FACULTATE LA 36 DE ANI.ESTE PREA TARZIU?
Raspunsuri - Pagina 2
MissParker spune:
Terapeuta mea s-a apucat de studiu (Medicina si apoi specializare pe Psihologie) la 40 de ani, vaduva si cu 2 copii, in conditii financiare grele, deci daca vrei, se poate intotdeauna.
Bravo tie!
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
elyda spune:
mie imi este teama sa nu fac facultatea si apoi "din cauza de varsta sa nu mai pot profesa". acum se cauta fetele tinere ,deja sunt f multe cazuri cand nu conteaza cat de bine esti pregatit ,ce ambitii ai ,daca nu ai 25 de ani ...esti casata!mi-ar parea rau ca o fac cu placere si sacrificii,iau in serios ceea ce fac .uneori cred ca prea in serios.
dana
katik spune:
al meu sot a terminat facultatea la 38 de ani, acum face un masterat si doctorat. din toamna va si preda la facultate citeva cursuri.astea toate pe linga un servici. eu l-am sustinut mereu cit am putut, m-am descurcat singura cu copiii.
eu zic ca nu e tirziu niciodata daca asta iti doresti!
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi
marci spune:
Nu, nu este deloc tarziu, facultate faci atunci cand vrei, cand simti!
Eu, cand am dat admitere la fac, aveam 34 de ani, toti colegii mei erau de 18 ani, dar diferenta de varsta nu a fost un impediment pt a ma simti bine printre ei.
Si partea hazlie.....cand am inceput fac eram o doamna si cand am terminat eram o "bulangioaica" (scuze, cuvantul nu-mi apratine mie, colegilor mei). Fetele imi spuneau asa, cand refuzam sa merg cu ele la o cafea dupa curusuri.
Nu stiu de unde ai venit tu cu importanta varstei la angajare! Draga mea, te angajezi ca psiholog, nu ca dama de companie!
E mai greu sa te formezi ca psihoterapeut la varsta asta, pt ca-ti tb bani si inca cativa ani de studiu.
Bafta sa finalizezi ceea ce ai inceput!
elyda spune:
cam asa a fost si la mine cu admiterea!am dat admitere la 35 de ani , am colegi de 18-19-20 ani si toti imi spun "doamna dana" si"saru'mana" si pe mine ma apuca nervii cand ii aud!!! cred ca asta este si cauza pentru care ma simt aiurea pe acolo,se comporta de parca le-as fi mama . si te asigur ca sunt cam zurlie de fel ca daca eram vreo "batoasa " mai intelegeam! in privinta angajarii ...ca psihoterapeut nu prea cred ca abia peste vreo 10 ani se poate asa ...ca la carte.poate in alte domenii in care se cauta psihologi. cat priveste importanta varstei ...am auzit de la o prietena care a patit-o.era pregatita in domeniu si cu ceva experienta ,dar au preferat o alta mai tanara pt care au dat o serie de explicatii...aiurea si clar neadevarate. era vorba de o firma privata .
dana
Alina spune:
quote:
Originally posted by MissParker
Terapeuta mea s-a apucat de studiu (Medicina si apoi specializare pe Psihologie) la 40 de ani, vaduva si cu 2 copii, in conditii financiare grele, deci daca vrei, se poate intotdeauna.
Bravo tie!Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
Si eu am o colega in birou care e in ultimul an la Med.generala si are 48 de ani,in paralel isi face si doctoratul.E o tipa super-energica,munceste de dimineata pina seara in laborator cu culturile de celule si nu se plinge niciodata ca-i obosita sau ca vrea acasa...
Colegi mai in virsta am avut si eu,in Ro.Au terminat cu bine,chiar mai bine decit tinereii.
Eu am aproape 35 si as fi in stare sa ma apuc de o facultate,defapt nu se stie niciodata .Cu familie si copii,fara ajutoare e mai greu insa nu imposibil...
Mult succes iti doresc!
Alina
elyda spune:
Alina, am sot ,2 copii servici si o mama bolnava rau de tot. ,deci de ajutor pe care sa mi-l dea cineva nu poate fi vorba ,ci dimpotriva ! si nu ma las .este si un mod de a mai iesi din toate problemele din viata mea de zi cu zi .printre colegii de acolo parca ma simt mai tanara ,mai glumim ,mai discutam...mai uit de toate!
dana
miki68 spune:
Sunt convinsa ca nu vor mai trece multi ani pana vom adopta legislatia muncii europeana care recomanda ca varsta de pensionare 65 de ani, atat pt. barbati, cat si pt. femei. So, la 36 de ani ar mai fi vreo 29 de munca. Timp berechet pt. studii si profesat pe specializare.
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei