Idei pt. o aniversare de neuitat??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maurice spune:

Noi am aterizat la Napoli, am ridicat masina din aeroport, ne-am invartit prin oras toata seara in cautarea hotelului, noaptea am iesit la restaurant, a doua zi am mai vizitat putin orasul, si parerea mea este ca nu ai de ce sa te temi, nu am simtit vreo privire rau-voitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Dpdv al hotilor de buzunare e la fel de periculos ca Bucurestiul acum 4 ani sau ca Roma, Milano ..insa si in celelalte orase sunt zone ( cum ar fii zona garii) care sunt pline de hoti. Tu esti romanca si ai ochiul format asa ca o sa ii "ochesti" din prima pe baietii veseli. In plus dc vei sta in Sorrento nu vei petrece multe seri/nopti pe strazile din Napoli ( indicat ar fii sa nu petreci nicuna caci ai mai multe de vazut in orasele mici decit acolo), asa ca nu ai de ce sa iti faci ginduri. Nu se intimpla prea des sa se impuste pe strada, si nu vei intra in cartiere (stil Ferantari) caci n.ai ce cauta acolo ... asa ca nu ai de ce sa iti faci probleme . Singura nebunie in Napoli e circulatia pe strazi: cei cu scuterele se catzara efectiv pe tine, masinile sunt bara la bara, regulile nu sunt respectate de toti .. seamana cu Istanbulul dupa parerea mea .
Nu tb sa ai bijuterii mari la vedere caci poti avea ghinionul sa treaca cu scuterul pe linga tine si sa iti ia ceasul ( NUMAI DC E rOLEX) de la mina sau lantul de la git ( dar nu se incurca cu bijuterii micute ).. la fel atentie la geanta si acte ... dar nu tb sa fii mai atenta decit in alte orase mari ... Eu imi amintesc de coada turistilor americani la consulatul din Florenta pt ca le furasesra actele... si de Florenta nu vorbeste nimeni ca de un loc inspaimintator pt turisti cu toate ca acolo hotii de buzunare sunt multi si toti romanasi de-ai nostri ( ca in tot nordul de fapt).

Dupa mine nu e periculos dc esti atenta, acum nah.. se pot intimpla lucruri neprevazute si in cel mai linistit oras dar intr.un oras mare ca Napoli. E un oras mare, turistic si centru universitar in acelasi timp deci lume de toate felurile.

Nu o sa ai timp mai mult de 1 zi sa il vezi pt ca sunt imprejurimile mult prea frumoase si timpul scurt ( in 5 zile nu o sa stii unde sa mergi mai intii ).

sa nu cumperi de la vinzatorii ambulanti( africani sau alte natii care vind pe trotoar)... in primul rind risti sa te pacaleasca u tot felul de prostii iar dc apare politia ( care poate fii si civil) ei fug ca sunt antrenati iar pe tine te amendeaza ( chiar si 2000 euroi ).

Drumul de la Roma spre Sorrento ocoleste Napoli ( e chiar indicat ) . Dupa mine e bine sa stai pe autostrada si sa iti alegi de acasa o bucata unde sa iesi din autostrada si sa faci citiva zeci de km pe o strada statala pe linga mare ... apoi reintrii in autostrada si iti vezi de drum ( asta pe bucata Roma-Napoli). Iar de la tangenziala Napoli tii autostrada spre S.

Daca va hotariti pt S. si mai ai intrebari sunt multe fete care au fost in vacanta in zona deci sigur primesti raspuns.
uite si mersul trenurilor italian pt zona asta .. calea ferata se numeste circumvesuviana .. e alta decit cea a cailor ferate italiene

Ai tren cam la fiecare 30 min din Sorrento catre Napoli ( trece prin Pompei si Erculano printre altele ).. http://www.vesuviana.it/Home

exista si un tren vechi in care te serveste cu prajiturici dar asta pleaca de la napoli spre sorrento si inapoi la napoli deci peste mina pt tine care stai in sorrento ( numai smbata si duminica cca 50-60 euro /pers -.. pret de pe net, poate sa fie mai scump acum http://www.sorrentoexpress.it/italiano.htm )

Pe Vesuvio poti ajunge cu masina pe autostrada Sorento- Napoli iesi la Ercolano si uite harta
http://www.vesuvioinrete.it/images/ercolano.gif
o sa gasesti un infopoint in drum asta adica http://www.vesuvioinrete.it/images/arrivare9.jpg
si aici
http://www.vesuviopark.it/grancono/index.asp cum sa ajungi la crater ....parerea mea e sa va interesati la hotel poate e nevoie de programare dc vreti sa urcati pina la craterul vulcanului ...

eu n.am fost deci nu stiu sa zic mai mult decit scrie pe paginile astea ....am trecut prin zona, ne.am oprit la Napoli si la Pompei apoi am intrat in 1 hotel iesit in cale caci a 2 zi tb sa ajungem in Sicilia.

www.reteteculinare.ro/index.php?mpage=dictionar" target="_blank">Dictionar Culinar Multilingv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

crista, mii de multumiri pentru toate detaliile!!

Ne-a descurajat pana la urma faptul ca drumul dureaza prea mult pentru o excursie de doar 5 zile, asa ca am decis sa lasam partea aia pentru cand vom putea merge vreo 10 zile, ca sa vizitam totul in liniste, eventual sa facem si baie, candva vara... Ramane oricum pe lista.

Iar in noiembrie vom merge la ... ROMA!!

Deocamdata nu am facut nici o rezervare, dar am gasit un hotel care imi place si despre care majoritatea celor care au fost acolo s-au exprimat pozitiv.

Cunosti Roma? Hotelul asta se cheama Villa Morgagni si este situat pe langa statia de metro Policlinico, pe o strada f. linistita. Are 43 de review-uri pozitive (nota 4.5 din 5), deci trebuie sa fie ok.

Multumesc inca o data pentru idei si informatii.

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Bravo,buna decizie! Roma e superba!

De Napoli era foarte posibil sa fii dezamagita, oras mai murdar ca ala eu n-am vazut in viata mea.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Miss P- ai facut bine .. si poate chiar vii vara ca sa poti face si plaja
Nu stiu Roma ( adica hotelurile ) dar vezi ca erau ceva subiecte despre Roma si multe linkuri in subiectul ala sticky "informatii utile despre Europa" ... am pus eu cu minutza mea linkuri acolo ... si sunt multe sfaturi ate de fetele care au stat acolo .. eu am vizitat Roma numai in zilele cind mergeam la consulat dupa acte .. ma treceam dimineata pe lista si apoi pina la prinz hoinaream prin Roma .. deci am sarit peste muzeele unde tb sa stai cu orele la coada...

Adina ai dreptate sa spui ca e murdar, mai ales dc l-ai vazut vara asta cind era scandalul gunoaielor in toi ... insa nu e tot murdar ... si apoi ar fii stat in alta parte nu in Napoli (acolo doar mergea sa viziteze ) asa ca era avantajata ... Orasul nu a suferi in ultima vreme pierderea turistilor chiar si asa murdar, caci totusi nimeni nu viziteaza periferiile ( nici in Buc nu te duci prin cartierele mai .. speciale)

www.reteteculinare.ro/index.php?mpage=dictionar" target="_blank">Dictionar Culinar Multilingv

Mergi la inceput