Rana langa gingie
Buna seara tuturor!
Am o problema! De cateva zile mi-a aparut in gura langa o masea de minte (pe partea cu obrazul) o rana ca o zgarietura. O simt ca si cum ar fi facuta de un colt de la maseaua de minte. Am sperat ca va trece de la sine, cum au mai facut si alte "afte" aparute de la zgarieturi cu alimente mai aspre, insa a inceput sa ma doara din ce in ce mai tare. Zona in care se afla este foarte greu accesibila, unde se termina gingia, inghesuita intre aceasta si "obraz".
Stie cineva ce as putea face? Ma doare in continuu si mananc foarte greu, nu pentru ca as mesteca in partea aceea ci pentru ca ma deranjeaza cand se misca maxilarul. Simt cum maseaua cu pricina "freaca" pe rana. Durerea a inceput sa radieze si spre ureche si spre amigdale, care totusi nu sunt inflamate.
M-am apucat sa fac spalaturi cu ceai de galbenele, ca stiu ca asta e si cicatrizant, insa ma intreb daca totusi e bine si ce altceva as putea face.
Dati-mi, va rog, o mana de ajutor! Astept raspunsuri cat se poate de curand, oricum nu cred ca voi dormi prea mult in noaptea asta!
Va multumesc anticipat!
Raspunsuri
elyda spune:
glicerina boraxata sau solutie pt afte bucale .exista si o solutie cu propolis in farmacii dar sa nu ai alergie la propolis .pui pe in betisor din acelea pt urechi si dai pe rana.nu mananci si nu bei nimic aprox. o ora.trece in cateva zile.
dana
Tisina spune:
Multumesc mult, elyda! Din pacate nu am glicerina in casa, asa ca va trebui sa astept pana maine. Vreo idee cu ce as putea sa ma "anesteziez" intre timp? Ca durerea asta e tare suparatoare.
Inca o data multumiri de promptitudine
Lorenza spune:
Parca exista de la urgo un produs special pentru afte,sigileaza cumva zona pentru o vindecare rapida.
elyda spune:
TISINA scuza-ma ,acum am vazut de unde esti .in marile lanturi de farmacii se gasesc produse pt afte .ideal ar fi sa gasesti glicerina boraxata ,dar daca nu...asta este. acum pt..."anesteziat "nu prea ai cu ce .singura solutie sa clatesti bine gura cu apa inainte de culcare ca sa nu se intretina infectia.si maine fuga la farmacie !
dana
Tisina spune:
Mii de multumiri!
M-am dat de doua ori astazi cu glicerina boraxata dupa ce m-am spalat prin gura cu ceai de galbenele si deja ma simt mai bine. Rana nu mai e asa de urata (avea marginile albe, ca de infecite, iar acum e curata). Ma mai doare nitel, insa mai mult dupa ce pun glicerina, insa e mai bine.
Sanatate multa tuturor!