FIV 133
Raspunsuri - Pagina 12
daniela_b spune:
Fetelor, azi am fost la Giulesti, in sfirsit l-am intilnit pe profesorul Marinescu si in sfirsit mi s-au mai limpezit creierii in legatura cu ce am de facut, odata ce mi s-a facut un ecograf dar mi s-au tulburat din alte motive...
S-ar parea ca, daca dupa ziua de 24 septembrie, lucrurile stau bine cu mine, voi incepe un protocol scurt (din ziua a 2 a, si aici vine prima mea intrebare, ce e ala protocol scurt, cit e de scurt?)
Am fost programata pe 24 septembrie ( pentru histeroscopie si histerisalpingografie -banuiesc ca nu e acelasi lucru, nu?) dar din cauza ca am fost foarte emotionata am uitat sa intreb daca sa vin tot la Giulesti sau la Clinica particulara.
De obicei unde se fac lucrurile astea? La Giulesti sau la Clinica?
Zau, stiu ca ar fi mai usor sa dau un telefon sa intreb dar mi-e asa de groaza sa sun iar si sa "arat" ca o toanta!...Oare daca m-as duce cu o ora inainte la Giulesti ( adica pe la ora 7 dimineata, as gasi pe cine sa intreb?
Ca sa intelegeti mai bine, am asa o spaima sa telefonez incit prefer sa alerg cu limba scoasa de la Giulesti la Clinica privata in juma' de ora, decit sa sun si sa spun: "oh, da, stiu ca mi-ati spus unde...dar ....n-am fost atenta..."
Ce ma sfatuiti?
Sau sa fiu "smechera" si sa sun luni si sa ma interesez "unde va fi prof. Marinescu in data de 24 la ora 8.00? Dar dr. Cocei?"
Hai, salvati-ma!
Unde se fac aceste histerosalpingografii si /sau histeroscopii, in mod obisnuit? Au existat cazuri in care acestea s-au facut si la Clinica privata?
si intrebarea nr.3 ( sau a paishpea' ca nu mai stiu...): doare?hilpingogostografiile astea?
Dar recoltarea ovulelor? Dar ET-ul?
Vreau sa nu ma doara!!!...nu stiu cum sa va explic dar eu am facut niste instilatii odata (de fapt de 6 ori, o zi da, o zi nu, o zi da etc..), cu substante antibiotice (fara anestezie) pentru desfundarea trompelor si am crezut ca MOR ( nu e figura de stil).
E o durere insuportabila, ca si cum cineva ti-ar suctiona tot interiorul, cu tot cu matze si creieri prin gaurica aia (scuzati limbajul dar exact aia am simtit) insa nu asta e rau cit faptul ca am ramas cu o spaima incredibila fata de toate "manevrele" ce se petrec in "locul" ala, de aceea tresar puternic, la cea mai mica miscare a unui medic sau asistent (de pilda la BIOS DIAGNOSTIC) in zona, atit de puternic incit pot "rupe" masa daca ma "straduiesc"!
Cind mi-au recoltat secretiile spre cercetare/analiza, cu toata stapinirea de sine, cred ca i-am articulat un picior in cap asistentei. Mi-am cerut un milion de scuze dar...nu cred ca au tinut
Medicilor carora le-am cerut consultatie ( aia trei de va povestesc mai jos) cam la fel le-am facut, am ramas cu sechele ce sa fac??
Numai cit am auzit clestii aia metalici ( nu stiu cum se cheama) ca se pregatesc sa "intre" si... am intrat si eu in angoasa ...
azi dimineata am luat distonocalm ca stiam ca ma "vede" profesorul si zau, nu-mi permiteam sa-i trag si lui una in cap cu vreun picior.
Dar tot am tresarit si tot puternic! Desi era vorba de "doar" chestia aia lunguiata, nici vorba de clesti!
ca sa raportez: am avut ureaplasma prezent! luna trecuta, am facut tratament cu nistatin si gynozol, rezultat: azi dimineata ureaplasma era absent! situatia sub control.
Fiind in ziua 21(posibil 22, va povestisem eu...) si fiindca am mers si cu trenul iara( si de asta va povestisem) cica discutau ei ( prof. Marinescu si dr. Cocei) in soapta (dar i-am auzit ca aveam urechile cit farfuriile de pizza) ca e posibil sa existe un mic- foarte mic polip dar ca pina nu trece CM ( ca eram preCM, nu?)n-au cum sa-si dea seama.
Ma rog sa nu fie! De fapt, am incredere ca nu e, fiindca intre timp am facut niste ecografii intravaginale in 3 cabinete din orasul meu ( asa, ca sa fie, ca sa stiu, ca sa nu stau degeaba, ca sa compar!) si nici un polip nu a fost gasit pe acolo, in diverse stadii ale celor 26-27 de zile cit tine in mod obisnuit "protocolul personal".
Da Doamne sa nici nu fie gasit ever!
Sa vorbim acum si despre partenerul meu de cuplu: el (mititelul...dragul de el, of!) are 12 milioane de baietei in bazinul de inot DAR au viteza redusa ( asta nu ma ingrijoreaza asa rau ca, din cite presupun, ii poate mina embriologul de la spate...:"hai copacel, copacel, da' intra bre odata, ce-ai? n-ai mincat azi?") dar si morfologie proasta! (capuri sparte, duble, nebune, explodate...tot tacimul) iar asta ma infricoseaza maxim.
M-ar linisti un pic daca as sti/as citi de la voi ca ati mai auzit cite ceva despre astfel de cazuri ( poate chiar reusite, stiu eu?) de FIV-uri +ICSI cu specimene de astea ( spermatozoizi "prosti" morfologic )
Vai, sint atit de speriata!
LEdit: nici nu va imaginati scumpelor cit de mult conteaza ca existati pe DC si ca va incurajati unele pe altele. Daca exista un motiv pentru care internetul ESTE minune, atunci asta e motivul: comunicarea fara limite (si nu ma refer doar la acest subiect ci la toate subiectele lumii virtuale).
Va multumesc mult de tot! Aici aflu intr-o zi cit as afla altminteri intr-o saptamina (sau luna!) de una singura. Ori, conteaza sa simti ca nu esti singura, nu?
Sper ca intr-o buna zi sa stiu suficient (in loc sa doar intreb), suficient cit sa ajut si sa ghidez pe oricine are nevoie de ajutor.
Doamne, ajuta-ne tuturor sa devenim mai buni decit sintem "azi", adica ...sa devenim parinti "miine", responsabili pentru vietile copiilor nostri... caci noi, cu totii asta ne dorim, in fiecare zi ne pregatim pentru darul vietii!!!
www.helpsonia.com
felicia_ spune:
Daniela, o sa incerc sa iti raspund la unele intrebari (nu stiu daca le-am retunt pe toate sau daca ma pricep la toate). Protocolul scurt, asa cum ziceau si fetele, inseamna ca din z 2 a CM faci 2-3 de inhibare si apoi stimulare,(asa cum a facut Kora) sau direct stimulare. Deci, scapt de cele min 2 sapt de inhibare ale protocolului lung.
Histeroscopia eu am facut-o la Giulesti, sunt convinsa ca acolo o vei face si tu, mai ales daca zici ca esti programata pe 24 sept. Daca ar fi fost vorba de clinica particulara, sigur nu iti faceau programrea de la Giulesti. Mie mi-a zis sa merg la histeroscopie pe la 12, ca dimineata aveau de facut punctii si embriotransferuri. Vezi ca trebuie sa ai la tine buletinul si adeverint de la serviciu, cu care te duci la cabinetul de fiv (nu acolo unde se face eco) si vorbesti cu fetele (nu-i nevoie sa stai la coada sa vb cu dr, ii spui unei asistente cand iese). Despre durere.... eu zic ca, daca ti-e asa de teama, sa il rogi pe dr sa iti faca anestezie, mai ales daca faci si hsg si histeroscopie... si pe mine m-a durut, dar eu sunt mai rezistenta
Recoltarea ovulelor (punctia) se face cu anestezie, ET nu cred ca doare f tare.
Despre gigeii sotiorului... eu zic sa stai linistita, ca la fiv nu mai conteaza ca sunt lenti... si ultima spermograma a sotului meu a iesit cam pe aproape, dr Cocei a zis ca e la limita intre fiv simplu si ICSI...oricum, ideea e ca, chiar daca morfologia e proasta, embriologul ii selecteaza doar pe cei iuti, frumosi, puternici! Iar daca e caziul, face ICSI!
Sper ca te-am lamurit putin!
Luck, ma gandesc la tine si iti tin pumnii!
Kla, sper sa iti vina nesuferitul de CM, mie mi-a venit de luni, mi-a si trecut de mult...
Kineta, si eu am facut din z 21 de CM, dar n-am luat Ac...
Nusy, 50 de zile de inhibare... macar de-ar scadea chistul...
O seara placuta tuturor!
poze
nusy spune:
Daniela: cu siguranta va trebui sa mergi la Giulesti pentru cele doua interventii,intrucat la privat nu face asa ceva(de obicei,nu se fac la cabinete individuale private,intrucat sunt aparate speciale de radiologie care se folosesc pentru histerosalpingografie,de exemplu).Giulesti-ul incepe programul la ora 7, deci gaseai pe cineva la ora aceea daca ai fi vrut sa te duci( dar nu e cazul).
Cu durerea...te dezamagesc,dar stiu ca ambele investigatii dor.Bine,sunt si fete care spun ca nu le-a durut,dar de obicei dor.Mai ales ca Marinescu nu "practica" anestezia.Eu,de exemplu,am facut histeroscopie la Polizu,unde mi-au scos un polip,insa am fost anesteziata general si n-am simtit nimic.La histerosalpingografie( HSG),insa, care a fost pe viu..pot sa spun ca m-a durut chiar tare...Cred ca e cam ca la instilatiile pe care le-ai facut,dar mai putin dureros.Te sfatuiesc sa-i spui lui Marinescu si poate-ti face vreo anestezie si nu simti.
Despre protocolul scurt nu stiu prea bine sa te lamuresc pentru ca eu am facut lung.Insa stiu ca incepe in z2 de ciclu si am impresia ca se da direct stimulare(fara a se mai da inhibare),deci cam in 10-14 zile maxim de la inceperea stimularii faci punctia.
FIV+ICSI am facut si eu.Sunt fete care reusesc din prima,sunt care reusesc din a doua,a treia....depinde de noroc...mai scria cineva mai sus chestia asta.Oricum,la asa spermograma nu ai de ales...FIV+ICSI.Si..cum va fi norocul vostru!
ET-ul nu doare deloc,desi e pe viu( ti se da si diazepam inainte si supozitor scobutil), iar punctia e cu anestezie,deci iar nu doare.
Eu iti doresc multa bafta la toate procedurile pe care le vei face si sa ai un FIV reusit din prima.
Feli: da,50 zile...atatea sunt de cand am inceput inhibarea si pana voi incepe stimularea(din 26 august pana pe 15 octombrie....12 de diphe de 0.1 si restul ca urmare a diphe de 3.75)...macar de-ar scade,vorba ta!
Nusy
amzulica spune:
Nusy, iti tin pumnii - multa asteptare si emotii la tine. Cand ma gandesc si la mine ce va urma .....of, of, mai, mai.
Cami
amzulica spune:
Daniela_B - nimic nu e prea dureros cand iti doresti cu adevarat un copil. Eu am facut deja histerosalpingografia anul trecut si mi s-a facut rau de emotii, nu mancasem de frica, etc .... dar doar mie din cate eram pe acolo. Te doare, de fapt simti o usturime cand se introduce substanta de contrast - parca asa ii zice. Acum astept histeroscopia si mi-e si mie cam fricuta. Ideea e ca dl. doctor nu suporta mutrele fricoase si plangacioase asa incat daca vrei sa nu fie morocanos incearca sa pari vesela.
Eu cred ca in ambele cazuri trebuie sa te duci sus la d-na Viorica, dansa te interneaza ambulatoriu pentru ambele interventii.
Si inchei prin a spune ca eu desi nu rezist la durere, am zis ca de-ar fi sa merg in 4 labe - 9 luni si nu m-as plange atat de mult imi doresc un copil. Na ca iar ma buseste plansul.
Cami
diana_d spune:
Buna fetelor dragi,
Multumesc mult, mult pt urarile cu bebelusi si gandurile bune.
In sfarsit am ajuns si eu acasa
dupa 10 zile de stat in Bucuresti pt monitorizare si FIV.
Pe data de 11 sept am avut punctia la Giulesti
(mi s-a parut nestresant faptul ca am fost prima pacienta din aceasta toamna si singura din acea zi - am vazut un Giulesti linistit - incredibil) iar pe 14 sept ET-ul.
Am avut mari emotii, m-am temut foarte de hiperstimulare
(dupa 4 dozari ale estradiolului, am descoperit ca acesta imi creste cu 90-100% pe zi). Si m-am trezit dupa 8 zile de stimulare
ca aveam 7 foliculi si estradiolul de 3000.
Asta insemna ca dupa ziua 9 de stimulare avea sa ajunga la aprox 6000
iar dupa 10 zile macar la 10.000, dar ultima valoare n-am reusit sa o dozez fiind duminica.
Dar a fost neasteptat de bine, nu am avut nici un fel de complicatii,
dureri sau evenimente neplacute.
Am scapat de hiperstimulare, nici nu stiu cum.
Voi aveti idee la ce valoare a estradiolului apare hiperstimularea?
Mi s-au transferat 3 embrioni de 6-8 celule,
insa endometrul l-am avut cam mic, doar de 9 mm la punctie.
Fizic sunt Ok, ma simt perfect.
Psihic mult mai rezervata in privinta sperantelor decat la primul Fiv.
Fetelor care sunt la primul Fiv,
le spun/le asigur ca nu le doare absolut nimic,
nici la punctie, nici la ET.
Daniela,
daca vei face histeroscopie sau orice alte investigatii
si te temi de dureri, nimic mai simplu,
ia inainte cu vreo 2 ore de interventie
o tableta de Piafen + 1 Algocalmin (sau + 1 No Spa) si ai scapat.
Eu asa am facut inainte de a 2-a histerosalpingografie
si mi-a fost mai mult decat suportabil
decat la prima HSG inaintea careia nu am luat nici un calmant.
Piafenul e cel mai important.
Moni,
esti o scumpa ca de obicei, mersi mult pentru tot.
Moniland spune:
Kineta, e vorba de ziua 21 a CM. Ma gandesc ca daca ai inceput AC din ziua 1 atunci nu corespunde ziua 21 a CM cu ziua 21 de AC?
Diana, tin pumnii sa se dezvolte frumos copilasii la tine in burtica. Cel putin unul
Daniela, recoltarea ovocitelor se face de cele mai multe ori sub anestezie generala. Deci nu simti nimic. Sa-si faca dr. treaba ca tu dormi linistita. ET-ul se face fara anestezie si vei simti "clestele metalic" ca de, e nevoie de asa ceva. Vei vedea pe monitor cum transfera embrionasii in uterul tau si ii plaseaza in cel mai bun loc cu putinta. Iar cu gigeii, nu-ti fa probleme ca-i alege pe cei mai buni, fara nici un defect. Daca nu vor fi suficienti pentru FIV, embriologul va face ICSI dar cel putin ovocitele tale vor intalni spermatozoizi si asta e cel mai important. Din acel moment depinde de cat de norocoasa esti. Sper ca foarte norocoasa.
Luck, hai ca mai ai putin si sa vezi atunci emotii. Stii zicala copii mici - probleme mici; copii mari - probleme mari? Asa e si aici. Cand ii ai in burtica incepi sa te stresezi pe alte chestii, iar acestea de la stimulare ti se vor parea minuscule.
kineta spune:
DIANA-d,iti tin pumnii,DOAMNE AJUTA,asteptam cu nerabdare rezultatul. MONI,prima a zi a CM si prima pastila de marvelon,a corespuns la prima folie,acum sunt la folia 2 ,cand am facut 7 zile pauza.CM mi-a venit pe 4 sept,si marvelon am luat pe 7 sept,iar d-na GETA mi-a calculat ziua 21 de marvelon,ma chemat pe 27 sept in loc de 24.NU STIU DE CE pt ca am insistat f tare ,in sensul ca stiam si de la voi,dar ea a spus ca e ok asa.VOI SUNA MAINE din nou,sa lamuresc problema,nu stiu daca conteaza f mult ziua cand fac eco sau nu,dar daca mi-se recomanda protocolul lung nu as fi vrut sa mai astept inca o luna. ASTA E,ORICUM DECI E CLAR CA TOATE STITI CA SE FACE IN ZIUA 21 DE CM,ESTE ADEVARAT CA UNELE NU ATI LUAT CONTRACEPTIVE., d-na GETA este asistent medical? VA PUP PE TOATE SI MULTUMESC PT RASPUNSURI
luck spune:
Fetelor vin si eu cu vesti bunicele.Ieri dupa 14 zile de stimulare aveam 10 foliculi pe ovarul stang cred de 19 mm si unul pe ovarul drept.Dr a fost multumit de ei.Am mai facut stimulare si ieri la noapte fac pregnylul si marti la ora 14 punctia.Imi e o frica...
Rog fetele care stiu sa-mi spuna daca pregnylul trebuie tinut la frigider si daca il fac subcutanat (pt ca asa mi-a spus dr) daca pot folosi unul din acele mici de la gonal.
pupici tuturor - si promit sa revin dupa ce citesc tot din urma,imi merge foarte incet calculatorul
luck spune:
Gata , sunt cu stirile la zi.Am uitat sa spun ca endometrul meu era de 11.
Ramy
iti doresc multa , multa bafta maine la punctie.O sa ma gandesc la tine si o sa-ti in pumnii.Sa dea DD sa ai un ovocit de toata frumusetea.
diana d
ma bucur pentru tine,stai cuminte si nu te stresa si ai sa vezi ca bb au sa ramana cu tine 9 luni si apoi toata viata.
Relya ai inceput stimularea?
Kora traiasca INKA si eu tot cu ea ma "delectez" , de ... daca trebuie cu placere nu ?
Veret frumoase valori , tine-o tot asa.
felicia , dariela , cellu , moniland , nusy , marrina