Mamici de Martie-Aprilie 2008 (12)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clabuc spune:

Buna dimineata randunici dragi si voioase ,

Cory, referitor la intrebarea ta: parerea mea este ca suntem norocoase ca putem purta in burticile noastre comoara cea mare timp de 9 luni (+/-) si, asa cum zicea cineva, cred ca tocmai bine asa, nici prea mult, nici prea putin. Eu, chiar daca trec aproape zilnic prin stari nu tocmai usoare - greata si varsaturi seara - pretuiesc fiecare secunda pe care o petrec cu bebele meu. Va dati seama? In astea 40 de saptamani noi si bb-ii nostri suntem una si aceeasi fiinta, mai bine zis, acelasi trup. Mi se pare o adevarata minune si toate momentele grele prin care trecem in perioada sarcinii (greturi, varsaturi, stari emotionale contradictorii, emotii inainte de orice control, etc.) merita din plin pentru minunea pe care o traim. Eu as propune sa incercam ceva, daca sunteti de acord si voi: de fiecare data cand nu ne simtim bine (starile enumerate mai sus si multe altele pe care le vom exeprimenta mai tarziu in sarcina) sa ne gandim la ghemotocul ce sta in noi zi de zi, fiind martor la tot ce ni se intampla si, mai ales, sa ne inchipuim momentul in care ne vom vedea pentru prima oara copilasul si-l vom strange la piept. Atunci, cred ca doar vom schita un mic zambet gandindu-ne cate griji ne-am facut noi si cat ne-am zvarcolit noaptea in pat cu grija pentru echo din ziua urmatoare. Eu zic ca exercitiul asta ne-ar readuce cat de cat buna dispozitie si vom putea trece mai usor peste starile proaste. Eu una am si incercat chestia asta si m-a ajutat. Dac anu vi se pare o prostie, incercati si voi si poate va avea acelasi efect benefic pe care l-a avut si asupra mea.

Stiu ca am scris extrem de mult si as mai putea scrie asa mult timp de acum incolo, dar ideea este, sintetizand tot ce am scris mai sus, ca: suntem norocoase, binecuvantate ca ne este dat sa traim o asemenea minune si ar trebui sa ne bucuram si pretuim fiecare clipa din aceste 40 de saptamani, chiar daca cateodata ne este mai greu, si stiti de ce .... pentru ca MERITA FIECARE CLIPA si fiecare vizita la baie si fiecare emotie inaintea unui nou control la doctor.

Imi cer scuze ca v-am plictisit cu atat scris, dar, spun lucrurile astea pentru prima data in fata voastra, dragele mele prietene, chiar daca am simtit-o din clipa in care am stiut ca sunt insarcinata.

Sper sa vin cu vesti bune de la control, va rog, tineti-mi pumnii!

Va pup mult pe toate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Cory esti mortala cu poreclele...

Iti promit solemn, in fata fetelor, ca atunci cand voi ajunge prin Iasi, te scot la un suc si o prajitura. Noi avem rude la Iasi, inclusiv pe verisorii mei (care ne sunt si nasi de cununie), si de mult tot zicem ca ne facem drum pe acolo. Acum cu tine, am un motiv in plus!

Zozela felicitari pentru bebic! Cred ca sunteti amandoi indragostiti iremediabil! saltaretul!

Simonette asteptam vestile cu sufletul la gura!

A inceput o mare dragoste

Kya

---------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Buna dimineata, voioase randunici! Azi o sa va scriu mai putin ca am de umblat o gramada-intai la Medlife sa-mi fac o suta de mii de analize apoi pentru treburile ce mai sunt de rezolvat cu nunta si nu-s putine (Olgutzika , daca o sa ai nevoie de consiliere pentru nunta, mai ales ca o faci chiar mai din scurt ca mine, astept intrebari)
Simo, asteptam toate cu nerabdare! Pariem pe o fetita?? La noi e nostim ca in concediu al meu sot si-a schimbat total opinia, vrea fetita, nu mai vorbeste decat de "aia mica" in timp ce eu am un sentiment launtric tot mai pronuntat ca am baiat...Ei, dar mai avem un pic de asteptat pana aflam.
Cory, ti-au zis bine fetele si mai ales Sovi, no pain no gain. M-as mai gandi, asa, filozofic, ca numarul sfant e TREI, iar sarcina noastra are o durata de trei perioade de cate trei luni: primele, cu teama de a nu pierde minunea ce s-a zamislit, cu starile de rau pe care le induram cu stoicism, cu bucuria inocenta cu care ne privim la prima eco bobita de fasole cu inimioara din burtica; a doua perioada, in care ne e mai bine dar burta creste precum Fat Frumos, bebe incepe sa miste, sa comunicam; si ultima, cand suntem enorme dar mandre, cand bebe ne da semne neincetat, e o parte din noi, din trupul nostru si vine clipa magica in care iese in lume. Oare dupa ce a facut parte ATAT TIMP din trupul nostru, cum sa nu-l iubim tot restul vietii mai mult decat pe noi insine?? N-am zis nimic original, doar asta simt, pur si simplu.
Fetelor, cu poze raman datoare, am uitat aparatul foto, am vazut in schimb URSUL!! la 2 metri de mine, l-am pozat cu telefonul din masina; al meu era cu masina bagata in viteza, gata sa accelereze in orice moment dar tot ma trecusera sudorile de transpiratie...Si asta era pe sosea la cca 100 metri! de Cota 1400, la Sinaia. Erau turisti disperati ca n-aveau curaj sa mai coboare, pe 2 i-am luat cu masina sa-i "trecem" de urs. E incredibil...A fost frumos in rest, liniste si pace, o pensiune minunata pe Valea Doftanei pe care o recomand oricui vrea sa se spele un pic de stresul saptamanal-MERITA!
Vorbim mai tarziu, bye

naty 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cory3maz spune:

Superbe si gratioase Randunici,

va multumesc profund pentru feed-back! Ma refer la raspunsurile recente ale lui Laly si Naty (zisa si Randunika-Savanta...as fi vrut "Academiciana", dar suna putin ciudat...nu ziceai tu, Naty, ceva de cariera universitara? am retinut).

Se mai decerneaza urmatoarele titluri:

- "Randunica-cea-mai-cocheta", Roxanei-Claudia...imi place metoda ta de "self-respect";

- "Randunica-General", AncaiDragoman, care are un ochi foarte exigent, interventii scurte si precise, ca un dusuletz rece; Anca va fi prima mamica dintre Randunici; sa stii ca tin si eu cu tine "The Final Countdown" si abia astept sa scrii primele impresii despre nasterea Mariei.

Kya-Penelopa, se accepta invitatia cu mare placere!

Midasnu, si eu stiu ca nu e voie sa mancam pe perioada sarcinii ficat...iti vorbeste "Moartea pateului de casa"...inainte de bebe eram capabila sa manac pateu o zi intreaga...il savuram si daca mancasem cu doua minute mai devreme cel mai fin tort...dar acum, inghit in sec, il dedic dusmanilor...pentru ca NU E VOIE!

Ne revedem mai tarziu...plec la gradinita Larisei, sa-i duc cel mai fromos bochet de flori doamnei directoare, ca sa-mi repartizeze copilul la o grupa buna...ca nu mai are garnitura de educatoare de anul trecut! Sper sa dau cu ochii numai de vesti faine si colorate!

pe aripi, tot stolul!

cory3maz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Cory hai ca m-ai facut sa rad cu porecla asta ...eu urmaresc odiseea voastra ca imi sunteti dragi rau si vreau sa va ajut cat pot si cat stiu

anca 31+

Maria
poze

AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Midasnu chiar sunt curioasa de ce ti-a spus dr sa mananci ficat la 2 zile.
Intr-adevar si eu stiam ca nu se recomanda in sarcina pentru ca are multa vitamina A, si asta in exces e daunatoare copilasului.

Din pacate si eu sufar putin, pentru ca imi placau ficateii de pasare si pateul de ficat, mai ales ala pe care il faceam eu in casa, cu multa verdeata... yummy!

Acum am lasat-o mai moale - dar nu pot sa ma abtin de tot, asa rar, din cand in cand, tot mai gust putin. Daca nu e in excess, nu cred ca are ce sa faca rau. In fond, cata vitamina A poti sa incasezi dintr-o felie de paine cu pateu o data la 2 saptamani...?

A inceput o mare dragoste

Kya

---------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Kya si eu am mai mancat pateu de ficat ,dar rar si putin

anca 31+

Maria
poze

AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Roxana , Simonette , Zozela , Cory ,Olgutzika , va imbratisez pe toate.

Cory, am si eu un raspuns, nu pentru concurs ca e cam serios si logic si, mai ales, nu e deloc original, ci asa fiindca sunt o mare vorbareatza:
In cele noua luni se creeaza "bounding-ul" ... intre mama si bebe si cred ac si intre tata si bebe.
Recunosc ca si eu m-am intrebat la fel ca si tine: "de ce oare trebuie sa dureze atat de mult?????".
Si asta cand m-am simtit foarte demoralizata si complesita de stari si emotii neplacute incat eram infricosata de cum oare voi ajunge sa iubesc acest copil. Insa am revenit la sentimente mai bune si imi iubesc bebeul mai mult decat pe mine si am inteles ca asa e felul naturii de a le scoate pe cele ca mine din starile contradictorii carora cadem prada in valtoarea atator furtuni ed hormoni. Asadar ..timpul ..vindeca orice...
Chiar si mintzile ratacite...

Daca am fost cam confuza imi cer scuze si....a fost cu intentie fiindca mi-a fost prea jena sa recunosc fara echivoc ce ganduri urate am avut cand m-am simtit ceva mai rau. Din fericire mi s-a intamplat doar o data.

Elara
11+
vine bebe :)
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

quote:
Originally posted by ancadragoman

Elena eu stiu ca ficatul este interzis in sarcina din cauza excesului de vitamina a si a metalelor grele.

anca 31+

AMR 9 saptamani

Da??? mersi frumos, dupa analize mi-a iesit ca nu prea as avea fier si cred ca de-aia mi-a zis de ficat.... sa nu mai iau vitamine pastile. Oricum mersi frumos, caut informatii.

L.E. dar a zis clar numai ficatei de pasare nu conserva, deloc pateu conserva, "alea sunt o porcarie"

Va pup fetele dragutele.

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Eu cand mi-am intrebat dr mea obstetrician daca trebuie sa am ceva anume in vedere privitor la alimentatie, nu mi-a impus nici o restrictie ci doar mi-a spus sa existe moderatie, ceea ce e firesc sa fac orice om ce tine la sanatatea lui.

Anca, ce mai face Maria? Tot acasa stai? S-a mai lungit colul?

Elara
11+
vine bebe :)
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput