Gradinita

Gradinita | Autor: Maria Rosana

Link direct la acest mesaj

Avem 2 ani si 6 luni si de pe data de 17 mergem la gradinita. Am inteles ca de anul acesta se fac doar 3 ani de gradinita si nu s-ar mai face grupa pregatitoare. Ma intrebam ce fac cu copilul cand termina gradinita(5 ani si 6 luni), il duc direct la scoala sau mai repeta un an? Cu noul proiect de lege am inteles ca grupa pregatitoare s-ar face la scoala, dar de la ce varsta?
Va multumim

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miruta spune:

Din putinele imformatii pe care le-am primit iti pot spune ca da , teoretic grupa pregatitoare va apartine de scoala dar , din lipsa de spatiu , mobilier adecvat si multe altele , grupa pregatitoare se va desfasura tot in gradinita ( probabil de cadre didactice cu dubla specializare :educatoare- invatoatoare sau institutori ).Asa cum teoretic , gimnaziul va include si clasa aIXa dar din lipsa de spatiu .....nu stiu cum se va desfasura .Este o alta forma de a spune ca de acum , grupa pregatitoare este obligatorie ( conform multor pareri gresite , grupa pregatitoare nu era inclusa in invatamantul obligatoriu pana acum) .Deci , stai linistita ....oricum pana atunci mai e , cine stie ce idei le mai vin domnilor din minister .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Maria, eu am fost cativa ani invatatoare... din experienta mea nu ti-as recomanda sa dai copilul la scoala prea devreme. Chiar si jumatate de an conteaza. Dupa cum a spus Miruta, mai e pana atunci. Anul trecut tot vorbeau de grupele de 2 ani, si vad ca anul acesta nu mai spun nimic... poate la fel se va intampla si cu scolarizarea obligatorie de la 6 ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Noi avem 3 ani si 7 luni si tot pe 17 sept. mergem la gradi.
De ce dai copilul asa repede la gradinita? Nu mai poti astepta inca un an?

Este doar o propunere de modificare a legii invatamantului cea cu grupa pregatitoare in scoala. Nu se stie inca ce va fi.
Sfatul meu este sa mai astepti un an.

Mergi la inceput