Strumfi de iulie-august 2007 (5)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

neata la toate fetele........
Arhdi si al meu are cojite pe cap. asa cum descrii tu are dupa urechi.m-am speriat cand am vazut. pe cap io i-am dat cu ulei de masline cu un betishor de urechi. vad ca s-au inmuiat si au inceput sa cada. si l-am pieptanat bine dupa ce l=am uns cu ulei.

Nikole si pe mine ma zapaceste mama cu culcatu bebeului cand pe o parte cand pe alta. in "Mana si copilul" de Capraru am citit ca oricum l-ai culca bebe el se intoarce pe partea pe care o prefera si ca daca survin deformari ale craniului datorita pozitiei de somn aceasta este tranzitorie. daca deformarea nu este accentuata, capul isi revine la forma normala dupa varsta de 9 luni. si mie mi se pareai tzuguiat capu pt ca doarme pe o parte, da ce sa-i fac? sa-l bat in cap?

Ghinetz parerea mea e ca daca lu bebe ii e foame nu poti decat sa-i dai sa mance, nu?

mihaela
www.flickr.com/photos/mychydutza/1380165427/in/set-72157602003316854/" target="_blank">BEBE PRODIGY

Mergi la inceput

Aylin eu nu cred ca exista si "copii cuminti"! orice copil plange ca doar nu e papusa.
pot sa=ti dau cateva sfaturi din ceea ce am facut eu ca si al meu e destul de plangacios:
- il culc in carut cand e ff agitat pt ca pot sa-l legan mai usor sau sa ma plimb cu el prin casa
- cand are crampe stropesc o carpitza cu apa calda si cu putin spirt, o incalzesc pe fundu unei oale sau pe calorifer si ii pun compresa pe burtik. sub pampers, nu prea jos ca sa nu ajunga pishu la compresa. incalzesc apa si o pun intr-o stila ce spirt medicinal din aia turtita si i-o pun pe burtik deasupra de hainutze. functioneaza de multe ori importiva colicelor.
- cred ca de la Shamadhi am invatat sa-l infash intr-o paturica, imbracat fiind. nici nu se dezveleste, nici nu pedaleaza atata din picioare ca sa se enerveze.il fac ca pe o sarmalutza.nu-i prind si manutele ci-l infash de sub manute. sper ca intelegi ce zic.........
- o folosesc pe Suzy cu succes. o suge de cateva ori si se calmeaza
- am o jucarie piuitoate. o "piuiesc" de cateva ori ca sa-i captez atentia si de multe ori se intampla sa taca.......

succes si fii barbata! n-o sa dureze la nesfarsit starea asta!

mihaela
www.flickr.com/photos/mychydutza/1380165427/in/set-72157602003316854/" target="_blank">BEBE PRODIGY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by jadi

Ok Simo!

Luna, la voi e serialul ala brutanic Bodies? Ca eu stau si am uit in fiecare duminica seara tarziu!

Deni & Vlad & Tudor

Uite d'aia ti-e somn si esti obosita ca te tin britanicii treaza. Nu cred ca e, n-am auzit de el sau o fi dar eu sunt rupta de lume, nu ma uit decat la Grey's joia la 10. In rest daca vine cineva si sta 30 min la mine mi-a stricat toata rutina si ma culc la 1 noaptea. Iti tin pumnii peste doua sapt si pupici multi lui Vladut cu aerosolii.

Si pe mine ma doare in gat rau, m-am trezit la 6 sa hranesc cupilu' si simteam ca ma sufoc ca nu puteam sa inghit, am un spray cu anestetic dar tot nu mi-a trecut ca lumea si mi-e frica sa nu dau si copilului ce am ca suntem bot in bot mereu.

Anto tu ce faci cu hainutele ramase mici? EU nu le dau inca pentru ca al meu sot insista ca sigur mai vreau unul in doi ani. Eu nu cred dar mai ales cand vad ce lucruri frumoase nepurtate avem ma gandesc sa le pastrez o vreme.

Luna, mamica de Adelise Cezara(11.08.2007) si Cosmin (30.07.2001)

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!

Mergi la inceput

voi il scoateti pe bebe zilnik afara? eu am neste remuscari din punctu asta de vedere pt ca nu reusesc sa fac asta zilnic din motive de absenta de sotz si de stat la etaju 4/4?. incerc sa aerisesc [pe cat posibil in casa dar o fi de ajuns?????????

bebe al meu cam stranuta. o fi de la raceala ????? daca da , ce pot sa-i dau?? nu stranuta ffff mult dar indeajuns ca sa sperie o mama stresata si nestiutoare.

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Aylin, posibil sa ai un copil mai energic si mai apropiat de tine! Mult succes in continuare, incearca sa nu mai pui la suflet toate plansetele si sa o mai lasi sa planga asa un pic, dar trebuie sa ai nervii tari. Eu una nu i-as da calciu! Si urmareste pasii la evaluarea plansetelor: e mancata, e schimbata, nu o deranjeaza ceva la imbracaminte, e ragaita dupa masa si a scos gazele! Si daca toate sunt pozitive, las-o sa planga! Fiind si in prima luna, probabil ca sunt inca probleme de adaptare cu mediul exterior!

Lia, si zici ca ai vreo 26-27 de ani? Ca asa imi iese la calcul .

