Cat de raciti pot fi dusi copii la gradinita?
Buna tuturor mamicilor cu copii la gradinita!
As dori sa aflu cum este la gradinita la care duceti copilul din punct de vedere al primirii acestora atunci cand sunt raciti.
Pe scurt va spun cum s-a intamplat la mine la cele doua gradinite particulare unde l-am dat. La prima ii primea bolnavi, cu antibiotic dupa ei, cu tuse urata, chiar cu infectie la ochi. Acum l-am dus la alta gradinita unde la primul stranut mi s-a spus sa-l tin acasa. L-am tinut o zi, nu a stranutat, nu are muci care sa-i curga nu tuseste. Si totusi insista sa-l duc la medic si altele. Initial cand am discutat aceasta problema, inainte de inscriere, mi s-a spus ca nu-i primeste daca au febra, daca iau antibiotic sau daca au eruptii contagioase pe piele.
Cum sunt primiti copii care nu sunt foarte raciti la gradinitele unde l-ati dat? Cat de grav este un stranut sau o curgere de muci (neinfectati, din cei aposi), sau o tuse fara cauza, sau alte simptome (nu mai stiu, eventual un nas infundat) etc.
Mi se pare ca ambele gradinite au exagerat, si avand in vedere vremea rece care vine, vantul, ploile probabil ca aceste mici stari tot vor fi. In conditia asta nu stiu daca se mai merita sa platesc atatia bani si sa-l tin acasa.
Voi cum procedati? Cand il duceti la gradinita? Ati gasit gradinita cu medic pediatru competent?
Va multumesc si astept orice raspuns.
O zi buna si fara raceli copiilor.
Raspunsuri
Ana68 spune:
La gradinita unde merge fiica mea situatia e cam asa:copiii pot veni daca stranuta si iau siropuri de tuse si alte antiinflamatoare,insa in momentul in care au temperatura si sunt pe antibiotic ni s-a recomandat sa-i tinem acasa.
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
aurelia1278 spune:
La noi nu se primeste de la "rosu in gat" in sus. Indiferent de temperatura sau medicatie. Are rosu in gat -> sta acasa si revine numai cu aviz de la doctor.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic
anca_vlad spune:
daca nu ia antibiotic, nu are temperatura sau ceva contagios este primit la gradi, daca sta mai mult de 3 zile acasa este reprimit doar cu aviz!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
Criss75 spune:
La gradinita unde merge baietelul meu, din pacate sunt parinti care isi aduc copiii bolnavi. Desi li s-a spus de multe ori sa nu mai aduca copiii raciti (care tusesc, le curge nasul, etc.), multi nu au ce sa faca cu ei, nu au cu cine sa-i lase si astfel ii imbolnavesc pe ceilalti.
Criss si Alex
liliac1 spune:
Eheee, si la noi la gradi multe se zic si putine se fac.
In mod normal, daca un copil tuseste/stranuta...este trimis de catre asistenta la medicul de familie. Daca acesta din urma da aviz favorabil, atunci copilul va fi primit in colectivitate. Numai ca de ffff multe ori, avizul e luat in usa cabinetului medical
pe motive diverse iar peste cateva zile toti copiii prezinta diverse simptome de raceala. Pentru ca ei sunt prea micuti sa stie sa puna manuta la gurita. Astfel, microbii se imprastie si gasesc loc prielnic.
Eu prefer sa-i protejez pe altii de microbii lu' fii-mea dar multi nu se gandesc sa o protejeze si pe fii-mea de...ai lor.
Am vazut o gramada de situatii, m-am ingrozit si m-am dus ca cabinetul medical al gradinitei sa cer explicatii si am vazut cu ochii mei aviz dat in dimineata respectiva cum ca acel copil, care tusea in asa hal de se ridica din somn direct in fund si se auzea de la intrarea principala a parintilor, este..CLINIC SANATOS!!! Asa ca...
Liliana&
Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
diana21 spune:
ad_b, ai scris:
"Cat de grav este un stranut sau o curgere de muci (neinfectati, din cei aposi)"
daca mucusorii sunt aposi, nu inseamna ca cel mic nu are un virus contagios. In bronsita, in prima faza mucisorii sunt aposi, de ex. daca nu are febra, din nou...nu inseamna ca ceilalti copii sunt ferit. Daca e racit, normal e sa stea acasa. Eu nu imi duc fetita nici in parc, la copii...de gradinita nici nu mai zic. Nu cred ca o sa fie cazul sa mi se spuna sa nu o duc pt. ca e racita. Eu, la primele simptome (nas care curge, stranut) o sa o tin acasa. degeaba il mai tii acasa cand a inceput cu febra si tuse, daca, de la primele simptome, a imbolnavit toata gradinita. Parerea mea e ca parintii care isi duc puii bolnavi la gradi, pe langa ca ii chinuie, dau dovada si de nepasare crunta fata de copiii altora.
Am intrebat odata o prietena de ce vine cu cel mic racit cobza in parc. Mi-a raspuns ca deja se simte mai bine si l-a scos la aer. Ok, de acord cu asta...dar, de ce fix la gropa cu nisip, langa altii???
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
ad_b spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri.
S-a constatat ca nu era bolnav si de fapt a stranutat doar la gradinita pentru ca uloterior am gasit un muc uscat care-l deranja. Si afirmatia lor ca este mucos desi nu-i curgea nasul n-am elucidat-o inca. Si eu il tin acasa cand este bolnav, asta pentru ca se poate imbolnavi si mai rau daca este scos in frig si se poate chiar suprainfecta cu o bacterie.
Decizia lor s-a bazat pe fatul ca un copil era bolnav si au crezut ca s-au imbolnavit si restul si asa .....stam cu totii acasa.
Mi-ar fi placut sa fie decizia unui medic pediatru si nu a personalului, pentru ca aceste greseli inseamna lipsa de serviciu, etc.
Multumesc
Gabri spune:
parerea mea este ca depimde mult de copil si de stadiul bolii. la debut mucisorii pot fi aposi, dar totusi sa fie deja contagios. In schimb spre final, cand secretia nazala este mai coagulata, chiar daca are un aspect mai dubios, de fapt este un semn de vindecare, asta este un lucru cunoscut.
Nici eu nu am dus-o pe a mea la gradinita racita, desi febra ii trecuse si doar ii curgea putin nasul - e adevarat ca am avut cu cine sa o las, daca nu ar fi fost asa, si eram fortata sa o duc...poate ar fi mers inapoi mai repede.
de acord cu afirmatia ca se vindeca mai repede daca incep sa iasa afara.