Durerea unei pierderi de sarcina ( 37 )

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

DANA, Doamne cat de bine te inteleg. Cunoscfiecare senzatie si sentiment pe care il incerci acum. Vroiam sa-ti spun ca nu esti singura in toata tristetea asta. Noi suntem aici.
Am trecut si eu prin ce treci tu exact acum un an. Anul trecut in septembrie, in ziua in care mi-a venit CM sora mea m-a sunat sa-mi spuna ca e gravida. Dintr-o greseala. Nici macar nu se gandisera sa faca copii. Am facut o depresie urata timp de o saptamana. De atunci pentru mine totul a fost si mai greu decat inainte.
Stiu cum te simti si cat de greu este. Stiu cum doare chestia asta. Ma durea fiecare intrebare a rudelor, prietenilor despre sarcina suroii mele. Iar in luna in care am pierdut sarcina, la Paste pentru ca era si osra mea la noi toata lumea vorbea despre sarcini, nasteri, copii, etc. Ca si cum eu nu pierdusem atunci o sarcina. Am avut senzatia ca nimanui nu-i pasa de durerea mea. Au trecut toate acum.

Plangi cat vrei daca asta iti face bine, dar termina cu prostiile astea cu picaturi, pastile sau mai stiu eu ce. Draga mea, daca era sa fii slaba nu ai fi reusit sa ajungi aici. Ai trecut prin atatea, o sa treci si pesteasta.

Nu o uri pe cumnata, dar daca ti-e greu sa o vezi, incearca sa te distantezi un pic de ea. Sanu va vedeti in fiecare zi. Eu nu aveam nici o problema fata de sora mea atunci cand vorbeam la telefon. Si vorbeam des. Toata durerea si amaraciunea izbucnea atunci cand venea la noi (eu stau cu parintii nostri si inevitabil mai trebuia sa vina si ea, ca doar nu era sa-i intezic) si mai apareau diverse neamuri, incepeau discutiile, etc. Ma simteam oribil, exclusa, singura.
Dar iti spun sigur ca o sa treci si peste asta. Ti-o spune cineva care stie.

Te imbratisez cu drag si nu uita ca suntem aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns L5845 spune:

Michelle,danangie va cred din tot sufletul ca va e greu si nu doar vou, ci la toate care isi doresc cu ardoare un bebic, mai ales ca ati pierdut unul sau mai multi. Timpul va trece si va mai lua din durere, dar cu siguranta aceasta va trece aproape de tot cand veti fii din nou gravi, si ma sa se intample asta cat mai repede. Sunteti minunate si voi si toate fetele,meritati din plin sa fiti mame si veti fi niste mame extraordinare, doar ca trebuie putina rabdare, sau mai multa, asta nu hotaram noi, din pacate. O sa spuneti " bine, bine, dar pana cand?"....eee, daca ar fi un raspuns la intrebarea asta, cu siguranta ca l-am sti cu toate...va urez din suflet numai bine, rabdare, putere si incredere ca vine soare.
c.myry eu ma bucur ca pot ajuta, chiar daca doar cu cuvinte, de multe ori un cuvant face mai mult decat 1000 de fapte, spun asta ca am simtit pe pielea mea...asa ca raman aici in continuare si o sa fiu alaturi de voi mereu, ca mi-ati intrat in suflet si abia astept dimineata sa deschid calculatorul si sa intru aici sa vad ce mai faceti.
Joahnna merci, eu tin pumnii sa stea cuminte bebelina sa mai puna carnita pe ea, si sa vina sanatoasa tun pe lume si sa va umple viata de bucurii si impliniri.
Laura sper si eu sa fieu ultimul si chiar daca nu, speranta exista si increderea la fel.Nu mai conteaza atat de tare, ca simt ca se apropie momentul adevarului si pentru mine (daca facem fiv sau altceva), mai mult ca oricand, ca m-a terminat si pe mine asteptarea asta, de atatia ani si de atatea incertitudini, dar merg inainte si sunt in picioare, pentru ca doar asa stiu ca voi reusi. fata burticoasa cu bebe jucaus.
alyx,Liana, catty,Chantal, Flavia, dan_ny, cristina_ana, cristina26, mav, mcrissa, Irda, Idaira, baby, blueeyes, alinushca, Ale, musettepink, danaflor, cristy74, miha74, slimatei, Ninia81, IreneCAM, remaliss, oana_oana26, diaconmaria, monysorescu, andreea16, irinabobe si toate pe care cu nu le-am amintit .

Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE!
Lau-Meli si
Poze
Trebuie sa renasti din cenusa, ca si pasarea Phoenix si niciodata sa nu spui "Niciodata"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

ALYX, LAURA, MICHELLE, LAU va multumesc de cuvinte. Vreau sa gandesc pozitiv, sa stau pe langa cumnata si sa ma bucur ca si cum nimic nu as avea.......am sa incerc sa ma schimb.....dar nu stiu daca reusesc!! Adica, cred ca as juca teatru ca e bine si frumos pentru ceva timp....pana as exploda. Mi-a scris FLAVIA sa gandesc pozitiv ca pozivitatea sa vina la mine, sa stau pe langa cumnata mea poate se ia si de mine.....am sa incerc sa fac asa. Daca as reusi sa-mi iau casa....sa ma mut....sunt sigura ca ar fi altceva. As fi bucuroasa si as uita de goana dupa copil. Sotul si-ar mai reveni putin.....ca si el e la pamant....va multumesc tuturor...si va cer scuze daca ma repet mereu si daca va stric dispozitia mereu cu plangerile astea neincetate.....

Dana

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

Dragele mele,

Offf, mi-au dat lacrimile cand am citit. Danangie o sa fie bine, cum zice undeva pe acest forum o sa iasa soarele si pe strada noastra. Stai pe langa cumnata...poate se ia
Pana cum 4 ani nici eu nu am crezut ca este atat de greu sa ramaii gravida. Eu o am pe Laura de 10 ani ...un accident, eram amandoi studenti in anii terminali...nu aveam de nici unele. Am fost curajosi si am luat cea mai buna decizie, am crescut si ne-am realizat o data cu ea, nu zic ca a fost usor. O duceam dimineata la cineva sa aiba grija de ea, ca era ploaie, vant, nisoare, plecam la 7 dimineata, seara o luam inapoi acasa.
Mi-am pus sterilet ca am zis ca cel putin pentru o perioada ne-ar fi imposibil sa mai avem un copil.
Acum 4 ani de zile ne-am decis, avem tot ce ne trebuie pentru a mai avea un copil...nici profesional nu stam foarte rau...dar iata ca nici pana acum nu am reusit. Ma invinovatesc ca am pus acel sterilet. Irda, Mav...poate ar fi bine sa va ganditi sau...mai bine zis sa nu mai stati pe ganduri si sa ma faceti un

Ieri am facut setul de analize pentru sindromul antifosfolipidic...desi zic unii ca este irelevant ca daca as fi avut asa ceva nu as fi putut avea un copil. Dar trebuie sa gasesc ceva undeva...nici nu stiu ce sa mai fac ca analize...dar parca mi-e si frica ...daca se mai intampla inca o data.
Lau-Meli - cand m-am decis ca mai vreau un copil, m-au pus si pe mine sa fac acele analize, iar concluzia a fost ca nu stau bine cu ovulatia dar sa incerc in con tinuare... nu prea am avut incrdere. Care sunt informatiile care le putem avea din acele analize?

catty - stai cumintica, nu am auzit niciodata de teste fals pozitive, ci doar invers . In plus, daca testul cu urina iese pozitiv, cu siguranta BHCG in sange e mare, pentru ca analiza de sange e mult mai sensibila.

Va pup si spor in toate,
Miha

"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea16 spune:

Dana, imi pare atat de rau ca treci prin asa ceva…Am trait si eu prin asa ceva, am ramas insarcinata in aceeasi perioada ci o prietena/colega de serviciu. Singura diferenta dintre noi doua a fost ca eu imi doream enorm copilul, iar ea absolut de loc. Nu era maritata si considera ca nu este momentul, s-a gandit inclusiv la avort. Ironia sortii: eu am pierdut sarcina, iar ea are acum un baietel de 1 an si cateva luni…La inceput am fost revoltata, nu puteam sa inteleg de ce viata este asa nedreapta, dar cu timpul m-am impacat cu ideea, am inteles ca poate pentru mine nu a fost momentul atunci si am reusit sa imi inving sentimentele de suparare. A fost greu cand a nascut pentru ca stiam ca atunci ar fi trebuit sa nasc si eu, dar dupa ce am vazut micutul m-am topit toata. Intre timp au mai nascut prietene din Romania, sora mea are deja o fetita de 4 luni…Sunt fericita ca am reusit sa ma bucur pentru fiecare in parte, am realizat ca nu ma ajuta cu nimic sa fiu suparata pentru bucuria lor. Nimeni nu este vinovat pentru ceea ce mi s-a intamplat, asa a fost sa fie. Te rog mult, incearca sa nu te descurajezi, ai mai ramas insarcinata si se va intampla din nou. Eu nu cred ca sotul tau gandeste asa cum zici tu, stie si el cat suferi. Din pacate, in viata nu primim ceea ce ne dorim exact atunci cand vrem noi. Unele dintre noi trebuie sa luptam si sa asteptam mult, altele primesc atunci cand nu se asteapta si cand poate nu isi doresc.E greu sa gasim explicatii, trebuie doar sa nu incetam sa speram ca intr-o zi va rasari soarele si pe strada noastra. Poti sa incetezi sa mai urmaresti sa faci copii si fara sa stie sotul tau. Nu mai numara, vedeti-va de viata voastra sexuala fara sa stii exact in ce zi e bine sa faci. Nu mai face din asta scopul vietii tale. Iti spun sincer, eu de abia dupa ce am reusit sa ma detasez am reusit sa raman insarcinata. Pana atunci parca era o datorie pe care o aveam de indeplinit lunar. Imi scriai ca ti-ai dori sa lucrezi in laboratoarele de criminalistica. Ce trebuie sa faci pentru asta, ceva cursuri inainte??De ce nu incerci sa le faci in paralel cu serviciul? Nu stiu, zic si eu, e important sa incerci sa faci in viata ceea ce iti doresti. Si intr-adevar, este o buna idée sa va mutati in casa voastra. Te imbratisez cu drag si stiu ca tu esti o persoana tare, vrei reusi sa treci si peste asta!

Michelle, am citit despre sotul tau, ce bine ca se simte ok acum. Imi inchipui ce te-ai speriat. Sa ai grija de el si poate cine stie, reusiti sa prestati totusi un pic.

Flavia, maine este botezul?? Cred ca esti in febra pregatirilor, iti doresc ca Davidutzul sa fie cel mai cuminte si sa petreceti cat mai frumos!

Catty, nu te mai stresa, nu ii face bine lui bebe (eu vorbesc…), ti-am mai scris ca sip e mine m-a durut butica cateva saptamani bune, pipi faceam si inca fac fff des, ma trezesc de multe ori pe noapte. Sotul poate ca este speriat si vrea el sa fie sigur ca totul este bine, nu te supara pe el, barbatii sunt diferiti, au altfel de trairi. De abia astept sa ne spui cum a fost la medic.

Fetelor, scuze ca nu scriu mai mult dar vreau sa fac curat prin casa, sa bag niste rufe la spalat, poate sa gatesc ceva. Poftesc de ceva vreme la clatite, cred ca azi o sa fac, mai ales ca am o dulceata de visine f buna din Romania. Azi noapte am adormit la 4, am niste vecini noi care s-au certat toata noaptea (un el si o ea), ma gandeam ca mai au un pic si se iau la bataie, nu stiam ce sa fac, imi venea sa sun la security sa le spun sa le dea un telefon, dar am zis sa nu ma bag. M-am trezit pe la 11 si vreau sa va zic ca se cearta in continuare….Si sunt tineri. Sper sa ma lase sa dorm macar la pranz..

Va pup si va doresc un weekend minunat!

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

Danangie-sa stii ca nu strici dispozitia nimanui cu ceea ce scrii,nu mai spune prostii...Eu m-am regasit atat de mult in cuvintele tale...Uite si o cunostiinta de a mea e gravida si nu isi dorea copilul si nu e deloc o persoana buna din cate o stiu,e aroganta,are doi copii deja cu doi barbati si asta e cu al treilea,ea umbla dupa bani nicidecum dupa dragoste si uite ca pe ea natura o ajuta...dar vezi tu draga mea nu mai exista chiar deloc drepatate dupa cum se pare...si eu mi-am spus de atatea ori,gata vreau sa fiu rea poate asa raman si eu gravida dar nu pot,oricat as zice ca vrea...intrebarile ce ti le pui tu mi le pun si eu zi de zi,aproape clipa de clipa...nu primesc raspuns si cu zi ce trece parca mi se tot duc sperantele ce le mai am...stiu dezamagirea cand vin uratii si te inteleg atat de bine,stiu cat de mult te afecteaza dar draga mea trebuie sa ne mentinem pe linia de plutire sa ii zic asa desi pare atat de greu...Crezi ca eu nu m-am saturat?M-am saturat si de multe ori am vrut sa renunt,acum iti spun ca merg mai departe dar maine nu stiu,intelegi?Sunt alaturi de tine si te inteleg atat de bine,as vrea sa te ajut dar stiu ca nu pot...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

Flavia-cred ca deja ati avut botezul(ca aici e seara cred ca la voi e dupa amiaza) sa stii ca m-am gandit mult la tine,sper ca sarbatoriti acum si totul ti-a iesit asa cum ti-ai dorit de fapt sunt sigura de asta.abia astept sa ne povestesti si sa ne pui poze.te pup draga mea!
L5845-ma bucur ca ti-au venit in sfarsit uratii si acum poti face analizele necesare si vei stii sigur cum stau lucrurile si sper din suflet sa te vad gravidutza in curand cu semnatura mult asteptata!
andreea16-imi pare rau ca nu te.ai putut odihni din cauza veicinilor,sper ca acum s-au mai linsitit.eu am facut ieri clatite ca si mie mi-a fost tare pofta.sotul meu e mai bine mersi de intrebare!Tu cum te mai simti?
Miha74-nu ai pentru ce sa te invinovatesti,atunci erai tanara gandeai altfel,te rog nu iti reprosa nimik.sunt sigura ca minunea se va intampla in curand.
Mav-ce mai faci?cum merge lucrul?cum te mai simti?
Blueeyes-cum se mai simte sotul tau?Dar tu?te apropii de testare iti tin pumnii stransi tare tare de tot.
Mcrissa-imi pare foarte rau de sora ta..,sper sa fie in final totul bine.Tu cum te mai simti?
Catty-cum te mai simti?Sper ca esti bine.
Cristy74-dar tu draga mea?cum e au aparut greturile?
Musettepink-cam tragi chiului...sper ca esti bine!
Chantal-ma gandesc la tine sa stii si imi doresc sa fii mai bine...
LauraIoana-nu am luat Dupfastin.sunt ziua 17 si inca nu am luat mai astept si cred ca o sun miercuri pe doctorita sa vad daca nu e nimik ca il iau asa de tarziu...Tu ce mai faci?Chiar nu ai aflat ce ai in burticuta?
Idaira.iar te-ai retras...sper ca esti bine,te astept sa scrii..
Irenecam-poate ne pui poze cu noua frizura.tu ce ne mai zici despre tine?
Va pup dulce pe toate fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c.myry spune:

Buna seara dragele mele,

Am intrat sa va salut si sa va doresc o duminica placuta tuturor!
Eu sunt bine. Am fost astazi si ne-am vazut nepotelul si e un scump. Chiar am reactionat f bine la vederea lui. E asa mic si neajutorat. Doamne vreau si eu sa imi tin puiul in brate!
Sa ne binecuvinteze pe toate si sa avem aceasta minune in viata noastra curand.

Va pe toate si va urez noapte bune!

myry

-------------------------
Cuvintele bune pretuiesc mult si costa putin. - George Herbert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

MIHA multumesc de mesaj. Sa dea D-zeu totusi sa te ajute. Dar steriletul poate sa dauneze pentru o eventuala viitoare sarcina? Cand l-ai pus medicii ti-au spus cumva ca sunt si riscuri? Ce frumos...ai o fetita de 10 ani. Sa fiti sanatoase!

ANDREEA da...ma doare dar lasa ca trec eu si peste asta. Am trecut peste altele mai grele.....mi-ai dat o idee....sa incerc sa nu raman....pe ascuns....poate asa...daca m-as mai relaxa putin....poate se intampla minunea si la mine. Numai ca dorinta asta arzatoare de a avea un copil, de a-l avea in pantec ma innebuneste.

MICHELLE iti multumesc de cuvinte. Incurajezi mereu si ai cuvinte frumoase pentru orisicine. Poate asa ne e dat noua: sa suferim mai mult.....ce pot spune? Mi-e greu...stii si tu cum e.....nici nu mai am putere sa ma justific pentru starea mea......maine am sa inteleg daca am sa reusesc sa o vad pe cumnata cu alti ochi. Chiar am sa incerc sa traiesc gravidantza ei ca o minune, ca si cum ar fi pentru mine o curiozitate......

Dana

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

eU sunt deja foarte speriata de posibilitatea unei sinechii... azi sunt 47 de zile de la ultimul ciclu. am avut niste foarte vagi pete maronii...
nu este sarcina. am facut deja testul de 1 milion de ori.
sper ca dupa ce m-am intrebat de atatea ori "de ce eu" in legatura cu pierderea sarcinii, sa nu ma intreb de acum "de ce eu" si la problema cu sinechia. nu vreau sa mai trec inca o data prin ce-am trecut

In asteptarea lui

Mergi la inceput