Ce le puneti in ghiozdanel pentru gradi?
Raspunsuri - Pagina 2
Gabrielama spune:
Hainute de schimb (pantaloni, tricouri, sosete, chilotei), pijama si prosopel. Pantofii de interior raman tot timpul la gradinita iar hainutele de schimb stau la vestiar si sunt folosite atunci cand este nevoie. In fiecare zi, la plecare, vreificam la vestiar daca sunt haine murdare si in acest caz, a doua zi aducem alte haine de schimb. Vineri luam totul acasa si improspatam "proviziile" luni.
Mai ducem si periuta si pasta de dinti, pe care le inlocuim atunci cand e cazul.
Diana, la noi la gradinita, in sala de mese, exista o lista a copiilor care au diferite alergii sau intolerante, in asa fel incat toata lumea sa stie; si cand se gateste ceva care poate face rau unui copil, acestuia i se da altfel de mancare. La fel, daca unul dintre copii este bolnav (are diaree), se anunta la gradi si i se da mancare de regim.
Succes mult tuturor micilor scolari!
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
diana21 spune:
Am omis sa va zic, da' stie toata lumea pe-acolo, inclusiv bucatatreasa. I-am anuntat si maine ii duc si lapticul ei special.
Am pus si poze de la gradi, cine are chef de vizionari, enjoy!
http://community.webshots.com/album/560735737IeCwwf
Si, pe scurt, impresii din prima zi
Am trecut cu bine de prima zi, Ianca nici nu m-a bagat in seama. Nici cand au iesit in curte la joaca. Eu stateam si-mi plangeam de mila pe banca, iac copilul meu a trecut pe langa mine in fuga, "pa, mami"...si s-a dus la joaca. S-a smiorcait putin la masa, dar era deja foarte obosita, era trezita de la 7 si ceva. N-a plans, dar a vrut sa ia ciorbita acasa sa-i dea mami. Cam asa a decurs prima zi...sa vedem maine ce-o sa fie...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
Gabrielama spune:
Diana,
in prima zi de gradinita a Marei eu am stat vreo ora si jumatate pe holuri pana m-au convins doamnele sa merg acasa ca ea era bine-mersi... dupa primele 2-3 zile e mai rau. Dar tinem pumnii!
Off-topic - la ce gradi merge fetita ta, ca tare bine arata totul in poze? (de fetita nu mai zic!!!).
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
diana21 spune:
Gabi, deja e mai rau.
Mi-a declarat ca nu mai vlea la gladi! S-a trezit deja de doua ori plangand, prima data a zis ca o doare urechea...dar am apasat-o si nici o reactie.
Gradinita se numeste Discover Me, e in Cotroceni...da, e foarte dragut acolo...si educatoarea e super! Uf, ce fac eu maine???
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
anya spune:
La gradinitele de stat exista un cabinet medical si o asistenta. De obicei problemele medicale se anunta aici si tot aici se gasesc intr-un dulapior special si medicamentele. La inceput de an parintii mai duc cate un medicament de care stiu ca s-ar putea sa fie nevoie (calpol, nurofen, betadina, plasturi, smecta, metoclopramid..). La gradinitele particulare... nu stiu.
Hainele "in caz de accidente" le las acolo cu saptamanile. De ce sa le iau acasa? Curate sunt, puse in punguta sa nu se sifoneze/murdareasca, asa ca le las pana e cazul sa fie folosite. Prosopelul, pijamaua - la sfarsit de saptamana. Papuceii raman acolo pana se muradaresc
.
Pentru "consumabile" -hartie, servetele.. se dau bani in fondul clasei si se cumpara tot ce le trebuie.
Si la noi la gradi e fantana, dar copiilor le e mai simplu cu sticlute. Asa ca fiecare copil are sticluta lui si cand se termina apa din ea - o umple educatoarea din nou.
Gabi, la voi cand se spala pe dinti? Dimineata sau la pranz? Teoretic e un lucru bun, dar la noi n-ar fi posibil ca e o chiuveta la 23 de copii si nu-mi imaginez cum ar fi sa se inghesuie la ea![]()
diana21 spune:
Ianca mea e racita cobza...de asta a plans toata noaptea, saracuta...of, of...am inceput cu stangul. Azi e acasa cu bona.
La gradinita noastra nu ne-au cerut nimic, nimic. Folosesc prosoape de hartie la baie. Periuta de dinti nu am dus pentru ca noi o luam acasa la ora 14.00, imediat dupa pranz.
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
Gabrielama spune:
Diana, of... sanatate micutei tale!
Anya, copii se spala pe dinti dupa ce mananca la pranz, inainte de a merge la culcare. Se duc la baie cu grupa, care este formata din maxim 10 copii si se spala pe rand. Dimineata, cand ajung la gradi, se spala obligatoriu pe manute inainte de a merge la clasa.
Si la noi este asistenta medicala; insa - exceptand diferitele probleme permanente (alergii, intolerante, etc) si accidentele de genul diaree intr-o dimineata - teoretic nu iti primeste copilul bolnav si ca atare nu primesc nici un medicament. Banuiesc ca au spirt, plasturi si altele de felul acesta pentru nevoi urgente, dar nu administreaza copilului medicamente la gradi.
Gabi
dana d spune:
La noi la gradinita cabinetul medical are medicamente uzuale pt copii si le administreaza la nevoie (de ex febra, diaree, julituri in coate si genunchi de la alergat in curte...). teoretic nu primesc copilul bolnav in gradinita dar cine poate sa face un filtru eficient? Daca nu pare bolnav la controlul de la intrarea in gradinita, e bun intrat si nu-l mai da nimeni afara. Daca se simte rau sunt chemati parintii sa-l ia si pana vin il tine pe pat la cabinetul medical. Am patit asta odata cu Alexa cand a facut o varicela, sau asa ceva, au izolat-o si m-au chemat.
Despre ghiozdanel, ca asta era subiectul, noi punem asa la grupa mijlocie: botoseii de interior numai lunea ca nu ii luam in fiecare zi acasa, tot asa si pijamaua, o pereche chilotei, sosetute, eventual un tricou si un pantalonash scurt pt accidente. Accidente am mai patit de genul varsat supa pe ea sau udat la baie cu apa. Anul trecut, total de neinteles pentru mine, intr-o zi a facut caca pe ea la somn. Nici acum nu pricep cum de s-a intamplat asa ceva pt ca nu avea diaree si nu a mai facut caca pe ea de la 1 an. Doamna ingrijitoare a spalat-o, a schimbat-o, ba chiar i-a clatit si chiloteii.
Noi ducem si o sticla semnata cu apa plata, si lunar sapun lichid, servetele, servete de bucatarie pt sters pe maini,iar de anul asta o sa ducem si servetele umede.
In fiecare zi fetita mea mai pune in ghiozdanel si o jucarie care ii e ei draga in ziua aia.
Si noi lasam schimburile si botoseii la dulapior mai multe saptamani la rand pana cand le mai schimbam.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA