copii si ciini/psici

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Apropo de nebunia cu "bolile"...Eu am 4 pisici si 4 caini...Mi-am re-re-re facut analizele, absolut toate, si nu am nici nu am avut toxoplasmoza, listeria, samd. 6 dintre animale sunt luate de pe strada, va dati seama cum erau...Asa ca cine vrea sa scape de animale inainte de aparitia copilului, precis are alte motive, nu le iubeste, nu stiu...Daca se pastreaza o igiena buna( apropo, noi dormim cu pisicile in pat) nu e nici un risc.

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Ma poate ajuta cineva? Am postat si la femina intim,dar nu mi-a raspuns nimeni

am sters mesajul pentru ca am rezolvat problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Victoria,

Asa gandesc si eu, asa gandeau si ai mei (medici amandoi), si eu si frate-meu tot intre catei, hamsteri si mai stiu eu ce animalute am crescut. Cand imi aduc aminte de vacantele de la tara cand scarmanam toate pisicile/toti cateii pe care puneam mana ..iar pe aia chiar ca nu ii vaccinase nimeni!

Dark Bendis
(cu cele trei pisici ghemuite langa ea pe canapea)

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

quote:
Originally posted by DarkBendis

Victoria,

Asa gandesc si eu, asa gandeau si ai mei (medici amandoi), si eu si frate-meu tot intre catei, hamsteri si mai stiu eu ce animalute am crescut. Cand imi aduc aminte de vacantele de la tara cand scarmanam toate pisicile/toti cateii pe care puneam mana ..iar pe aia chiar ca nu ii vaccinase nimeni!

Dark Bendis
(cu cele trei pisici ghemuite langa ea pe canapea)

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"



Acuma iei prima data animalutzul ,il bagi in pupinel la sterilizat si apoi te apuci sa-l smotocesti .Ne miram ca o gramada de copii nu au imunitate?Pai de unde cand sunt tinutzi sub un glob de sticla.Uitati-va la copiii de la tara care nu sunt crescutzi dupa sapte carti ce sanatosi sunt.

Magda si Bianca 9 anisori




http://community.webshots.com/user/danut1965



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Corect, stau sa ma gandesc ca la tzara, la bunica, nu exista notiunea de "alergie" in sat...Toata ziua ne jucam si inhalam toti alergenii cunoscuti( praf, fan, polen, par de animale, mancam capsuni..) si nu aveam absolut nimic...da' nimic...

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clopotel spune:

Dragilor,

Eu am o pisicuta care in martie face 11 ani. Am luat pentru fiul meu care copil singur fiind era putin cam egoist. Nu stiu tot ce i-a patit sufletul bietei pisicute cand statea cateva ore singura ca un copil de 6 ani, dar a rezistat eroic. Pisica este membru al familiei noastre. Acum astept un bebe si in nici un caz nu vreau sa renunt la ea, de-a lungul timpului mi-a fost un bun terapeut. Nici cand am fost diagnosticata cu lupus si mi s-au impus anumite restrictii legate de elemente alergogene nu am renuntat la ea, nu voi renunta nici acum. Pisicuta, Carla, nu iese niciodata din apartament, mananca din vasul sau numai mancare speciala de pisici, are litiera la baie si e foarte curata. Are la zi deparazitarile si vaccinarile, probabil pana la 6 luni ale lui bebe nu va avea acces in camera lui, desi nu stiu cum voi proceda pentru ca e umbra mea. Cred ca va simti cei voi cere si va accepta restrictia. Cand va pleca bebe la plimbare o sa vedem cum se vor impaca!
Apropo, draga pisigri, recomazi ca pisiccuta sa ia contact protejat cu nou nascut? Sa se obisnuiasca cu mirosul si preyenta sa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turtita fermecata spune:

Noi avem un teckel dinainte de a se naste Ilinca. In timpul sarcinii ne-au zis toti sa-l dam, ca vine copilu'...bla, bla. Si am hotarat asa: daca dupa ce vin de la spital n-o sa-l pot convinge sa nu intre in camera copilului sau daca o sa aiba manifestari de gelozie, o sa-l dam la cineva la curte.
Din fericire, n-a fost necesar, ca a fost atat de ascultator si grijuliu, incat parca dintotdeauna am avut si copilul si catelul.
Ne-a invatat cineva ca din primele hainute cu care l-am imbracat pe bebe sa alegem ceva(o caciulita, un pantalonas, orice) si pana la venirea acasa de la spital a bebelusului sa-i punem in locul in care doarme, sa se se poata obisnui cu mirosul nou de copilas. Apoi, cand am ajuns cu bebe acasa, i-am dat voie sa miroase paturica in care era invelita Ilinca, si gata.
Ulterior, cand Ilinca plangea noaptea, era invariabil prezent la usa camerei, cand alaptam tot asa statea intins in prag, ce mai a fost fain.
Acuma deja nu se mai pune problema sa nu-i intre in camera, ca-l invita ea . Si-l are tare drag, si-i e mila de el daca e trist, sunt prieteni tare buni.
Bineinteles ca teckelul e deparazitat, vaccinat curatat la dinti, asa incat eu zic ca nu prezinta riscuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybehappy spune:

Buna fetelor!Vreau sa va adresez si eu o intrebare legata de pisici.Exista vreun tipic ce trebuie respectat cand vine in casa un nou bebelus ?Dar sa va spun pe scurt cum de sunt la acest subiect:de mica , la parinti am avut pisici si intotdeauna m-am simtit bine in preajma lor.Cand am avut fetita mica nu aveam nici un fel de animalut in casa(al nostru )ci doar un cocker spaniol al cumnatului care s-a adaptat imediat cu fetita mea ;era protectiv si atent.La 6 ani a primit un motanas(de pa strada)micut si zgribulit , care a fost rapid acceptat ca si membru al familiei.Din pacate de curand a murit si-i simtim lipsa ,dar nu ne-a lasat singuriIntr-o zi , anul trecut prin primavara a adus la usa o pisicuta frumoasa foc , in trei culori , tematoare si supla.Pisicuta parca ii raspundea la apel :cand ii ,,vorbea''avansa si intra mai mult in casa...pana cand s-a semiacomodat la noi ..si ca sa nu mai lungesca vorba pisicuta a facut pui si acum avem alti pisicuti prin preajma.Eu mi-am facut analizele si toate au iesit curate,dar nu stiu daca sa le las pe pisici in camera unde va dormi copilul sau sa astept pana face cel mic 6 luni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elag spune:

Vrem sa adoptam o pisicuta pentru copiii nostri. Stam la curte, asa ca ne-am hotarat pentru una de rasa europeana. In conditiile in care am avea de ales dintre mai multe, toate sanatoase si vaccinate, ce varsta ar fi cea mai potrivita sa aiba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

in primul rind imi cer scuze ca nu am mai intrat de 100 de ani la topicul pe care l-am deschis chiar eu....
1. sterilizarea pisicii/motanului sint foarte indicate, mai ales pentru pisici care stau in casa, dar si pentru cele care au acces afara. astfel scapati de: calduri cu mieunaturi si marcat peste tot, serii de pui peste alte serii de pui (sint si asa destule animale fara stapin, nu le luati si asa putinele sanse de a fi adoptate, dind spre adoptie pisoi nascuti in casa de care de fapt nu aveti nevoie), lipsit de acasa cu saptaminile (care implica si batai intre motani, cu rani si infectii, fugarit de catre ciini, calcat de catre masini). va asigur ca in afara zilei operatiei si a zilei imediat urmatoare, pisicul NU va suferi in nici un fel. spre deosebire de oameni, animalele se recupereaza mult mai repede, iar absenta vietii sexuale nu le traumatizeaza in nici un fel. in plus, dupa sterilizare, multe pisici isi schimba comportamentul in bine: devin mai calme, mai apropiate de oameni, mai alintate, stau mai mult pe acasa etc. dpdv medical, sterilizarea la virsta de 6-7 luni scade incidenta cancerelor in sfera genitala si a glandei mamare cu peste 95%, si singura precautie este ca dupa sterilizare se recomanda administrarea de hrana speciala pentru pisici sterilizate (se gaseste in farmacii veterinare) pentru a evita obezitatea si aparitia litiazei urinare