Oana, eu saptamana trecuta am intarziat sa il iau pe Vlad de la programul scurt si l-am gasit adormit de educatoare, fara suzeta, fara alintari suplimentare. Copiii cred ca inteleg mai repede ca nu e rost de alintatura la gradi si atunci renunta la mofturi si se acomodeaza repede. Cu Vlad nu iti zic cum decurge acasa ora de masa, cu povesti, avioane si desene sau animale. La gradi in schimb mananca de rupe si cere si intre mese! Nici nu imi vine sa cred ca la 2 ani s-a acomodat asa de bine! Azi aveau deschidere, am cumparat si noi flori pentru cele 2 educatoare si venise si un clown cu baloane si jocuri!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

ca am mai citit pe aici....

ce e stelaker de la mustela? in ceea ce priveste mustela, contine parabeni, o substanta cancerigena. si acesti parabeni sunt si in concentratie destul de mare. noi am trecut pe sapun sanosan de cand am aflat.

in legatura cu mucisorii, tipa tare, eu se pare ca nu am eficienta, ca tot timpul e fornaita, scot cate ceva, intr-o ora trebuie sa repet operatiunea. e groaznic....

cu ulei noi nu am dat-o pana acum, de nici un fel. dar cred ca abia dupa o luna trebuie. asa e? si cu ce sa o dam?

Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

atat de mari suntem

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by oaana
Luna nu vrei sa-mi dai mie o noapte pe printesa ta si eu tie pe Aaron,nu ca ar face panarama noaptea,dar sa dorm si eu ca tine.

Oana,mami lui Iosua(5 oct. 2005)&Aaron(21.07.07)

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Nuuuuuu

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nikole

Neata fetelor!

Ce nostalgie ma apucase..incep gradinitele, scolile in tara...succes puiutilor ce merg azi la gradi!

As vrea sa cer niste pareri...de fapt sa discutam putin despre modelarea caputului lui bebe.
Se stie ca trebuie asezat pe toate partile, ptr a i se modela capusorul, insa nu stiu daca e adevar sau mit.
Kevin de ex. nu sta decat pe partea dreapta, oricum as incerca sa-l pun . chiar si dupa ce adoarme daca incerc sa-i schimb pozitia incepe sa planga se foieste, da semne ca nu sta comfortabil.
Intuitia imi spune ca nu prea are legatura una cu alta, dar as vrea sa aflu si parerile voastre...a...la bebe al meu parca chiar se observa partea dreapta un pic mai turtita, insa ma gandesc ca isi revine in timp,independent de pozitia in care sta, nu??

poze Kevinutz

E mit!

Doar ca aici se zice ca daca se teseste capul la spate pana in sase luni este semn de lipsa de vit D insa nu se modeleaza capul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

quote:
Originally posted by mychydutza

Aylin eu nu cred ca exista si "copii cuminti"! orice copil plange ca doar nu e papusa.
pot sa=ti dau cateva sfaturi din ceea ce am facut eu ca si al meu e destul de plangacios:
- il culc in carut cand e ff agitat pt ca pot sa-l legan mai usor sau sa ma plimb cu el prin casa
- cand are crampe stropesc o carpitza cu apa calda si cu putin spirt, o incalzesc pe fundu unei oale sau pe calorifer si ii pun compresa pe burtik. sub pampers, nu prea jos ca sa nu ajunga pishu la compresa. incalzesc apa si o pun intr-o stila ce spirt medicinal din aia turtita si i-o pun pe burtik deasupra de hainutze. functioneaza de multe ori importiva colicelor.
- cred ca de la Shamadhi am invatat sa-l infash intr-o paturica, imbracat fiind. nici nu se dezveleste, nici nu pedaleaza atata din picioare ca sa se enerveze.il fac ca pe o sarmalutza.nu-i prind si manutele ci-l infash de sub manute. sper ca intelegi ce zic.........
- o folosesc pe Suzy cu succes. o suge de cateva ori si se calmeaza
- am o jucarie piuitoate. o "piuiesc" de cateva ori ca sa-i captez atentia si de multe ori se intampla sa taca.......

succes si fii barbata! n-o sa dureze la nesfarsit starea asta!

mihaela

mihaela, multumesc mult pentru sfaturi.

suzeta o scuipa de zici ca ii dau ceai de pelin

o sa incerc asta cu compresa cu apa calda si spirt. am incercat cu o sticluta din aia plata, dar nu sta deloc. abia opt sa tin sticla. nici cu infasatul nu da roade, dar o sa perseverez. poate poate.
cu piuitoare nu merge.

insa merge aproape tot timpul cu plimbatul prin casa, se uita la obiecte, e captivata, se uita pe geam...dar cat sa ma plimb si eu? ca ma rupe de spate.

mai functioneaza cu succes carutul. a dormit de altfel cateva nopti acolo, pentru ca doar asa puteam sa mai adorm si eu.

iar plimbarea pe afara imi confera niste clipe unice de liniste. problema e ca nu pot eu sa dorm cand ne plimbam, si pe urma, nici pe strazi nu pot sa ma mut.

o sa aplic toate sfaturile tale, sa vad care are succes la noi.

multumesc pentru raspuns inca o data

incerc sa ma incurajez cu faptul ca nu o sa dureze la nesfarsit. dar ce fac eu pana la 3 luni?

pediatra a zis ca la cum o vede ea la 7 luni o sa ne chinuim 2 oameni sa ii punema un pampers, ca prea e miscacioasa. pai cum sa fiu optimista cand imi zice pediatra asta?

ce sa mai zic ca nu apuc sa mananc, cand mananc mananc cu ea pe umar...of of

Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Luna, serialul nu e foarte recent, e de vreo 2-3 ani! Mersic de pupice, inapoiem si noi unele sterile

La varianta carpitelor, exista niste chestii, nu as stii cum sa le zic, cu gel in ele, care se incalzesc la microunde si se pot pune pe burtica copilului, mentin caldura mai mult. Imi scapa denumirea!

Michy, daca ai balcon, imbraca pe cel mic ca de plimbare si incearca sa il tii pe balcon, ferit de soare si vant! La Vlad mergea foarte bine iarna, intepenit in haine si dormea ceva!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput