Mergem mai departe, dar cum?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Cristina, exagerezi! Nu toti oamenii raman impreuna doar pentru ca TREBUIE sa fie o familie, sau pentru copil. Privesti lucrurile...mult prea intr-o singura directie si se pare ca toate discutiile de aici nu te-au ajutat cu nimic...tot asa gandesti! Eu credeam ca esti spre bine,...iar te infunzi..in vesnica idee barbatul mort copt trebuie sa stea langa femeie si invers. N-a zis nimeni " ca le-a dat un sut copiluli si sotiei"...viata asa este pur si simplu uneori nu se mai poate!. Si spun asta de pe pozitia unei sotii fericite... nu sunt divortata ca sa spui ca sunt impartiala!
Liviu, nu stiu ce sa zic..lasati lucrurile de la sine si incercati sa va intelegeti voi 2 dupa asta cat mai bine...desi o sa fie greu cred. Cu cat te gandesti mai mult....complici mai tare lucrurile si probabil transmiti si copilului!

Uneori noi maturii ne stresam mai mult decat ei. Sa iti dau un ex desi nu e relavant dar totusi...eu am plans, m-am framantat, intristat la gandul ca trebuie sa imi intarc fetita de 1 an pentru ca era mare si asa hotarasem. Ma gandeam ca sunt rea, ca ma gandesc doar la mine, ca o sa ii fie greu fara.....imi faceam fel de fel de scenarii...si a..fost simplu simplu...deci uneori ne complicam gandindu-ne prea mult. Multa rabdare si intelegere!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

quote:
...Adevarul doare intotdeauna! Si e bine ca il stii deja. Te cunosti excelent!
La sfirsitul tuturor, este un barbat care si-a asumat o sotie si apoi si un copil, si acum le trimite inapoi la parintii ei. Odata ce intreaba el ce sa spuna copilului, si nu sotia lui, e clar ca ea nu e chiar fericita.

Mda! Barbatii e porci si femeile...nu! Regulamentul spune sa combatem idei , nu persoane, asa ca ma abtin, dar tare te-as combate nitel pentru rahaturile pe care le debitezi p-aci! Ti s-a tot repetat (de catre persoane divortate si persoane care au avut o copilarie nefericita din cauza unor parinti care gandeau cam ca tine)ca e mai bine pentru copil sa aiba doi parinti fericiti separat decat nefericiti impreuna, dar vad ca tot o tii p-a ta!In fine, vorbe in punga...

Liviu, sfatul meu este urmatorul: tu si sotia ta cautati sa mentineti cea mai buna relatie posibila intre voi chiar daca nu mai stati impreuna, spuneti copilului adevarul mereu, bineinteles pe masura priceperii lui, iar tu nu trebuie sa incetezi sa fii taica-su nici macar o secunda. Trebuie sa te porti exact la fel !! Bafta si rabdare!

Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
www.flickr.com/photos/andrath/1202034620/" target="_blank">Stefan
"I’ve learned that you cannot make someone love you .All you can do is stalk them and hope they panic and give in."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Cristina, atunci cand o sa realizezi ca poti fi fericita prin tine insati, atunci cand iti vei da seama ca te poti descurca foarte bine si te poti simti implinita si fara sa atarni de bratul unui barbat, vei face un mare pas inainte.
Eu sper sa ajungi la intelepciunea asta in curand..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Eu fac parte dintre persoanele carora li "s-a dat un sut" si totusi nu m-am gandit citind subiectul ca ar trebui sa sar la beregata celui care l-a deschis, din simplul motiv ca nu stiu deloc motivele care au dus la divort in acest caz.oocristina esti prea inversunata si nu inteleg de ce,nu stim care e povestea lui livium. Iar eu personal nu cred ca un tata iresponsabil ar mai fi fost preocupat de impactul pe care divortul l-ar putea avea asupra copilului lui.
livium,baietelul meu e mult mai mare,deci nu pot sa-ti vorbesc din proprie experienta,tot ce pot spune insa e ca eu cred ca e mai simplu atunci cand copiii sunt mai mici.Cred ca sunt mult mai adaptabili,tot ce trebuie sa faceti e sa fiti amandoi alaturi de el,cred ca va realiza mai tarziu ce s-a intamplat,dar atunci s-ar putea sa considere normalitate situatia pentru ca e singura pe care si-o aminteste.

Poze

One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

si sfatul pt liviu care este? in felul acesta ii raspundem cristinei si suntem off topic?

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Copilul trebuie sa stie ca TU esti si vei ramane pe veci tatal lui. Indiferent care vor fi relatiile dintre tine si fosta sotie. In prezenta copilului trebuie sa va comportati ca si o familie.

Nu inteleg tatii care-si uita copiii dupa divort. Doar divorteaza de mama lor nu de ei.

Liviu ramai TATAL copilului (in toate sensurile) si totul va fi bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livium spune:

Avantajele si dezavantajele libertatii de exprimare le vedem la tot pasul in jurul nostru :) si pana va reusi un moderator sau admin sa stearga/inchida acest subiect fiecare poate sa-si expuna liber gandurile.
Am ajuns pe acest site la recomdarea unui prieten cand intr-o discutie incercam sa depasim aceste recomandari generale (sa-i aratam dragostea, sa-l vizitam, etc.) pe care de altfel le-am primit si de la psihologul pe care eu si sotia mea l-am tot frecventat in ultimul timp.
Ce nu stiu eu este ce as putea sa-i raspund eu sau sotia cand va intreba prima data unde e tata?... vreau acasa, de ce nu putem merge acasa?... etc.
Daca-si mai poate aminti cineva astfel de raspunsuri prozaice fara sa rascoleasca in cutia amintirilor neplacute mi-ar fi de un real folos. Multumesc,
Liviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

cristina...ai probleme de aceeasi natura de sari la gatul bietului om razbunandu-te pe el? crezi ca ar fi mai bine sa se agate de o tentativa de relatie numai de dragul copilului?nu cred ca a refuza sa mai faci parte dintr-o relatie care nu mai este asa cum trebuie este gresit , ci a continua sa simulezi ca totul este bine este aiurea. o casnicie nu inseamna numai sa cresti copii fara alte implicatii.cat de fericit poate fi un copil care creste langa doi oameni mai reci ca un sloi de gheata cand exista alternativa ca cei doi de comun acord sa-i asigure copilului lor toate conditiile sa se simta iubit de ambii. relatiile dintre sot si sotie nu pot fi inlocuite niciodata doar de faptul ca este de datoria noastra sa ne crestem copii,sunt necesitati de dragoste sex si multe altele care nu pot fi inlocuite . simplul fapt ca te intorci seara acasa cu gandul ca acolo e o atmosfera ...neplacuta te face sa-ti pierzi cheful sa te mai intorci.in plus de asta mie mi se pare ca liviu este un tata care nu-si neglijeaza deloc copilul si isi face probleme exact ca un tata responsabil.deci...no comment. LIVIU nu cred ca te-ai asteptat sa creezi astfel de polemici dar dupa cum vezi suntem multi de partea ta ...asa ca fa asa cum iti este TIE mai bine pt ca atunci ii va fi bine si copilului.

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oocristina spune:

Stati calme fetelor. Andrath, stai linistita, am auzit tot ce mi-ati spus pina acum.
Si nu mai trag de casnicia mea. Nu mai consider ca vai, daca sunt la bratul unui barbat sunt si fericita.
Dar nu pot fi "intelegatoare" si vai, "induiosata".
Liviu este baiat mare, vaccinat. Se poate apara singur. Nu cred ca traieste de ieri, de astazi, si stie ca daca ai intrat in gura femeilor, nu scapi nesfisiat.
La urma urmelor, el va fi un tata care nu va mai dormi linga baiatul lui. Decit poate foarte rar. Nu va mai juca fotbal cu copilul lui cind va dori copilul, ci va juca fotbal cind va stabili el, daca va dori. Toata relatia lui cu copilul nu va fi spontana, pentru ca asa a vrut baiatul, ci va fi asa ... pentru ca va dori el sa daruiasca din timpul rau.
Ce ii va spune? Chiar mai conteaza? Copilul are 3 ani si nu va intelege oricum de ce tatal nu mai este linga el sa il dezmierde pe burta sau sa il arunce in sus ca dezmierdare. Copilul de 3 ani nu isi poate intelege decit nevoile directe, fara filosofii, fara sofisme, fara vrajeli cu mama si tata. De fapt, chiar daca le-ar intelege, poate ca nu il intereseaza decit ca i s-a luat ceva de linga el. Ca este privat de o prezenta continua alaturi.
Si de ce ar trebui ca cel mic sa inteleaga problemele celor mari? Nu sunt problemele lui. Tot aud vrajelile astea de la parinti, ca vai "ti-am daruit viata"! Ca si cum asta este deajuns si trebuie sa ne spalam pe miini. Eventual sa asteptam ca sa ne mai fie si recunoscatori mai tirziu!
De ce sa fiu de partea lui Liviu, care isi parareste familia si copilul? Ok, ma lasati cu programul de vizita, ca si vecina de pe scara mai are program de vizita la noi cind se plictiseste! Si desigur imi rasfata copilul cu multa dragoste.
Voi fi de partea celui mic. Ce vede el? Pe el cine il protejeaza? Il vede pe tata care i-a parasutat la bunici pe el si pe mama. Si tata care ... mai vine.
Desigur, doar Liviu are DREPTURI! Dreptul la dragoste, dreptul de a pleca dintr-o relatie nefericita, dreptul la ceva nou, dreptul la un copil, etc. Dar cel mic, oare nu are si el DREPTURI? Dreptul la o mama si un tata mereu alaturi de el? Dreptul la o copilarie fericita, fara problemele celor mari asupra lui? Dreptul la TATA? Dar nu in certificat, ci alaturi de el tot timpul?
Chiar nu pot lua partea unui barbat in fata unui copil. Desigur, pe copil il putem rani, ca doar e mic si supararile lui nu conteaza. Barbatul e mare, si doar supararile lui CONTEAZA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocoloasha spune:

Cristina,dar de unde stii tu ce s-a intamplat in familia lui luvium?
De unde stii tu care sunt motivele despartirii si mai ales,de ce crezi ca este el de vina,in mod automat ????

Mergi la inceput