CIC persoana cu activitate independenta

CIC persoana cu activitate independenta | Autor: htimea

Link direct la acest mesaj

Am probleme la depunerea dosarului pentru CIC.Am beneficiat de concediu de pre si postnatal.Am lucrat la un cabinet medical avand activitate independenta timp de 4 ani.Primesc o suma de la Dr. pe baza unei chitanta.Eu la casa de pensii am declaratie de asigurare si platesc lunar CAS-ul,si la fel la directia de sanatate.La Administratia Finantelor Publice am decizie de impunere pentru plati anticipate cu titlu de impozit,de 4 ani.
Problema mea este ca la Finante au acceptat autorizatia de libera practica si nu am autorizatie de PFA.Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului primaria imi cere anularea autorizatiei de PFA, de care eu nu dispun,si astfel nu am ce anula.
Indrumatima cui sa ma adresez.
Cu multumiri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns htimea spune:

Chiar nimeni nu ma ajuta cu un sfat,
timi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu stiu cum sa te ajut.
Personal m-as duce la serviciul asistenta contribuabili din cadrul Administratiei financiare si as solicita un raspuns privind legalitatea fiscala a venitului din activitati independente nefiind inregsitrata ca si PFA. Desigur asta se obtine pe baza unei adrese scrise la care au obligatia sa raspunda. Cu acest raspuns scris din care rezulta caracterul particular fiscal m-as duce dincolo si nu ar avea incotro, ceea ce fac ei fiind o speculatie. Asa as demonta-o fiind un raspuns oficial din partea organelor fiscale.

Parerea mea desigur.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Multumesc pt.raspuns,
am fost la Adm.financiara ,am dovada ca am platit timp de 4 ani impozit pe venit.
Dar nu am de unde sa cer o adeverinta de suspendarea activitatii pe timpul CIC-lui.
mersi

Mergi la inceput

Tu cand incasai banii pe ce baza (acte) incasai acei bani?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Am chitantier,si in fiecare luna cand primeam salarul dadeam o chitanta.

Mergi la inceput

Cand ai achizitionat chitantierul, anul trecut cumva?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dey@ spune:

Buna! Lucrez de 3 luni jumate si am 3 luni de sarcina. As incerca sa fac in vre-un fel sa fac sa iau concediu de maternitate. sa lucrez in continuu si dupa ce nasc 3-4 luni si apoi sa-mi iau concediul de maternitate. Oare pot face ceva? sa platesc ceva ...... pls help me

Mergi la inceput

Am chitantier personalizat din 2005 de cand a trebuit sa le facem personalizate.Aveam si inainte cel clasic.

Mergi la inceput

Pe chitanta personalizata apare :numele meu ,ca primesc suma de ...,de ,la Dr ....,care reprezinta salar pt.luna x,
mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

quote:
Originally posted by htimea

Multumesc pt.raspuns,
am fost la Adm.financiara ,am dovada ca am platit timp de 4 ani impozit pe venit.
Dar nu am de unde sa cer o adeverinta de suspendarea activitatii pe timpul CIC-lui.
mersi

Servus,

Sper sa te ajute: dai o declaratie, pe proprie raspundere ca nu mai depui respectiva activitate cat esti in CIC. Te bati cu morile de vant, dar poate reusesti.

Mergi la inceput