Unghii incarnate
Buna!
Aveti idee cum se pot trata unghiile incarnate, purulente si foarte dureroase fara a ajunge la operatie?![]()
Sotul meu se confrunta cu aceasta problema la degetele mari de la picioare.Uneori are niste dureri ingrozitoare si degetele arata destul de urat!Am incercat cu antibiotic si Baneocin dar fara prea mari rezultate.
Am fost la un medic care ne-a sugerat ca ar fi bine sa se faca extractia unghiei intregi dar am inteles ca recidivele sunt foarte frecvente.![]()
Se poate interveni chirurgical si fara sa fie nevoie sa scoata toata unghia?
Va multumesc anticipat!
Mirela

A fost un subiect acum vreo 2 saptamani... am scris si eu atunci. La mine era doar un "colt" care deranja, am rezolvat la pedichiura.
Dar erau multe fete care s-au operat cu rezultate bune.
Un antibiotic foarte bun este "Fucidin", costa cca 120.000 lei (vechi), l-am folosit la indicatia unei colege. Ea a avut unghie incarnata si a scapat de infectie cu acest unguent.
Sanatate !
Ingrid si Cristi 4 ani si 6 luni
capra cu trei iezi spune:
dar ati scapat de unghia incarnata? eu am patit-o acum 9 ani, mi-am cauterizat-o, cate n-am facut si cate n-am pus, a trecut infectia, dar unghia creste incarnata in continuare, si trebuie sa tai coltul si sa-l scot ca altfel
. la voi creste normal unghia?
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!
gudinde spune:
capra cu trei iezi,
Si la mine problema devenise "cronica". Adica in crestea tot timpul unghia incarnata si trebuia sa merg mereu la pedichiura sa-mi scoata coltul. Daca nu, era vai si amar de capul meu. Eiiii .... si tot asa pana intr-o zi cand de voie de nevoie am ajuns la medic ca aveam degetu' ca un gogosar.
Am mers la Spitalul Floreasca la sectia de chirurgie plastica si un chirurg a rezectat (taiat) doar marginea unghiei (partea care era incarnata) plus rezectia matricei unghiale. Si acea bucatica NU mai creste never-ever.
Operatia are loc in blocul operator sub anestezie locala. Nu doare, e super OK, unghia arata bine, nu am mai avut probleme.
Singurul mare regret pe care il am este ca nu m-am dus mai de mult la chirurg si m-am chinuit atatia ani.
Dar e important sa fie un chirurg care stie ce tb facut caci fetelor eu cand aud de chirurgi care scot toata unghia mi se face parul 
dora78 spune:
Nu trebuie scoasa toata unghia!!! Trebuie doar gasit un chirurg bun!
Gudinde, perfect de acord!
Dora, mami de
Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
Quod non potest diabolus, mulier vincit!
blueeyes2003 spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Deci cea mai buna solutie ramane cea chirurgicala.Adevarul este ca ne-am cam ingrozit cand am auzit ca trebuie scoasa toata unghia!![]()
Acum ia antibiotic sa treaca infectia si apoi sper sa gasim un medic bun!
Mirela

_
"Orice credem cu adevarat devine realitate!"