N-AM CURAJ SA CONDUC (8)
Raspunsuri - Pagina 14
iliuta spune:
quote:
Originally posted by aiamoni
Ehe, nu-i deloc acelasi lucru! La masina automata efectiv intorci de volan, accelerezi si frinezi! Nu se opreste niciodata motorul, nu cade masina in spate in panta! Mai bine decit asa nu se poate.
Cit despre generalizarea ei, eu sunt prima sa aprob asa ceva...ma tem insa ca multi s-ar opune, ca cica nu mai simt placerea condusului! Na, auzi! Ma rog, treaba lor...problema e ca sunt mai scumpe cele automate si nu toate firmele au modele disponibile in Romania. Deci sunt mult mai putine alternative cind vrei sa cumperi una.
N-am codus in weekend...lasitate mare, ce sa mai vorbim!
Vreau si eu atunci.....eu n-am mai condus din august de cand am fost in tara..
Vreau si eu atunci.....
Vreau si eu atunci......
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela
MissJJ spune:
Aiamoni welcome.
Si eu tot masina cutie de viteze automata vreau ca la cea clasica am mereu tendinta sa ma uita la schimbator degeaba am incercat fara si pe loc daca stau si exersez tot ma uit la el asa ca automata pt mine please.
Nici eu nu am mai condus ca nu am timp sa merg la lectii ca nu am cu cine sa las fata. barbatul munceste toata ziua plus in weekend uneori asa ca nu am cand si ma gandesc numai ca merg in ro si tre sa ma urc la volan. uff.
Mamica-dulce bravo! Felicitari!
---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Mara76 spune:
Ce ma bucur cand vad ca tot mai multe dintre noi isi iau inima in dinti si isi fac curaj sa conduca! Eu deja sunt relaxata, nu mai mai stresez aiurea si conduc fara probleme. Ce ma mira foarte tare e cat de calma sunt la volan... eu, care in general sunt colerica si rabufnesc imediat! Dar nu poate decat sa ma bucure, ca la cati isterici sunt in trafic, eu mai lipseam.
Si eu visam la inceput la o masina cu cutie automata, dar acu m-am obisnuit cu asta manuala si nu mi se mai pare asa important. Cel mai tare imi doresc acum o masina cu servo, sa pot parca fara sa fac muschi de culturist.
Ana68 spune:
Salut fetelor si felicitari celor care au sofat cu curaj in ultimele zile...
Vorbeati de cutia automata...intradevar ca aici marcile cu cutie automata sunt ceva mai scumpe si din cate am inteles avantajul automatei este ca doar pui frana si accelerezi...Cand am cumparat-o pe Toyota noastra dealerul incerca din rasputeri sa ne convinga sa luam una cu cutie automata...eu nu am vrut,mi-a fost teama ca nu ma voi descurca,insa banuiala mea este ca temerile mi-au fost fara rost...poate ar fi fost mai bine o automata...
Sa va spun si eu ca sambata dimineata era sa dea o Dacia 1310 peste mine...Veneam pe drum cu prioritate si ma apropiam de o intersectie,nesemaforizata si in plus pe mijlocul strazii trec si liniile de tramvai.Mi-a intrat in sange ca ori de cate ori ma apropii de astfel de intersectii sa incetinesc si sa ma asigur,ca sa nu am surprize ca vreun sofer grabit forteaza trecerea si imi ia fata si botul masinii.In fine,incetinesc,vazusem ca era o masina care astepta si dupa masina asta era Dacia de care zic,tot in asteptare,asa ca m-am gandit ca voi trece prima(doar eram prioritara) si am accelerat usurel,aveam vreo 20-25 km/h....si nu va spun,probabil ca cea de la volanul Daciei nu m-a vazut sau venea tramvaiul si s-a speriat....habar nu am,deci Dacia s-a bagat sa treaca si m-am trezit cu masina in fata mea....Atat am apucat sa spun :"ce naiba face asta?",ca am tras de volan,am luat-o pe prima strada la dreapta si 2 metri mai incolo am oprit...Nu mai spun ca l-am speriat de moarte pe un alt nene care astepta cuminte sa intre in intersectie,atunci cand am tras de volan dreapta,ca a crezut ca evit Dacia si ca ma opresc in el....avea niste ochi mari de tot si era alb la fata.In fine ,ma opresc,injur gospodareste si ma uit in oglinda sa vaz ce face Dacia in spate...blocase toata intersectia...ce era acolo...nu va mai spun.Dau geamul jos in ideea sa o intreb pe soferita cea viteaza daca vede bine....si ce credeti?Iese soferita cu Dacia din intersectie si baga viteza si trece pe langa mine ca vantul,nici nu a intors privirea...nimic...Cred ca era speriata,nu contest asta...m-am uitat la parbriz,nu avea lamaia pe el...Banuiesc ca nu toata lumea poate fi stapana pe sine in astfel de situatii...Barbate-miu nu a comentat nimic si ma asteptam la o avalansa de vorbe din partea lui.Banuiesc ca si el s-a speriat,ca abia pe seara,tarziu,a deschis discutia despre incident si mi-a zis ca nici nu s-ar fi gandit ca am sa evit Dacia,ma vedea intrand direct in masina si ca nu s-ar fi asteptat niciodata sa am o asa reactie rapida intr-o astfel de situatie.Chiar a recunoscut ca el ar fi intrat direct in masina respectiva.