2. NU POT sa impun nimanui sa isi ia un animal in casa, nici macardaca nu are bebe, daramite daca are. pot doar sa repet ca, respectind masuri de igiena de bun simt si consultind periodic veterinarul, pisica sau ciinele nu reprezinta nici un pericol pentru copil dpdv al bolilor. desigur, este de preferat putina atentie suplimentara, in fond pisica nu stie ca daca se culca pe fata copilului de citeva saptamini il poate sufoca, dar imi inchipui ca atunci cind am spus norme de igiena de bun simt a fost de la sine inteles faptul ca vom evita genul asta de contact intre copil si animal

3. INTOTDEAUNA recomand contactul protejat si atent supravegheat intre un copil mic si un animal. copilul nu stie ca daca ii baga animalului degetul in ochi, pe acesta il doare, si nu toate animalele prefera sa fuga ca sa evite durerea.

4. este foarte greu sa recomand o rasa de ciine potrivita pentru copii. comportamentul ciinelui depinde intr-o oarecare masura de parintii pe care ii are (adica nu se vor lua niciodata pui proveniti din parinti cunoscuti ca fiind foarte agresivi, acestia nici nu ar tb dati la monta) si intr-o foarte mare masura de modul in care este educat. ciinele este un animal care traieste in haita (grupuri, familii), si are FOARTE MARE nevoie sa aiba un sef de haita. dat fiind ca familia umana este haita lui, el trebuie sa inteleaga ca ocupa ULTIMUL LOC in haita, astfel nu va deveni agresiv si nu va incerca sa se impuna si sa capete sefia. asta NU se obtine prin bataie (din contra, bataia il va transforma intr-un ciine agresiv de frica), ci prin reguli marunte cum ar fi: noi mincam primii ciinele maninca ultimul, ciinelui nu i se da voie sa cerseasca, ciinele ASCULTA si nu i se permite sa nu asculte (insistenta si perseverenta si fermitate; ca si un copil, ciinele este foarte speculant cind e vorba de interesul sau, si daca se prinde ca "merge si-asa" va fi tentat sa proceddeze in asa fel incit sa fie pe-a lui de fiecare data), noi trecem primii printr-o usa, ciinele imediat dupa noi etc....exista exemplare care, asta fiind firea lor, se multumesc din strat cu ultimul loc in ierarhia haitei, sint alte exemplare care trebuie convinse ca aceea este pozitia lor, si exemplare care vor incerca mereu sa urce in ierarhia haitei, ajungind, din slabiciunea unora dintre membrii familiei, sa asculte doar de un membru al acesteia si sa-i terorizeze pe ceilalti. aici este foarte mult de discutat....

4. este foarte greu de recomandat o virsta la care sa iei o pisica. unii prefera puii pentru ca sint dragalasi; pe de alta parte un pui este mai zvapaiat si mai obraznic si muuult mai plin de energie decit o pisica adulta. pisicile adulte invata foarte repede regulile noii case (in general pisicile se adapteaza foarte repede la cerintele unui nou mediu de viata), sint mai calme si mai potolite, dar nu au dragalasenia unui puiut; in plus, va fi destul de greu in prima faza sa convingi o pisica ce a trait toata viata afara ca deodata nu mai are voie sa iasa din casa. oricum, in afara cazului in care gasiti pe strada un pui de pisica neajutorat si in pericol, nu se recomanda sa luati pisicul de linga mama lui inainte de virsta de 8 saptamini (preferabil 10 sau 12 chiar), CU CONDITIA ca pisicul cu pricina sa fie in casa cuiva care se ocupa de pui. pina la aceasta virsta pisicul trebuie obisnuit cu prezenta si sa fie manipulat de oameni; si un pisic adult poate sa invete sa aiba incredere in om, dar dureaza mai mult si e nevoie de mai mult tact din partea omului ca sa ii cistige increderea

5. NU recomand sa luati pt copil, mai ales cit acesta este mic (si nu stie nici sa se fereasca, nici sa evite sa provoace durere), ciini din rase cunoscute pentru caracterul lor puternic si incapatinat. pe net se gasesc foarte multe informatii generale despre fiecare rasa de ciine in parte, astfel ca veti putea foarte usor sa va hotariti care rasa de ciine este mai potrivita pt virsta copilului, pt timpul pe care il aveti sa i-l acordati, pt dimensiunea spatiului in care va trai etc. NU recomand sa va luati ciini din rase sensibile la frig (dog german, dalmatian, dobermann) sau rase la care se recomanda sa fie tinuti in casa (bichon, caniche pitic/mediu, pekinez etc) daca aveti la un moment dat de gind sa tineti ciinele doar in curte. tot pe net veti gasi informatii legate de adaptabilitatea unei rase sau a alteia la viata de curte; este o cruzime sa pui dalmatianul in lant, in timp ce un ciobanesc german sau romanesc sau un terra nova va prefera de departe sa stea cit mai mult timp afara.

6. nu pot sa nu spun citeva cuvinte in favoarea ciinelui comunitar. se adapteaza foarte usor, invata foarte repede, este ferit de boli la care selectia artificiala predispune multe dintre rasele de ciini (mai ales cele foarte specializate sau cele care seamana foarte putin cu stramosul comun, lupul)...plus ca mai faceti si o fapta buna, care nu va costa nimic...poate doar ca nu va veti putea lauda pe strada citi bani ati investit in ciinele pe care il plimbati, dar asta cred ca este ultimul lucru care ar tb sa va intereseze

7. NU cumparati ciini din petshop. niciodata. acest tip de comert trebuie descurajat pentru ca puii sint tinuti in niste conditii mizerabile, sint privati de joaca si socializare exact la virsta la care acestea sint esentiale pt buna dezvoltate psihica a ciinelui. in plus, preturile sint mai piperate decit la crescator, pentru niste animale de calitate inferioara (ca rasa), si peste 90% dintre pui mor la scurt timp dupa ce sint luati, pentru ca sint nevaccinati si au luat deja contact cu virusuri mortale. petshop-ul in romania este un lagar de exterminare in care ajung toate minus-variantele pe care le produc crescatorii

8. daca doriti un ciine de rasa, cautati pe net canise, informati-va, vizitati-le...conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o canisa sint foarte asemanatoare, prin extrapolare, cu cele pe care trebuie sa le indeplineasca o cresa sau o gradinita: curatenie impecabila, socializare, posibilitatea de a separa catelele de masculi pe perioada caldurilor, hrana adecvata (puteti intreba cu ce sint hraniti, nu luati un pui daca ciinilor li se dau resturi de la masa sau mincare uscata de 3RON/kg), vaccinuri si deparazitari (cereti sa vedeti carnete de sanatate, intrebati cu ce sint vaccinati).

9. achizitionarea unui animal nu este atit de complicata cum pare; puteti lua un pui de "teckel" din piata de animale, cu 50 RON, care sa fie un ciine extraordinar, chiar fara pedigree, puteti lua un "da, domle, e ciobanesc german, din ciobanesti germani, super campioni, da n-am acu sa va arat actele", pe care sa fiti nevoiti sa il eutanasiati la 6-7 luni pt ca displazia de sold congenitala il impiedica sa se mai deplaseze, si nu ati nimerit vetul care putea rezolva problema la timp sau nu aveti cei aprox 10.000 euro cit costa operatia

RUGAMINTE
daca m-ati iertat pentru absenta, va rog sa ma ajutati cu ceva. am postat ieri la un topic de la diverse legat de un articol referitor la bolile transmise de animale la om publicat pe DC care stirnise comentarii aprinse. azi nu mai gasesc topicul, desi l-am cautat si cu functia de cautare. ori a fost mutat si chiar nu am eu habar sa caut cum trebuie, ori a disparut (ceea ce e cam jenant...). please help sa il gasesc !!

Mergi la inceput