlocuim fr cu suedeza :-) in cazul de fatza). Ce mai face Silvia? Dar Diana?
Sambata trecuta am vizitat Vasa Museum (http://travel.webshots.com/album/560954147rtOGHK) si sambata aceasta vom merge la Nordisk Museum (in acest weekend e expo de cioco :-)... o fii cu degustare, oare?).
O sapt faina va doresc! (P.S. Va invidiez - in sens pozitiv :-) pe totzi/toate cele care avetzi timp de cartzi si filme :-) bravo voua :-))

Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Hej!Hej!
Tatic, minunata initiativa, sa te tina!

speed, succes in alegerea destinatiei! Ce preturi sunt alea de 1 CENT !?

lorelai, ma bucur pentru Gabisor ca s-a adaptat atat de repede si ca se simte in largul ei acolo. (faina patanie!)
ps. si la voi au fost ieri spagetti?
Silvia si Diana sunt OK. Diana merge in continuare la scoala de invatat suedeza :), progreseaza, face in continuare compuneri si pentru ca nu prea vrea sa vorbeasca, pentru maine are tema sa compuna in gand o poveste si sa o spuna maine la scoala. Merge deja la sport, lucru manual si desen cu o clasa de-a 5-a, iar progresiv va incepe si alte ore, pana va veni de tot aici la scoala la care e inscrisa. Profesoarele ei i-au spus ca probabil pana de Craciun va putea veni deja.
Haha, radeam de faza cu suedo-engl...aici educatoarele rad ca in curand vor vorbi si ele si copiii romaneste :)). Sunt copilasi care repeta cuvinte dupa Silvia deja.
La camin merge totul bine, deja ramane de la 9 dimineata pana la 13 singura, la 13 merg eu si stau cu ea pana la 15 cane venim acasa. Dar se descurca foarte bine, educatoarea e foarte multumita. E si o tipa romanca sici in Visby care se ocupa de copiii romani (mai sunt inca 2 in afara de Diana si Silvia) ca sa-i ajute sa se integreze, sa-i lamureasca cu expresiile suedeze pe care nu le pot traduce...
Va face si cu Silvia cate 2 ore pe saptamana, i-a placut ieri Silviei cand a stat cu ea, a ajutat-o sa inteleaga ce se intampla la samlingen, sa-i traduca cantecelele. Iar cu Diana va face o ora pe saptamana. Asa ca mergem spre bine .

Mihaela si fetele mele

Mergi la inceput