cine a avut sinechie ?
Raspunsuri - Pagina 5
lilianaFi spune:
Alinushca multumesc pt incurajari...fac bine la bibilica....esti o dulceata ...iti urez cit mai repede sa ma urmezi la odisee....un sa se ia ...numai bine !
sper spune:
Stiu ca subiectul e vechi dar in loc sa deschid altul voi posta aici.
Doar ce am facut o histeroscopie, pe biletul de iesire scrie: " se intervine histeroscopic constatandu-se canal cervical de aspect normal, cavitate uterina amputata in jumatatea dreapta printr-o sinechie laxa care se debrideaza obtinandu-se o cavitate normal conformata"
Am citit la acest subiect ca multe dintre voi ati avut pus dupa interventie ba sterilet, ba un balon, ba ca vi s-au dat antibiotice.
Eu nici una din acestea dar mi s-a dat un tratament cu femoston din zi 1 a CM urmator. Urmeaza sa-mi vina rezultatul la biopsia de endometru si sa fac un control in zi 10-12 de la inceperea tratamentului.
Am cateva intrebari, ce inseamna sinechie laxa, a fost ceva mai usor de reparat si nu a fost nevoie de sterilet sau balon?
A mai luat cineva estrogeni dupa aceasta interventie pt repararea endometrului? Este obligatoriu acest tratament? Mentionez ca am un fibrom mic si un chist endometriozic, ma feresc mereu de estrogeni dar acum cu toate ca i-am spus dr meu ca mi-e teama de acest femoston din cauzele mai sus mentionate mi-a zis ca tb sa iau pastilele
Multumesc anticipat pt raspuns
Speranta
irinabobe spune:
buna. eu am avut sinechie. initial am facut debridare (in orb) si pus sterilet vreo 4 luni parca, dupa ce am scos steriletul, am facut o histeroscopie exploratorie, inca mai aveam o sinechie destul de urat, dr a desfacut ce a putut insa mi-a spus ca este nevoie de o histeroscopie operatorie pt a incerca sa desfaca tot. dupa aceasta histero exploratrie am facut tratament cu estrogen (pt refacerea endometrului in zonele afectate din cate stiu), in asteptarea histero operatorie. de data aceasta nu am mai pus sterilet. in cele 3 luni de asteptare a celei de a doua interventii am ramas insarcinata asa ca nu a mai fost cazul. deci se poate si fara sa pui sterilet. din cate stiu estrogenii sunt obligatorii , eu am primit si dupa debridare si dupa histero, iar medicul imi spusese3 ca si dupa cea operatorie probabil va fi necesar un interval de cateva luni chiar 1 an de tratament cu estrogeni pt a se reface uterul.
din cate stiu in afara se pune un fel de balonas pe care il tii vreo saptamana doar, pana cand se vindeca cat de cat zona.
sper spune:
Multumesc Irina, se pare ca nu scap de estrogeni. Maine ma duc si la ginecologul meu sa vad ce-mi zice , dc pot sa nu-i iau
Speranta