Plati constructie casa

Plati constructie casa | Autor: LindaZ

Link direct la acest mesaj

Buna!
Am si eu o intrebare pentru cei care v-ati facut sau va faceti casa... Ne tot gandim daca sa ne apucam de constructie sau nu, dar noi nu prea stim ce cheltuieli implica concret chestia asta. Aud peste tot ca o sa ne coste multi nervi si multi bani in plus, dar nu stim in plus la ce. Tocmai am aflat ca si la primarie cand primesti autorizatia trebuie sa platesti 1 sau 2 % din valoarea de constructie si tot atat la sfarsit ... Habar n-avem ca trebuie dati ATATIA bani la stat cand imi fac EU casa !!
Asa ca va intreb unde anume se cheltuie banii in constructia unei case ?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

pai linda. ar fi
1 administratie- actele de care ai nevoie pana la inceperea lucrarii+cheltuieli deplasare
2.materiale(care s-au scumpit mult)+mana de lucru(care si asta e scumpa, uneori proasta si tot tb sa angajezi alta dupa alta)
3. finalizarea lucrarii- alte acte
4. gaz, electric, apa etc- alte acte, bani etc
4. terenul il ai deja?
mai sunt si altele. fetele pot scrie
bafta

Mergi la inceput

scuza-ma am uitat ceva f imp
spagile
iar interioarele, finisarile te costa m mult decat ridici casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Multumesc pentru raspuns.
Da, terenul il avem si e aproape de zona unde stam acum cu chirie, adica in sectorul 3, la margine, dar e fara utilitati. Incepem sa mai intrebam in stanga si in dreapta si sa ne luminam ... ne cam speriem, dar nu avem ce altceva sa facem decat sa mergem inainte. Doar ca noi trebuie sa facem un imprumut si vrem sa stim cam ce suma sa cerem. De asta avem nevoie sa stim exact ce trebuie si cam cat costa fiecare.

Mergi la inceput

linda
cred ca printre fete a fost cineva care a facut o estimare. cauta in arhiva. e in fctie si de marimea casei-cati m2 are casa?
fundatie....
parter...
etaj/mansarda...
acoperis....
gard...
+ arhitect etc
cauta in arhiva si gasesti sigur.dupa mine daca e o casa normala 80-200m2 la rosu te costa cel putin 80 000 euro dar daca esti din bucuresti poate depasi. dar utilitatile costa mult- fosa septica, tras curent , stalp etc.

Mergi la inceput

linda
intra la sub construit casa- acolo sunt multe fete dragute care te pot ajuta cu informatii. si au multa experienta

Mergi la inceput