biserica din Mosuni
Raspunsuri - Pagina 5
micalondra spune:
Pai si eu sunt de parere ca trebuie sa fii decent imbracat cand intri intr-o biserica, indiferent daca esti femeie sau barbat (ma intreb insa daca scotienii - barbati - se imbraca numai in pantaloni cand intra in biserica), insa unele mi se par exagerate, cum ar fi acoperirea capului neaparat cu batic. A fost vara si am mers acolo si cu palarie de paie nu am putut intra in biserica, noroc ca am avut o esarfa la mine si mi-am pus-o pe cap.
Si referitor la nasa aceea de la nunta din Brasov de care pomeneam, era chiar super decent imbracata, fara decolteu, rochie lunga, larga, netransparenta, dar a trebuit sa isi puna ceva pe cap! Eu una nu consier ca in baticul ala sta respectul, pentru ca am vazut foarte multe persoane care aveau tot ce trebuie in exterior ca sa fie in regula, in schimb susoteau in biserica, se foiau si deranjau pe cei din jur care ar fi dorit sa fie atenti la slujba.
Consider ca trebuie combinate astea doua: interiorul cu exteriorul. Si nu neaparat cineva care se imbraca "asa cum trebuie" cand intra in biserica e mai presus decat unul care isi uita baticul acasa!
Si referitor la ce se intampla la Mosuni: da, ti se rezolva problemele in masura in care si crezi si aplici canonul ce ti-l da preotul.
narcisa.s spune:
Micalondra, ai mare dreptate cu interiorul si cu exteriorul.Sa nu fim doar farisei...Dar stii, regulile astea cu acoperitul capului, nu noi le-am inventat, nici preotii, nici bisericile.Sunt in Sfanta Scriptura...
Cat despre rezolvarea problemelor...sa dea Domnul fiecaruia dupa credinta lui...
Blogul meu - artizanat din dragoste pentru copii
Povesti de seara - Amin si ceilalti licurici
ioanaiub spune:
Narcisa.s, Micalondra, multumesc pentru sfaturi, o sa tin cont de ele
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
cipicah spune:
Se pare ca parintele Pomohaci e departe de crestini ortodocsi :
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/05/02/lupii-chemati-paznici-la-oile-ortodoxe-nu-se-impune-caterisirea-preotului-pomohaci-inalt-preasfintite/#more-6567
Iertati!
BeLucci spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cipicah Se pare ca parintele Pomohaci e departe de crestini ortodocsi : http://www.razbointrucuvant.ro/2009/05/02/lupii-chemati-paznici-la-oile-ortodoxe-nu-se-impune-caterisirea-preotului-pomohaci-inalt-preasfintite/#more-6567 Iertati! "Dumnezeu asculta de oameni tot atat cat asculta si oamenii de Dumnezeu"-Pr.Arsenie Boca |
la ce te referi cand spui asta? ca e departe de crestini ortodocsi?
s_ellia25 spune:
buna fetele..eu nu am auzit prea multe de parintele acesta din mosuni..dar cand eram copil bunica mea m-a invatat ca dc crezi cu adevarat poti sa te duci la orice biserica..nu exista biserica rea sau buna..toate sunt casa domnului..se spune ca unde sunt mai mult de 20-30 de persoane acolo coboara duhul sfant..de asta rugasiunea de la biserica nu se poate compara cu cea de acasa..pt ca la biserica se roaga mai muti impreuna cu preotul deci devin un intreg precum si sfanta treime formeaza un intreg impreuna cu duhul sfant...dac vreti o manastire 'cu har' mergeti la schitul darvari din bucuresti pe strada cu acelasi nume...acolo sunt sfinte moaste mai mult de 40...este sfanta icoana facatoare de minuni..mergeti si veti vedea cata liniste si pace sufleteasca gasiti acolo..astept impresiile voastre
cipicah spune:
BeLucci : parintele Pomohaci a adus in biserica ortodoxa un pastor penticostal, ceea ce e impotriva predaniilor sfintilor parinti, a invataturilor bisericii.
S_ellia25: nu te supara,nu iti stiu credinta, dar cum spuneam si mai sus,sfintii parinti ne invata cu totul altceva decat spui tu.
Daca toate religiile sunt bune,inseamna ca jertfa sfintilor mucenici de la Hristos incoace a fost zadarnica.
Spui de "sfanta icoana facatoare de minuni"-a Maicii Domnului,probabil - penticostalii nu o cinstesc pe Maica Domnului.
Tot ce am spus eu sunt din predaniile sfintilor parinti si duse mai departe de duhovnicii nostrii, nu sunt judecatile mele.
Crestinii ortodocsi trebuia sa ceara sfat de la duhovnic si vor afla ca slujirea cu ereticii este prilej de sminteala si caterisire,iar sfintii parinti ne invata ca mantuire se afla doar in credinta crestin ortodoxa.
Ma iertati!
BeLucci spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cipicah BeLucci : parintele Pomohaci a adus in biserica ortodoxa un pastor penticostal, ceea ce e impotriva predaniilor sfintilor parinti, a invataturilor bisericii. "Dumnezeu asculta de oameni tot atat cat asculta si oamenii de Dumnezeu"-Pr.Arsenie Boca |
De ce pe acel site ortodocsii(sau altii!) au spus de Pustan ca e eretic?
A spus ceva gresit? Chiar am ascultat acea predica si nu mi sa parut nimica gresit sau eretic.
Din cate am vazut si-a facut si cruce cand sa dus sa vorbeasca.
Si cum e la voi, nu am voie sa intru intr-o biserica ortodoxa daca nu sunt ortodoxa sau? Pe bune ca nu stiu, dar am mers intr-o biserica ortodoxa de mai multe ori.
irina.c. spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui BeLucci
A spus ceva gresit? Chiar am ascultat acea predica si nu mi sa parut nimica gresit sau eretic. Din cate am vazut si-a facut si cruce cand sa dus sa vorbeasca. Si cum e la voi, nu am voie sa intru intr-o biserica ortodoxa daca nu sunt ortodoxa sau? Pe bune ca nu stiu, dar am mers intr-o biserica ortodoxa de mai multe ori.Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:) |
mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 19+am blog
BeLucci spune:
Pai...m-am tot gandit cum sa-ti raspund sa nu se interpreteze(nu ca mi-ar pasa interpretarea, in fine!!).
1. raspunsul l-am cerut de la cipicah
2. pt ca BOR spune ca Pustan e eretic, nu inseamna ca asa este.
3. pustan a fost invitat(de muult timp) acolo, ghici de cine???, aha ...vad ca sti raspunsul(sau?).
4. a fost prezentat ca profesor, ghici de cine???, aha...vad ca ai uitat.
5. cati betivi isi fac semnul crucii fix asa...ca sa vada lumea??
6. spune-mi te rog ce ti sa parut tie gresit(sunt chiar curioasa sa aflu!!) din ce a zis Pustan? in afara de faptul ca e gresit ca e penticostal?
Eu ascult ceea ce spun oamenii, nu ii ascult pt ca sunt ceva/cineva. Sa fim seriosi!!!
Din cate am inteles tu nici nu ai ascultat ce a spus Pustan, stiai din start ca e eretic si gata...