Clubul cititoarelor (8)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Am facut si eu acum citeva zile o comanda la Polirom, tre sa ajunga ori miine ori luni, ce sa zic mi-a facut o impresie foarte buna, super site-ul, bine pus la punct. Dar cu toate ca citisem ce a scris Lilanda de pachetul a cite 4 carti, ca a avut un cost al transportului mai mic, eu am luat un pachet de 6 carti si normal transportul a fost mai scumpisor. Asta e, nu faceti comenzi la unu noaptea ca mineDar chiar si cu scaparea mea, Poliromul e o afacere buna si-ti lasa impresia ca mai vrei sa treci pe acolo.L-am luat pe Herr Gunter Grass, inainte sa-mi zica Lil ca face referire la multe din cartile lui, si cum nu am mai citit nimic din ce a scris, mi-e teama ca nu o sa aiba un efect maxim mult discutata lui Decojind ceapa.Am mai luat Bastrada Istambulului a lui Elif Shafak, ca sa nu ies din atmosfera lui Orhan Pamuk, ca tot mi se pare ca acum stiu Istambulul pe de rost, apoi doua carti de a lui Amin Maalouf: Samarkand si Scarile Levantului, Egipteanul de Mika Walatari si ca sa o tin pe linia Orientului tare mi-as fi dorit sa gasesc la Polirom carti de a lui Hosseini, dar n-a fost sa fie, asa ca am schimbat brusc spre Doamna Bovary pe care nu o citisem.Impresii dupa.Spor la lecturat:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Io-s acum ocupata cu alte lecturi mai pragmatice (despre legea circulatiei in Danemarca ) insa, printre picaturi), il citesc pe Grass (si nu numai ;-)). Sint pe la jumatatea cepei si inca ma-ntreb de ce Grass a simtit nevoia sa scrie cartea asta?! Cum ii spuneam lui vik, face multe trimiteri la cartile sale si cam toate au la baza experienta autobiografica. Alminteri, acelasi stil placut, taios si franc, dar cu umor.

...ahhh, am cumparat si eu "The Tenth Circle" a lui Jodie Picoult...si inca asteapta sa fie citita!!
motanik, mai spune cite ceva de Conn Iggulden! E scriitor de genul "roman istoric" ??

Spor la citit :-)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Conn Iggulden e tanar, are 36 de ani, a fost profesor de engleza si scrie fictiune istorica. Nu am avansat prea mult cu Wolf of the Plains, desi pare interesanta, pt ca am dat de Souad cu a ei Burned Alive si a trebuit sa o citesc inainte de orice.

In ultima vreme au aparut o gramada de povesti adevarate ale unor femei care au scapat din chinuri groaznice provocate de chiar familiile lor. Probabil stiti de cartea asta, povestea unei palestinience care e arsa de vie de catre familie pt a spala rusinea sexului si sarcinii in lipsa unei casnicii.


Si de cateva zile caut ca disperata The White Masai caci dupa ce am citit subiectul dedicat, vreau sa vad si eu de unde atata tam tam. Nu am gasit-o in nici o librarie, o s-o cumpar online.

--------------------

Andra

Sunt tanar, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Buna fetelor!
Stiti cumva de unde sa downloadez si eu cartea harap-alb?

Multumesc!


*******************************************************
Nu-i nimeni drac si nimeni sfant...credinta-i val ,iubirea vant si viata fum...

- Giulianna -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

ati aflat cine a luat nobelul pentru literatura?
doris lessing din marea britanie!
voi o cunoasteti, ati citit ceva de ea?

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Buna dimineazta,
N-am auzit niciodata de Doris Lessing, am intrat aici sa intreb .
In rest...n-am mai citit nimic, imbatranesc si nu mai am timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

quote:
dar n-a fost sa fie, asa ca am schimbat brusc spre Doamna Bovary pe care nu o citisem.
Impresii dupa.
Spor la lecturat:)

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Si eu am citit acu 2-3 luni pe Madam Bovary. Buna cartea. Lectura placuta.

Acu citesc Etruscul - Mika Walatari, dar nu prea e pe gustul meu. Parca mai tare mi-a placut Amantii din Bizant.
In paralel ma ocup si de "Ma numesc Rosu" a lui Pamuk. . .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anushca spune:

Scriitoarea britanica, Doris Lessing, a fost publicata si in Romania cu: "O coborare in Infern" si "Povesti americane". Mi s-a promis zilele acestea "O coborare in Infern". Sunt curioasa cum scrie.
La cei 88 de ani este un exemplu ca dragostea pentru scris nu are varsta. Detalii despre scriitoare:
http://www.jurnalulromanesc.ro/?module=displaystory&story_id=957&format=html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:


ahhh..io am reusit sa citesc weekendul asta "Time Bites", o culegere de eseuri a lui Doris Lessing, iar acum am in mina "The Cleft", ultimul ei roman aparut in 2007, pe care eu probabil l-as traduce prin "Muntele lui Venus" ori "Vestibulul"??? Oricum cartea este o fictiune despre o societate matriarhala si e scrisa cumva din perspectiva opusa Bibliei, cum ca mai intii a existat femeia, iar barbatul a aparut mai incolo, asa ca un apendice generator de necazuri. Cartea are ca motto cuvintele poetului Robert Graves "barbatul face, femeia exista"!!
Tipa are un discurs destul de incisiv si direct, destul de neconventional, insa e clara si pragmatica....si feminista, insa intr-o maniera nici rezervata, nici patimasa, ci sigura pe ea si pe argumentele ei. Pot sa va spun ca, intr-un eseu, l-a facut harcea-parcea pe bietu' Tolstoi...:-) (am scris despre asta la blog)Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

faulker a citit cineva? am inceput "zgomot si furie" si ma frustreaza ingrozitor. nu intra, nu inteleg nimic, ma pierd la fiecare doua randuri.
cum trebuie citita cartea asta?


---------------------------------------
common sense is not really so common

Mergi la inceput