Copiii amutisera si ei in spate...o perioada puteai auzi cum creste iarba,asa de liniste a fost in masina.
Asta e evenimentul principal rutier la noi...
Sa aveti parte de drum fara evenimente si numai bine!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Siminaf spune:
Doamne, Ana-Maria, ce prezenta de spirit ai avut! Bravo tie!!! Ce plastic ai povestit totul, de mi-a stat inima citind intimplarea.
Ana68 spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Doamne, Ana-Maria, ce prezenta de spirit ai avut! Bravo tie!!! Ce plastic ai povestit totul, de mi-a stat inima citind intimplarea.
...si eu m-am speriat,insa la mine sperietura a inceput dupa vreo jumat de ora,abia atunci am realizat prin ce am trecut si ce se putea intampla...si mi se batzaia piciorul drept pe acceleratie...de numa'...Bine ca a fost doar atat!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Annie80 spune:
eram pt manuala 100%...ca sa simt placerea condusului, a intaia pana la a cincea, franele cu sau fara ambreaiajul apasat
dar de cand conduc masina automata (cam 2 luni) nici nu ma mai vad intr-una manuala..alta e placerea nici nu ma gandesc sa cumpar una manuala.
din moment ce sau inventat pt a usura condusul, de ce sa nu fie folosite.
prudenta maxima fetelor.
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Amy76 spune:
Fericite sunt femeile care conduc!Eu...nu pot.Am luat carnet de prima data ,in 2001.Am condus putin...si atat.Facand scoala pe o dacie veche si trecand apoi pe o masina noua,erau diferente destule.Sotul a avut grija sa ridice tonul de cateva ori ,cand il mai dadeam cu capul de parbriz.N-AM MAI CONDUS DE CAND AM LUAT O CURBA CU A4-A IN LOC DE A DOUA.M-am speriat tare,mai ales ca era un pod acolo si...gata.Acum sotul isi doreste tare sa conduc,dar mie mi-e tare frica,mai ales ca intre timp au aparut si copiii.Nu ma simt in stare.
iliuta spune:
Amy, asa fac ei se tipa apoi le pare rau....vad ca nu stiu sa ne ajute...
Ana, am citit de ieri postarea ta si am scris un mesaj luung, iar cand am vrut sa-l trimit nu mergea.....azi iti zic ca te apreciez pt cum ai reactionat. Bravo tie.
Eu imi amintesc vara asta in tara, mergeam prin Suceava si eu aveam prioritate...unul ce venea din sens opus a vrut sa faca curba prin fata mea....eu m-am speriat ca intra in mine ai am oprit.....cica ar fi trebuit sa calc acceleratia si sa ma duc ca eu aveam prioritate (asa s-a tipat sotiorul la mine).......
Pana la urma o sa-mi cumpar o ...
Mihaela
iliuta spune:
Si eu am intrat cu a patra in curba in loc de a doua......
Asta exact dupa ce am luat permisul.....
Mihaela