Mamici de mai - iunie 2008 (5)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Tot incerc sa va pun aici un articol despre embrion, dar nu reusesc. Asa ca il voi copia eu. Deci:

" In primul trimestru de sarcina dimensiunile sacului gestational(GS)reprezinta un element important de diagnostic ecografic al varstei gestationale.Cu ajutorul sondelor endovaginale sacul gestational poate fi depistat de la 2-3 mm de dimensiune (adica 4 saptamani de amenoree). Cu ajutorul sondelor tranabdominale detectarea sacului gestational se face de la 5 mm de dimensiune (adica 5 saptamani de amenoree). Structurile embrionare (ecoul embrionar) nu va fi vizualizat prin ecografia transabdominala decat atunci cand sacul gestational atinge dimensiunea de 15 mm (corespunzator la 6 saptamani de amenoree).

Ecoul embrionar poate fi depistat cand lungimea acestuia (CRL) este de 2-4 mm(corespunzator la 5-6 saptamani de amenoree), insa doar cand ecoul embrionar atinge 5 mm de lungime(corespunzator a 6,5 saptamani de amenoree si o dimensiune a sacului gestational de 15-18 mm) se poate vizualiza ca o structura separata de peretele sacului vitelin, vizualizandu-se chiar si ecouri pulsaltile(pulsatiile cardiace, semn ce demonstreaza ca sarcina evolueaza).Dimensiunea de 9,2 mm a sacului gestational semnifica aproximativ 5,5 saptamani de amenoree, deci faptul ca nu se vede nimic nu ar trebui sa va ingrijoreze."

Fetelor, acesta este raspunsul unui doctor.

Dana

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanara23 spune:

fetelor, salutare din nou
am decis sa va rog sa ma treceti si pe mine pe listuta...
am fost ieri la pranz la doctor si mi-a spus sa stau linistita ca totul decurge normal deocamdata, sarcina e mai micuta datorita faptului ca am ovulat mai tarziu...eco am facut pe 10.09 la 4 zile intarziere a Cm-ului si s-a vazut DOAR saculetzul de 3 pe 4 milimetri...repet eco pe 25.09, pt ca nu se repeta decat la o distanta de 10-14 zile...
Um a fost la 12.08, DPN 15.05.2008, DN 17.09.1979
va poop si sper sa imi petrec cele mai minunate luni alaturi de voi

ioana
poze samburel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Eu stiu ca dra ginec. trebuie sa-ti dea o hirtiuta (adresa, nota, foaie obs.) prin care sa-ti spuna la data de ..., sarcina de ...
Cu ea mergi la dr. de fam si te ia in evidenta ca gravi si cu analizele prescrise de ginec. mergi apoi i-ti da trimitere ea compesate - gratuite.
Aceiasi hirtiuta o duci la angajator si o anexeaza la dosarul de personal. la noi nu se mai face si adresa gen (la data de .. subsemnata ... aduc la cunost. soc. ca sint insarcinata, avind ... saptamini, cf. foiii obs. nr. eliberata de dr. ...).
La mine nimic nu s-a intimplat asa. I-am cerut drei mele si mi-a zis mai incolo... asa ca mi-a dat o hirtiuta cu care am facut singura analizele - 4 milioane - asta sa fie paguba mea - analize pe care oricum le voi suplimeneta. (mai am niste carente stiute)

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Am facut deja declaratia la care am atasat buletinul medical de sarcina de trim I de la dr ginecolog si mai atasez maine hartia de la medicul de familie si le dau pe toate ca sa stau linistita. 99% nu am de ce sa-mi fac griji, ca am un sef si niste colegi super...dar am mai avut eu surprize chiar de la prieteni, asa ca, mai bine ma asigur.

Tot maine imi iau si trimitere de la medicul de familie, ca la carnatul de analize pe care mi le-a dat de facut ar trebui sa scot o gramada de bani si nu vad de ce din moment ce oricum imi opresc o gramada din salariu pt asigurarile de sanatate. Si asa inainte de sarcina n-am fost la medicul de familie si am dat 20 milioane pe analize. Cred ca am cotizat destul, asa ca acum schimb foaia

Alina 6+

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Eu acea hirtie a cerut-o la dr. ginec. si nu mi-a dat-o. a zis ca "mai incolo". Insa analizele mi-a zis sa le aduc in 2 saptmini (daca pot). Cum sa nu poti daca e vb de bebe?
Analizele le-am facut: 4 milioane. Insa am intreb acum: dac n-o fi ok daca nu e bebe, daca e ceva cu bebe... de n-a vrut sa-mi certifice?
Offf.... cred ca va trebui sa mai merg la un dr. Insa la care. Iar incep sa dau cu banul.
La voi cum a fost la primele consultatii? Nu cintarit, nu prescris alimentatie sau intrebat istoric. Oare i-am luat apararea degeaba ca e medic bun?

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Ina, cu bebe e ok, stai linistita. Ai fi stiut cu siguranta daca bebele n-ar fi fost ok.

Pe mine m-a si cantarit, mi-a luat si tensiunea, l-a chemat si pe sotul meu inauntru, l-a intrebat de grupa sanguina, daca a avut probleme de sanatate, etc. Dar sunt medici care fac asta mai tarziu, fiecare medic are metodele lui, nu ai de ce sa te sperii, crede-ma.

Alina 6+

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Sa deschid cap. nou?

Medici si medici... poate o fi a mea... cea mai cea... nu in sensul bun

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107614
am deschis capitol nou. Sa fie cu noroc si sa avem parte de sanatate.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput