Despre obiceiul cadorisitului...
Raspunsuri - Pagina 2
numeioana spune:
Ca bine mai zici, ela! Asa ma intrebam si eu, oare de ce sunt si parinti nemultumiti, atata timp cat eu imi fac treaba bine si cu placere... Dar se pare ca voi afla si eu in curand cum gandeste un parinte.![]()
Cat despre cadouri, va spun din suflet ca mi-e foarte rusine cand vad cate un parinte cu punguta de cadou... Mi-e jena, il refuz, dar pana la urma, oricat as incerca tot nu reusesc sa-l fac sa ia cadoul inapoi. Daca sunt bomboane le dau copiilor, dar restul atentiilor ma fac sa rosesc. Chiar nu vad de ce cred unii parinti ca trebuie sa primesc asa ceva ca sa imi fac meseria asa cum trebuie. Nu-mi place sa dau atentii, nu sunt de acord cu aceasta practica. De-asta nici sa primesc nu mi se pare normal...Singurul "cadou" care ma incanta e dragostea copiilor si multumirea parintilor.
Ioana
15+
burtica
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
ela03 spune:
numeioana, baiatul meu are 4 ani. Acum 2 ani il plimbam prin parc si auzeam o bunica plangandu-se: "Fata mea i-a dat educatoarei o data o cafea, o data un parfum... (a insirat o lista lunga) si educatoarea tot l-a certat! Da nu-i multumita cu cat a primit? Pe astea nu le mai satura Dumnezeu?" M-a durut cand am auzit ca suntem in acest fel judecate, si mai ales ca suntem puse toate in aceeasi oala.
Sigur ca nu exista padure fara uscaturi. Am cunoscut persoane care tineau evidenta despre cine ce le-a oferit. Dar imi pare rau totusi ca parintii considera ca a devenit o regula ca trebuie sa dai ca sa-ti fie bine tratat copilul.
bebe2004 spune:
Buna. Nu sunt de acord cu astfel de practici si sper sa nu fiu nevoita in vreun fel sa le aplic. Noi incepem gradi pe 17 si ma voi prezenta cu cate un buchet de flori pt fiecare educatoare, ingrijitoare si directoare. Eu cred ca nu deranjez si nici nu ies din tipare, nu? Mie mi se pare doar un gest de apreciere, mai ales ca mi-as dori ca puiul sa ofere florile.
Andreea, mami lui Alexandru (26 apr 2004)
noi
CristinaF spune:
Buna mamicilor
Ma bucur tare mult ca am intrat pe acest forum. Am vazut cu alti ochi educatoarele. Recunosc faptul ca nici nu concepeam faptul ca educatoarele pot fi si ele mamici. Am dat cadouri la cresa, la gradi si tot mi se parea ca nu e destul. Imi pare bine ca exista si astfel de educatoare si sper ca din tot sufletul sa existe cat mai multe si sa avem si noi si copii nostri parte de ele. Bafta doamnelor si domnisoarelor si aveti toata stima mea.
cristy
dora78 spune:
Ela, fruntea sus! Si parintii trebuie sa se obisnuiesca cu educatoarele, si educatoarele cu parintii... Cred ca stii lucrurile astea. Pretentiile unora sa le fie tratati copiii preferential, doar pt. ca aduc "atentii", eu una le miros din start... Am asa, un nas mai fin... Si le refuz politicos, desi momentele sunt... jenante. Dar dupa un refuz, se potolesc. Apoi, faze nasoale cu "atentiile" se pot intampla... hai sa va zic eu una naspa tare: de 8 Martie vine un elev cu o floare si o punguta din aia de cadouri... In toata invalmaseala din clasa, normal ca n-am deschis punguta... m-am gandit ca o fi vreun ornament, ceva... Ajunsa acasa, descopar ca era o crema de fata f.f.f. buna. La vreo 2-3 luni dupa asta ma intalnesc cu mamica baietelului si (m-a mancat limba, ca puteam sa tac sau...) ii multumesc doamnei pt. dar. A doua zi a venit cu inca doua creme din alea (tipa e farmacista)!!! M-am simtit ca ultimul om!!! De parca eu i-as fi multumit ca sa mai primesc ceva... offf. Asa m-am simtit de prost...

Pentru prima zi? Un buchet frumos de flori si un "saru' mana" de 3 anisori... cred ca e mai mult decat dragut si ok!!!
Ioana,
Dora, mami de
Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
Quod non potest diabolus, mulier vincit!
dora78 spune:
bebe2004,
Si eu cred ca e bine asa! Sa il pui pe copil sa dea florile... iar daca poti, sa faci si poze...!
Dora, mami de
Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
Quod non potest diabolus, mulier vincit!
Soleil spune:
Eu nu am reusit pana acum nici macar sa aflu care este numele educatoarei/educatoarelor la care va merge fetita mea saptamana viitoare
.
De unde stiu cu cate buchete de flori ar trebui sa merg in prima zi? Care-i numarul mediu de persoane
. Despre cadouri, sincer, nici nu mi-am pus o astfel de problema...
Gandacel spune:
Eu am auzit ca educatoarele primesc cadouri de la parinti pentru ca le obliga directoarele. Ca le dau o "cota parte" din cadouri, dat fiind ca directoarele trebuie sa se pastreze cu mainile curate...
In fine, vad ca vorbiti de 30 de copii in grupa, deci de crese/gradinite de stat. Dar ce mai ziceti cand vedeti ca se dau cadouri (vazute si nevazute) directoarelor de la gradi particulare? ca pe ele nu le mai controleaza autoritatile! Iar educatoarele nu mai primesc nimic, ca vede doamna directoare si le da afara!
Romania e o tara in care majoritatea au impresia ca "cumpara" bunavointa, bunatatea si veselia oamnenilor cu niste bani (cadouri) care nu fac altceva decat sa indatoreze, crispeze si streseze o persoana de calitate morala superioara. Deci, parerea mea: daca dai bani celor rai sa fie buni, sunt aruncati in vant. Daca le dai celor care oricum sunt buni, ii faci sa se simta stingheri, nelalocul lor, nefiresti... Eu gandesc ca oricum ai oferi atentii, ele nu sunt de folos. Poate doar cei cu bani isi linistesc constiinta, incarcand-o pe a celor buni, ori facandu-i pe cei rai sa le rada pe la spate.
ela03 spune:
Mie nu mi s-a cerut niciodata o cota parte din cadourile primite. Nici nu m-a obligat cineva sa le primesc. OBICEIUL, asta e problema.