Zuzele (acum mamici) in bucatarie

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rlc_sandor spune:

Buna revenim si noi incet incet.Sunt super incantata de ideea voastra cu meniuri de fapt cred ca fiecare are nevoie de o idee doua dar am o intrebare: La varsta bebeilor nostri e voie ceapa si usturoi?mi se pare cam devreme.Eu nu i-am dat Soniei ceapa si usturoi











http://community.webshots.com/album/562661491vXXSNd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Mamaligutza delicioasa - recomadat de la 7 luni
pentru 1 portie

200ml lapte integral
1 lingura cu varf de malai (15g)
1 rosie coapta mititica

1. Intr-o craticioara se incalzeste laptele, se amesteca malaiul si mestecand se lasa 5 minute sa se umfle.Apoi se mai lasa sa fiarba 6-7 minute la foc mic.

2. Rosia se opareste si se curata de coaja. Se curata de samburi, se taie in bucatele mici si se amesteca in mamaliguta.


Tip: reteta foarte buna pentru copii cu alergii pentru ca malaiul nu contine gluten.

Pofta buna!

Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008)
http://community.webshots.com/user/mangyalosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Am pomenit ieri de cereale + fructe cu grasimi..metoda nemteasca. Asta este reteta clasica. O mica observatie: aici se foloseste ulei de rapitza, alternativ untul, pentru bebelusi. Nu are gust propriu si contine o gramada de Omega-3 si Omega-6.

Cereale + fructe - recomandat de la 7 luni
pentru 1 portie

20g cereale
100g piure de fructe sau 5 linguri suc de fructe proaspat stors
2 linguritze de ulei de rapitza

1. Se fierb 200ml de apa, se toarna peste cereale si se lasa sa se umfle putin.

2. Se adauga fructele si uleiul.

Tip: varianta cu sucul de fructe iese mai lichida si se poate servi cu biberonul. Desi nu se recomanda (comentariul imi apartine).

Pofta buna!

Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008)
http://community.webshots.com/user/mangyalosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Fulgi de ovaz cu para - recomadat de la 8 luni
pentru 1 portie

1/4 l lapte integral
1 bucatica de baton vanilie
25g fulgi de ovaz (din cei moi)
1 para zemoasa

1. Se incalzeste laptele impreuna cu batonul de vanilie. Se adauga fulgii de ovaz si se lasa sa fiarba.

2. Para se spala, se taie in patru si se curata de coaja. Se scot smanburii, apoi se taie cubuletze si se adauga in ovaz.

3. Inainte de servire se scoate batonul de vanilie.

Tip: Daca para e mai tarisoara se lasa sa fiarba un pic cu ovazul.
In loc de para se pot folosi piersici, nectarine, caise sau mere.
Daca copilul tinde spre alergii nu se mai adauga batonul de vanilie.

Pofta buna!!!

Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008)
http://community.webshots.com/user/mangyalosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Mancarica de dovlecei cu carne de curcan

- un dovlecel mic taiat in cubulete
- un cartof taiat in cubulete
-2 feliute de telina rase
- un pic de pastarnac si un pic de radacina de patrunjel rase
-4 feliute de morcov rase
- un catel de usturoi pisat
- optional o rosie taiata cubulete
- frunze de patrunjel si marar.

- carne de curcan fiert in prealabil ( sau orice alta carne)

Legumele se fierb in putina apa cu cateva picaturi de ulei de masline .
Cand sunt fierte se adauga carnea si se lasa sa scada sosul.
Se poate da si 5 minute la cuptor sa se rumeneasca .

Noi am servit-o cu branza Fagaras. Se poate servi simpla sau cu smantana ori iaurt.

O zi excelenta !
Lala.


Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui rlc_sandor

Buna revenim si noi incet incet.Sunt super incantata de ideea voastra cu meniuri de fapt cred ca fiecare are nevoie de o idee doua dar am o intrebare: La varsta bebeilor nostri e voie ceapa si usturoi?mi se pare cam devreme.Eu nu i-am dat Soniei ceapa si usturoi











http://community.webshots.com/album/562661491vXXSNd


Eu i-am dat incepand cu varsta de 8 luni fierte in mancare. Fiind sezon rece voi adauga usturoi in tot ce pot . Este un remediu natural in prevenirea racelilor.

O zi excelenta !
Lala.


Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

La capitolul legume+carne retetele (exceptand cele de baza gen cartof+alte legume+vita/pui) sunt cam exotice. Le scriu totusi..

Piure rosu de cartofi cu miel - recomandat de la 6 luni
pentru 6 portii

500g cartofi
100g file de miel
500g rosii coapte
100g zmeura (proaspata sau congelata)
ulei de rapitza sau unt

1. Fileul de miel se impacheteaza in aluminium. Cartofii se spala si se pun la fiert in 200 ml de apa.

2. Fileul se aseaza deasupra cartofilor (va fierbe in abur) si se fierb cu capacul pus 20 min.

3. Rosiile se operesc, se sperie cu apa rece, se decojesc, se curata de samburi.

4. Zmeura, rosiile si fileul se paseaza si se amesteca cu cartofii (mai fin - pasati, mai cu bucatele - pisati cu furculita).

5. Se adauga unt sau ulei de rapitza.

Tip: prin vitamina C adusa de zmeura, fierul continut de carnea de miel va fi asimilat mult mai bine.

Pofta buna!!!

Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008)
http://community.webshots.com/user/mangyalosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Dovlecel umplut

Ingrediente:
carne de pui/vita/curcan
un dovlecel mediu
branzica de casa sau cumparata dupa caz
o ceapa mica
cateva frunze de patrunjel

Dovlecelul de curata de coaja,se taie in doua pe lung apoi cu o lingurita se face o scobitura in el sa ramana asa ca doua barcutze.Dupa care se baga in apa clocotita circa 4-5min.
Ceea ce s-a scos din dovlecel nu se arunca se va amesteca la blender cu carnita fiarta separat(eu o fierb in doua trei ape),branzica, ceapa fiarta separat si frumzele de patrunjel apalate bine.
Se umple dovlecelul cu compozitia de mai sus se pune in vas de iena apoi pun apa cat sa ajunga la baza barcutelor sa nu intre in compozitie si se da la cuptor pana se inmoaie dovlecelul si se rumeneste un pic pe deasupra.
Se poate servi asa sau cu iaurt smantana dupa caz.Eu nu le mai blenduiesc la sfarsit ci pe pasez cu furculita dovlecelul fiind moale se sfrarama imediat iar carnea este deja blenduita.

Pofta buna!


Madalina de Sofia 01.02.2008

calea sigura a esecului este sa renunti...
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Mancarica de cartofi cu carnita

4-5 cartofiori mai micuti
1 morcov mic
1 radacina de patrunjel mica
1 ceapa mica
cateva frunze de patrunjel
carne de pui/curcan/vita merge si cu ficat

Ceapa o tai marunt si o pun in cratita cu cateva linguri de apa pt a se inabusi apoi pun cartofii taiati in 4-6, morcovul si radacina de patrunjel taiat rondele pun apa cat sa acopere putin si las la foc mic pana scade si legumele sunt fierte bine.
Carnea fiarta separat in 2-3ape si patrunjelul frunze le toc si le pun la sfarsit peste mancarica o mai las putin sa fiarba dupa care le blenduiesc se poate amesteca cu iaurt/smantana.

Pofata buna!


Madalina de Sofia 01.02.2008

calea sigura a esecului este sa renunti...
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Musaca de cartofi cu carnita

2-3 cartofi mai mari
carnia pui/curcan/vita
branzica de vaci facuta in casa sau cumparata(eu folosesc numai facuta in casa cu calciu lactic)
iaurt sau smantana
o ceapa mica
cateva frunze de patrunjel

Fierb carnea separat in 2-3 ape,apoi o amestec cu 1/2 ceapa fiarta separat cu cateva frunze de patrunjel spalate bine.
Cartofii ii tai pe lung in felii subtiri si intr-un vas de iena pun un rand de cartofi apoi un rand de carnita fiarta apoi un rand de cartofi apoi un rand de branzica amestecata cu iaurt sau samantana si cu 1/2 din ceapa fiarta separat+cateva frunze de patrunjel (sa fie o campozitie mai groasa) apoi iar un rand de cartofiori se pune cam 100-150ml apa si se da la cuptor pana se patrund bine cartofi si se rumenesc pe deasupra.

Pofta buna!

Madalina de Sofia 01.02.2008

calea sigura a esecului este sa renunti...
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

Mergi la inceput