cat de des va spalati pe par?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Conchita, crede-ma ca nu mai am nici o tragere de inima sa-ti explic diferenta dintre "nu e sanatos" si "bonlnav".

Iti scriu doar sa te intreb despre ce afirmatie a mea ca nu transpir e vorba?

Cat despre a convinge pe cineva , nimeni nu incearca asta , ba din contra , tu care te speli zilnic tot o dai inainte cu "nespalatul" nevenindu-ti sa crezi ca sunt unele pers. care nu au nevoie de par spalat zilnic.
Chiar nu ma intereseaza de cate ori si cum , am spus doar ca nu este sanatos pt. ca daca vei CITI(da , citi) prima pagina vei vedea ca cineva a intrebat d ce naume nu e sanatos sa te speli zilnic pe par.
Ei uite de ce nu e , daca vei CITI(din nou) si celelalte mesaje vei vedea ca am scris negru pe alb acolo fiecare se spala pe par in functie de necesitati, de cum ii este mai bine.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

Cand eram copil stiu ca ma spalam pe par mai rar;aveam parul f lung,pana la fund,si habar n-am de ce dar mama ma spala cam o data sau de doua ori pe saptamana.Acum ma spal o zi da,una nu,iar vara zilnic.De cele mai multe ori plec spre serviciu imediat dupa baie,si chiar nu mi s-antamplat sa racesc.Poate ca sunt calita deja...mai mult am racit vara de la aerul conditionat.
Nu va mai certati ca oricum vad ca fiecare are parerea proprie si o cearta fara rezultate benefice e egala cu zero.Pe bune.

Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru

"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Glandele sebacee formeaza acel sebum care la suprafata pielii in combinatie cu alte lipide si transpiratie formeaza un film de acid mantle care are proprietati antibacteriale. In mod normal spalatul prea des ar distruge aceasta pelicula.
Pe de alta parte glandele sebacee pot produce de-a lungul unei zile mai mult sebum decit este necesar, acoperind chiar si aceasta pelicula antibacteriala de grasime si astfel distrugindu-i scopul. Sebumul acumulat in cantitati mari formeaza tensiuni superficiale astfel ca dupa citeva zile e nevoie de doua spalari cu sampon una pentru invingerea fortelor de suprafata ale peliculei de grasime si alta ptr curatirea propriu-zisa. Surfactantii din sampoane indeparteaza mizeria printr-o actiune de respingere electrica, din pacate in final PH-ul sampoanelor ajunge sa fie din aceasta cauza prea mare. De aceea atunci cind limpezim dupa samponare ar trebui sa folosim ceva mai acid, cum e otetul si daca e si de mere ar putea contine si acid malic ceea ce ar putea reface mai repede pelicula de acid mantle ( ala antibacterial).
In concluzie, sebumul e bun atita timp cit e in cantitate mica si nu acopera stratul protector antibacterial de la suprafata pielii.
Se pare ca nici un sampon, sau substanta aplicata la suprafata parului nu au avut vreo influenta vizibila in productia de sebum care e dictata de prezenta vitaminelor in organism, de nivelul hormonilor, mineralele existente, genetica...etc.
E o teorie acceptata ca europenii au parul mai gras decit persoane cu alt descendent:

In vivo procedures for assessment of hair greasiness
C. A. KNOTT11Colgate-Palmolive Ltd., Research and Development Department, Ordsall Lane, Salford, Lanes., K. DAYKIN11Colgate-Palmolive Ltd., Research and Development Department, Ordsall Lane, Salford, Lanes. and J. RYAN11Colgate-Palmolive Ltd., Research and Development Department, Ordsall Lane, Salford, Lanes.1Colgate-Palmolive Ltd., Research and Development Department, Ordsall Lane, Salford, Lanes.
Synopsis

Greasy hair is a common problem in Europe. The first step in developing anti-grease hair products must be to establish a sensitive protocol for measuring any changes in perceived hair greasiness.

Sensitive clinical trials and in vivo evaluation methods of determining hair greasiness have been developed that show significant differences in the perceived hair greasiness following the use of different shampoos.

Products tested in two clinical trials for efficacy as anti-grease shampoos were an anti-grease shampoo containing 2% 3,4-thiolanediol as the active ingredient, and a baby shampoo based on mild surfactants. The same placebo shampoo based on ether sulphates used in typical European shampoo formulations was used in both tests. A shampoo containing 2% zinc pyrithione was included in the trials as a control, since there were indications that this would increase the amount of hair greasiness.

Neither of the test products were shown to be effective anti-grease shampoos. The shampoo containing 2% zinc pyrithione was shown to produce significantly more greasiness than both the placebo and the test shampoos.

Since significant differences could be shown between the different shampoos, the protocol and in vivo evaluation techniques used in these clinical trials are considered to be validated.

Méthodes in vivo d'évaluation du graissage des cheveux

Résumé

Un protocole a été mis au point, pour des essais cliniques d'objectivation ayant trait à la mesure des corps gras du cheveu consécutifs à l'emploi de divers shampooings.

Les produits suivants ont été étudiés: un shampooing du commerce contenant 2% de 3,4-thiolanediol, un shampooing pour bébés du commerce avec à chaque fois un placebo à base de lauryl ether sulfate de sodium. Un shampooing contenant 2% de zinc pyrithione a été pris comme témoin, car il était établi qu'il favorisait le graissage du cheveu.

Aucun des produits testés n'a donné de différence significative, le zinc pyrithione a rendu les cheveux plus gras que les shampooings testés et que le placébo.

Le protocole utilisé peut être considéré comme adapté à cette étude dans la mesure ou il a permis de mettre en évidence des différences significatives entre l'action de ces différents shampooings.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Conchita, bag sama ca nici pe cap nu te mai poti spala, ca se innemereste cate cineva prin preajma, care sa te acuze ca prea le stii tu pe toate . Tzu, tzu...
Voiam doar sa-ti spun ca nu te consider "o femeie obositoare" (ba dimpotriva, esti o incantare ) si ca sunt realmente fericita cand vad ca o mamica se pricepe in egala masura si la Dali si la alaptat .

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.

Mergi la inceput

Andrada , dupa clatirea samponului pui lamaie/otet si cat anume lasi pana sa clatesti iar?
Stiu de reteta asta cu lamaie pot. accentuarea stralucirii dar nu credeam ca e recomandat sa folosesti .
Ms. de pont

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

XIO chiar asta-seara am citit ca e bine sa dizolvi 2-3 picaturi de lamaie in 200 ml apa , daca nu ma insel si sa lasi 5 min sa actioneze asupra scalpului.E foarte concentrata si e recomandat sa o diluezi.Eu incercasem mai demult insa am pus direct sucul de la lamaie si nu mi-a prea priit.
Sa ne anunti daca ai rezultate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

2 minute lasi si cum zicea denisa neaparat sa fie diluata solutia.
Otetul de mere cica ar fi cel mai bun (daca nu esti blonda). Pentru blonde cel de vin alb ca sa nu se inchida la culoare,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Eu cand mi-a facut codite afro mi-am pus lamaie la sfarsit pt. stralucire si mi-a cam placut
Incerc duminica reteta cu lamaia , mersi mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Ma spal odata la 4-5 zile
Eu in afara de sampon si o masca de par care o aplic totdeauna dupa spalare, nu-mi pun nimik si am un par foarte sanatos. Stiu pe cineva care se facea cu petrol cand era mica, avea atunci un par super aspru si des, dar acum a ajuns cu el la fel cum era si inainte (conteaza cel mai mult cum e el, genetic)

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Europenii in general, nu numai romanii, au o faima de persoane cu par slinos. Suntem nespalati de cel putin cu istorie in materie de nespalare.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput