Doi masculi, vreo sansa de prietenie?
Ciinele meu si ciinele lui fugaresc copii nostri, ca sa adaptez un banc vechiNu, nu au nici o treaba cu copii, problema grava e intre ei doi.Deci sotzu' are un ciine mititel, rasa necunoscuta, boschetar cu gura mare, e luat de pe strazile Spaniei. Are 13 ani, nu e prietenos de fel, se da la tot ce misca, a sarit si la ciobanesti, si rotweileri, sare la bataie la astia mici, pe urma isi linge ranile tare tare mindru! Asta e Ricky boscehtaru' cum ii zic eu. Si ciinele meu, Cooper un americam staffordshire terrier de aproape 9 ani. Care e de o luna venit aici. 9 ani e mult pt un ciine de talia lui, are 33kg, deci bunicut si el. Plus ca in ro l-au tot latrat boschetarii, au sarit pe el, l-au atacat in haita, asa ca-i uraste pur si simplu! Si daca-i ajungea vre-o unul linga gura, iesea rau de tot..Asa ca avem o super combinatie, doi masculi, batrini, neprietenosi cu alti ciini(mai tolerant e amstaffu'), care tre sa imparta o casa, o gradina, si o familie. Ala mic e cam chior, ala mare e cam surd, ei normal ar face o super combinatie impreuna, tot sper.. In curte, Cooper sta mai tot timpul cu botnita si legat, asta micu' bandit vede ca nu e pericol mare asa ca se apropie cu coada in sus, de zici ca e pe putin vre-un ciobanesc ceva... Si miriind periculos!! Ala mare, chiar si legat, tot a reusit sa-l prinda, si chiar si cu botnita i-a bagat miseleste un cap in coaste.In casa, au etaje diferite. Dar pericolul sa fie o usa lasata deschisa, e oricind.Aveti ceva experiente? Ori cunoasteti crescatori, dresori de animale? Vre-o parere ceva?A trecut o luna si ceva, azi l-am surprins pe Cooper curgindu-i picaturi de saliva cind se uita la Ricky, ce-i defila cu coada-n sus in fatza ochilor. El saliveaza asa numa' la cea mai buna mincare E de raaaaaauuuu..Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
Raspunsuri
pisigri spune:
scurt si clar: cei doi ciini nu se vor intelege niciodata. fiind atit de plini de personalitate, e putin probabil sa se fi inteles si in tinerete (exceptind poate cazul in care ar fi crescut impreuna), daramite acum, cind sint batriiori, fiecare cu mofturile si cu fitzele lui...asa ca, tinind cont si de diferenta considerabila de talie...trebuie musai separati.
daca e posibil, mai sigur ar fi ca unul dintre ei sa fie mutat la parinti/socri/copii. stiu insa cit de greu este sa te desparti de un asemenea prieten, asa ca...usi inchise bine !
vikinga spune:
Merci de raspuns:)Nu am cum sa duc nici unul.Povestea continua cu amindoiVikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
dora78 spune:
O dresura n-ar merge? Pentru amandoi... desi sunt cam batraiori...offff n-or sa se iubeasca, da' macar sa se tolereze. Sau padocuri in curte, frumusel, fiecare cu metrul lui patrat. Iar la joaca si plimbare - separat. Te cred ca e stresant.
Dora, mami de Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
Quod non potest diabolus, mulier vincit!
CristinaGoji spune:
Sigur n-au sanse de impacare, nu cred ca ajuta nici dresajul...Dar nu mi se pare corect ca unul sa circule pe unde vrea si cum vrea, iar celalalt sa stea cu botnita. Si eu cred ca musai 2 padocuri separate, la distanta unul de altul si plimbari prin curte alternative.
Mami 11+ si Vladic (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea
aproape major
barza
Ramonika spune:
eu zic sa incerci sa-i dresezi. daca te-ai uitat la vreo emisiune de pe animal planet in care un tip dresa caini si ii transforma uimitor,as zice sa incerci si tu. metoda cu trasul de lesa, spui NU tare si raspicat, acordatul de mici recompense cand fac ce zici tu... merita incercat. sunt scumpei amandoi. cel mic e mai pungas parca dupa fatza, cel mare e mai fioros...
Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor
vikinga spune:
Al meu, fiorosul adica e super dresat, a luat premii in concursuri de dresaj, e atit de instruit ca aici de l-as duce nu ar mai fi mare lucru nou pt el. Numai ca e batrin, e bandit, nu mai are chef de facut comenzi, le stie pe toate ca sa zic asa . Iar Ricky cit a fost mic a fost dus la dresaj si dupa 3 zile nu l-au mai suportat instructorii si l-au trimis acasa. El fiind cu singe de boschetar pleca de nebun, ii era peste puteri sa se concentreze le "scoala":))Dresajul special stiu ca merge la astia tineri, mai cu vigoare in ei, cu chef de viata si de lucruri noi.Iar dresajul ala special pt ciini obraznici ori care fac probleme, asa stil super nanny pt ciini, cred ca da roade. Dar lor trebuie intii sa le treaca ura unul fata de celalalt. Cooper inca il vede friptura pe Ricky In casa au etaje diferite. Cooper sta cu mama si asta mic cu noi.Totusi de o saptamina mergem cu amindoi afara la plimbare si acolo se ignora, parca vad unul prin altul:) Bine Cooper cu botnita si merge in fata. Dar au reusit sa treaca unul pe linga altul de citeva ori fara incidente. De doua ori Cooper nu a avut botnita, bine i se repeta mereu sa stea cuminte si erau amindoi tinuti strins. Afara in spatiu neutru e mult mai bine.Ceva schimbari sunt, chiar daca inca foarte mici.Cel mai aiurea e atunci cind mincam. Pt ca e imposibil cu amindoi sub masa, s-ar linsa. Unul trebuie sa stea izolat unde face ca naiba si celalat linga noi. Sotzul a zis ca unica solutie la masa, e sa luam o colivie de canar pt Ricky sa-l atirnam pe undevaVikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo