probleme intime

probleme intime | Autor: bettyice

Link direct la acest mesaj

salutare,
ma numesc georgiana si sunt noua pe acest forum.am 21 de ani si nu vreau copii.am un iubit dar nu vreau copil acum.insa am o alta problema.mi-a venit menstruatia la 13 ani si mereu am avut dureri insuportabile, uneori eram pe punctul de a chema salvarea, sunt niste dureri cumplite incat am senzatia uneori k mor, k se scurge viata din mine. dak a mai patit cineva asa cred k ma intelege. durerile sunt mai ales in a doua zi a ciclului. eu am 7 zile de ciclu.acum 2 ani insa am fost la cutitul de argint la policlinica si dr Daniel Popescu mi-a dat tratament polidin si voltaren supozitoare.un timp nu m-a mai durut asa rau, scapasem oarecum de marea problema.atunci mi s-a spus k am o raceala destul de urata la ovare.de curand a revenit acea durere cumplita si deja mi-e foarte frica.pt k am niste dureri cumplite si mi s-a spus k acea raceala netratata poate cauza in sensul k nu voi putea avea copii niciodata.eu imi doresc o familie mai tarziu dar vreau sa ma si vindec pt mine si sa nu ma mai chinui.nu stiu ce am.am fost de curand iar la acel dr si mi-a dat acelasi tratament. dar nu stiu cum sa fac tratamentul.dak sunt anumite zile cand trebuie inceput, dak la ciclu se face...nu prea a explicat. stiti cumva un alt dr mai bun, de incredere kre sa ma trateze? pt k m-am saturat deja de dr astia kre dau tratamente aiurea,am mai avut patanii si d-aia spun. vreau sa scap de acele dureri si sa am o viata normala.nu stiu dak are vreo relevanta k mi-am inceput viata sexuala si k am avut dureri in timpul contactului sexual si inca mai am uneori dar nu la fel de rau k la inceput.dak stie cineva sa ma sfatuasca ceva i-as fi recunoscatoare. multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SEASOUL spune:

Buna,si bun venit pe .Mergi cat mai urgent la un alt medic ginecolog,din pacate nu iti pot recomanda unul,si eu caut de mult timp,si sa iti faca toate analizele.Este clar ca ai o raceala,insa mergi repede pentru ca se poate agrava.Pana ajungi la medic,supozitoarele ajuta,nos-pa de asemenea,am mai auzit si ca apa fierbinte pusa pe burta(mai mult pe ovare) in sticle ar calma.Daca ti-a dat ovule,nu le poti folosi decat dupa ce a trecut perioada.

Fuguta la medic pentru ca nu este de gluma.Multa bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Bun venit pe forum!

Am fost si eu in situatia ta, aveam dureri de nu ma puteam ridica din pat citeva ore in prima zi a menstruatiei. Ma chinuiam de ma treceau toate transpiratiile.
Mi-a trecut insa odata cu inceperea vietii sexuale cind am inceput sa iau si anticonceptionale. De atunci n-am mai avut probleme, mai ales daca fac si miscare in perioada in care trebuie sa "vina", mers mult pe jos si baut multe lichide. Rar de tot mai iau un calmant, insa nu in fiecare luna.

Ti-ai inceput viata sexuala de curind? Te intreb asta pentru ca spui: "mi-am inceput viata sexuala si am avut dureri in timpul contactului sexual si inca mai am uneori dar nu la fel de rau k la inceput."

Din pacate nu stiu sa-ti recomand un medic ginecolog bun, poate te ajuta alte fete cu informatia asta...

www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

si eu am avut dureri cumplite la menstruatie dar mi-au trecut dupa anticonceptionale, insa si astea mi-au facut rau....m-am ingrasat 8 kg intr-un an
durerile imi trec acum cu diclofenac supozitoare !!!

eu zic sa-ti gasesti un medic bun (nu stiu sa-ti recomand unul anume) si sa-ti faci mai multe investigatii (gen papanicolau si examenul secretiei vaginal - macar astea uzuale) mai ales daca ti-ai inceput viata sexuala...sa nu neglijezi niciodata acest aspect....ca eu uneori l-am neglijat si am avut mari probleme

multa sanatate !

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe

"Is nice to be important, but is more important to be nice"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Georgydaiana din ce spui tu eu cred ca e vb de endometrioza. Cam astea sunt simptomele. Din pacate diagnosticul se pune numai la laparoscopie. Te sfatuiesc sa te duci la un dr bun, de ex Ion Ionut de la Giulesti. La ecografie s-au vazut ceva chisturi?

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabri spune:

Buna, Georgiana
Sunt multi medici buni in Bucuresti, problema este ca in general la cei buni trebuie sa-ti faci programare cam cu o luna inainte.
Eu stiu ca sunt medici foarte buni dr. Alexandru Badiu (eu am nascut cu el), dr. Corina Grigoriu, amandoi de la Municipal, au consultatii si la Centrul Medical Unirea.
Foarte bun este dr. Bratila, la centrul medical Med New Life.
La Medicover mai este si dr. Magdalena Dorobantu care este foarte buna (insa am impresia ca la ea ajungi mai greu, dureaza mult timp pana te programeaza).
Toate aceste centre medicale au site, acolo poti afla nr de telefon, oraul medicilor, etc.
O consultatie costa in jur de 5-600 de mii, dar parerea mea este ca merita, pentru ca este mult mai civilizat si poti pune toate intrebarile pe care le ai.
Suna cat mai repede si programeaza-te, si nu uita la consultatie sa spui toate aceste amanunte: durere la contact sexual, racela la ovare, tratamentul pe care l-ai urmat, varsta cand ai avut prima menstruatie, cand ai inceput viata sexuala. Noteaza-ti inainte toate informatiile pe o hartie si toate intrebarile pe care le ai. Fa tot posibilul sa nu pleci de acolo nelamurita cu ce trebuie sa faci mai departe (analize, investigatii) - ca probabil nu iti poate pune un diagnostic pe loc.
Unii medici nu sunt foarte vorbareti, dar tu trebuie sa te asiguri ca ai primit toate raspunsurile la intrebari, ca doar e vorba de sanatatea ta.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Polidinul eu il faceam exact cand imi venea ciclul. Primele 3 sau 5 zile de ciclu, functie de cum aveam tratamentul. In general faceam 3 zile cate 2 pe zi (le faceam pe amandoua odata ca sa nu fac 2 intepaturi) si repetam tratam 3 luni.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Imi pare rau pt problema ta, dar sa sti ca simptomele pe care tu le descrii cam indica endometrioza asa cum ti-a zis si miki. Din pacate endometrioza se poate diagnostica corect doar la laparoscopie. Si sa stii ca endometrioza duce si la infertilitate.

Ca si fetele iti recomand sa mergi la un medic bun care sa trateze problema serios.

Dr. Ion Ionut de la Giulesti pe care ti l-a recomandat si Miki este un dr. foarte bun.
La Medicover ti-as recomanda dr. Celus Septimiu Tarpan.
La Elias dr. Tutunaru.
La Municipal dr Badiu, dr. Berindan, dr. Peteu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitsu-bishu spune:

Mai fetelor, nu stiu daca ma incadrez in subiect, dar chiar nu am idee unde pot adresa intrebarea asta... Adica in ce forum/topic, s.a.m.d Poate se gaseste cineva sa ma ajute si pe mine... Intrebarea mea e destul de aiurea... Sunt insarcinata in 21+ saptamani si pana acum nu am reusit sa fac un examen de secretie vaginala. Sunt din provincie si medicul meu ginecolog e din Bucuresti si ajung foarte rar la el... Nu are contract cu CASMB-u', imi da mereu scrisoare catre medicul de familie, ala nu poate recomanda analize de specialitate, etc. , cu $ stau cam prost, complicat. Ideea era ca in sfarsit am facut rost de o trimitere gratuita si acum vine intrebarea: ce se presupune ca trebuie sa fac eu inainte de acest examen? Ca am auzit tot felul de variante - ma intereseaza chestiile legate de igiena si de raporturile sexuale: am citit ca nu trebuie sa intretii relatii de acest gen cu partenerul cu 2-3 zile inainte, ca nu trebuie sa faci dusuri vaginale cu 48 de ore inainte, etc. Va rog pe cele care ati trecut prin asa ceva sa imi spuneti si mie cum se procedeaza. Ca sincer, mi-a fost jena sa o intreb pe doctorita "doamna, am voie sa ma spal down there? " . Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

GEORGYDAIANA, si eu am avut probleme cu menstruatiile dureroase, exact asa cum descrii si tu, simteam ca trebuie sa chem salvarea. Timp de cateva ore in prima sau a doua zi era un calvar, cu stari de voma si dureri violente, nu ma puteam da jos din pat...orice aveam de facut in ziua respectiva era compromis. Dismenoreea a trecut dupa ce am inceput sa iau anticonceptionale. Cand le-am intrerupt insa a fost iarasi urat, nu dureri atat de mari ca inainte, dar oricum...M-a ajutat un tratament cu antiinflamatoare (Aulin) facut in timpul CM...le-am luat atunci ca asa s-a intamplat, nu stiu exact cand trebuie administrate.
Medicii pe care ti i-au recomandat fetele sunt toti buni, din ce am auzit eu (mai putin Corina Grigoriu). La dr Badiu am fost si eu, e ok, il gasesti la Centrul Medical Unirea (ai pe siteul lor orarul medicilor si telefoanele pt programari, iar consultatia este in jur de 80 ron).
Sper sa te ajute sa descoperi cauza durerilor si sa le tratezi cu succes. Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

quote:
Originally posted by Mitsu-bishu

Mai fetelor, nu stiu daca ma incadrez in subiect, dar chiar nu am idee unde pot adresa intrebarea asta... Adica in ce forum/topic, s.a.m.d Poate se gaseste cineva sa ma ajute si pe mine... Intrebarea mea e destul de aiurea... Sunt insarcinata in 21+ saptamani si pana acum nu am reusit sa fac un examen de secretie vaginala. Sunt din provincie si medicul meu ginecolog e din Bucuresti si ajung foarte rar la el... Nu are contract cu CASMB-u', imi da mereu scrisoare catre medicul de familie, ala nu poate recomanda analize de specialitate, etc. , cu $ stau cam prost, complicat. Ideea era ca in sfarsit am facut rost de o trimitere gratuita si acum vine intrebarea: ce se presupune ca trebuie sa fac eu inainte de acest examen? Ca am auzit tot felul de variante - ma intereseaza chestiile legate de igiena si de raporturile sexuale: am citit ca nu trebuie sa intretii relatii de acest gen cu partenerul cu 2-3 zile inainte, ca nu trebuie sa faci dusuri vaginale cu 48 de ore inainte, etc. Va rog pe cele care ati trecut prin asa ceva sa imi spuneti si mie cum se procedeaza. Ca sincer, mi-a fost jena sa o intreb pe doctorita "doamna, am voie sa ma spal down there? " . Multumesc mult!

Fara contact sexual min 48 de ore inainte si fara spalaturi vaginale cu min 24 ore inainte.

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput