Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (222)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Bianca, daca Dani nu poate rosti, nu inseamna ca nu intelege, si nici nu inseamna ca tu trebuie sa te limitezi la vocabularul lui. Exprima-te incet si clar, si cu rabdare, si de o mie de ori, si o sa vezi ce multe intelege, si invata chiar inainte de a vorbi.

??? cu strategia m-ai dat gata :D Despre ce vorbesti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Moni, stie foarte bine sa foloseasca degetul.Cu ala arata intotdeuna spre obiecte.
Mai voi nu intelegeti ca deja discutam alceva...si cum nu stam fatza in fatza sa discutam verbal deja nu se mai intelege nimic.
Una e sa faci o comanda,(arunca aia la gunoi, pune farfuria in chiuveta) sa recunosti ceva(animal) , si alta sa vb si sa arati, sa faci legaturi...

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Ma distreaza ca majoritatea pro-invatzare timpurie, sunt mame de fetitze,iar dincolo mame de baietzi.Cand va ziceam eu mai demult ca sunt diferente de dezvoltare intre fetitze si baieti (cu exceptiile de rigoare) s-a sarit tot in sus p-aci pe mine

MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> VACANTA 2007
www.dropshots.com/moni1" target="_blank"> FILME

Mergi la inceput

Pai Bianca,daca baiatul arunca hartia la gunoi,inseamna ca stie si care e hartia si care e cosul de gunoi,pana si fapul ca ceea ce arunca e "caca" deci gunoi.Din start 3 lucruri,nu?
Apropo, la ce te refereai cu "din ce m-am inspirat" la comentariul ala,ca nu ma prind.
Aoleuu cat e ceasul,noroc ca e zi scurta maine.Filmul ala nu s-a terminat dar e cam aiurea,de-aia l-am lasat balta.

Mergi la inceput

Poi eu nu vad cum ar putea sa stie sa arunce la gunoi, daca nu stie sa arate unde e gunoiul.

Mergi la inceput

Deea e simplu...un copil peste 3 ani nu mai duce obiectele la gura. Orice jucarie se poate rupe in timpul jocului, copilul mic o baga in gura, o inghite si D-ne fereste. Tu ca mama mergi si faci scandal POATE la protectia consumatorului ca jucaria aia a fost scumpa, s-a dezlipit de ex si copilul tau s-a innecat cu ea. Si ei iti raspund..."cunoana..de ce ai cumparat-o? Nu vezi ca scrie ca e pentru varsta de peste 3 ani?".
Cate cazuri nu au fost cu inhalari de obiecte si altele.
Moni, eu sunt perfect de acord cu tine, Sandra nu a fost ca Dani, deci clar o diferenta intre feta si baiat.

www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

Asa e Moni. Fetitele vorbesc mai repede, dar asta nu inseamna ca baietii nu inteleg. Nu stiu cum e sa fii mama de baiat, banuesc ca la un moment dat iti pierzi rabdarea sa vezi ca tot ii spui ceva si el nimic, si atunci tragi concluzia ca ... "nu e destul de mare". Cateodata poate asa e, dar, la varsta asta, in mod sigur si baietii fac conexiuni, si inteleg, si recunosc obiecte, si persoane, si arata, si comunica, chiar daca nu prin cuvinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Deea sper sa treaca gatul cat mai repede si sa terminati cu santierul. asa ca ... treci la pus gresie.la mare cum a fost?

Marco nu cunoaste oaia, tapul, dar in schimb stie cum face cioara, pasarica, porumbelul, foca si delfinul.
Cand vede leul zice:miauuu!!! le mai incurca si el, ce sa facem.

cand am incercat sa-l invat partile corpului, nu a stat, eu imi cam pierdeam rabdarea...asa ca tot ce stie Clau l-a invatat, animale, pasari, partile corpului.binenteles ca l-a invatat si o groaza de prosti, dar compenseaza cu celelalte.

va las sa va contraziceti pana maine dimineata sau pana la pag. 20.
eu ma bag la somn, ca maine ma trezesc devreme:8.30.
Nu stiu cand mai intru maine, sper sa mai apuc inainte sa plecam.

MAINE E SARBATOARE MARE, aviz nestiutoarelor.
si noapte buna.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze www.dropshots.com/giova" target="_blank"> si filmulete Marco
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

Mergi la inceput

Pai asa e,e vorba de dezvoltarea limbajului in special,nu a intelectului
Am citit demult si v-am mai scris ce am citit: ca e mult mai usor sa cresti o fetitza decat un baiat.De baieti trebuie sa te ocupi mai mult,pe cand fetitzele prind din zbor multe chestii.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by LunaNoua

Asa e Moni. Fetitele vorbesc mai repede, dar asta nu inseamna ca baietii nu inteleg. Nu stiu cum e sa fii mama de baiat, banuesc ca la un moment dat iti pierzi rabdarea sa vezi ca tot ii spui ceva si el nimic, si atunci tragi concluzia ca ... "nu e destul de mare". Cateodata poate asa e, dar, la varsta asta, in mod sigur si baietii fac conexiuni, si inteleg, si recunosc obiecte, si persoane, si arata, si comunica, chiar daca nu prin cuvinte.

Si atunci? te-ai mai agita sa ii spui povesti , sa ii explici de anotimpuri, conducte ? Nu cred.!!!
Daca da..atunci cinste tie!!. Degeaba ma apuc sa ii citesc dintr-o carte cand el imi arata imaginea preferata poate si eu ii repet la nesfarsit cuvantul. El recunoaste imaginea si atat. Daca vede aceeasi imagine la TV logic ar fi sa o recunoasca dar el daca nu vb...simplu aratat cu degetul nu inseamna nimic.

Mergi la inceput