vanzare apartament ipotecat

vanzare apartament ipotecat | Autor: deea111

Link direct la acest mesaj

Buna!
As vrea sa ma ajutati cu sfaturi, daca ati trecut prin aceeasi situatie sau daca aveti idei de rezolvare.
Anul trecut ne-am cumparat un apartament cu 2 camere prin credit ipotecar. La anul, in vederea maririi familiei, am vrea sa ne cumparam unul cu 3 camere, vanzandu-l pe acesta, dar nu prea stiu cum sa procedam. Inainte sa vin cu propunerea in fata sosului din dotare( care nu prea e receptiv la schimbari) , as vrea sa vin cu solutii concrete.
Va multumesc si va astept sfaturile.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

daca nu ai banii sa rambursezi integral creditul, cel mai bine e sa vorbesti la banca si-ti vor oferi ei solutii de refinantare.

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORE33 spune:

O solutie este sa gasesti un cumparator dispus sa dea avans mare si sa faci un contract la notariat .Apoi ai timp sa-ti scoti ipoteca de pe casa si sa poti finaliza vinzarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea111 spune:

La ideea cu avansul mare m-am gandit si eu.Dar, nucred ca e usor sa gasesti pe cineva care sa dea 40.000E avans. Asa ca varianta asta mi se pare improbabila..., din pacate. Daca mai aveti idei, astept cu interes.
Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Eu din cite stiu apartamentul se poate vinde cu acordul bancii.
Mai poate cumparatorului sa-i convina sa preia ipoteca ta.

In orice caz un drum la banca cred ca ar fi bun si iti spun spun ei solutiile lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaP spune:

Poti muta ipoteca pe un alt bun care sa acopere valoarea creditului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valeria72 spune:

Cred ca poti sa faci un credit "Punte" dar cel mai bine ar fi sa te interesezi la banca. Eu cred ca exista solutii

Aspiranta la titlul de mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

fetele ti-au raspuns foarte bine. cel mai bine ar fi sa mergi la banca si sa intrebi. sau cel mai simplu ar fi sa muti ipoteca pe alt apartament(sau bun de valoare apropiata)

Mari 20+ bebe

odiseea

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

buna,

pai e de discutat cu banca; noi avem credit la domenia si ne intreaba ei daca nu vrem sa schimbam, ca ne ajuta...au solutii pt. orice! (hai ca parca fac reclama la creditul pt orice de la unicredit)una dintre sol. propuse de ei este creditul punte: ma crediteza pt noua casa, iar eu intr-un an de zile trebuie sa vand ap vechi si sa dau banii bancii iar restul merg la noul credit! si mai ramane de inapoiat diferenta...

sau
gasesc un cumparator, il vindem, iar restul devine avans la urmatoarea casa...

nu ai sa gasesti banca fara solutii, cand e vb de bani!
Bafta!

Cu stima,
gaby

www.bankingnews.ro /omul cu... banca la cap! www.bankingjobs.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhea spune:

Eu am cumparat printr-o agtentie imobiliara un apartament ipotecat . I-am dat vinzatorului un avans egal cu datoria lui la banca si am semnat un precontract (la notar) , diferenta de bani urmind sa o platesc la semnarea contractului in maxim 7 zile . In precontract s-au notat niste clauze de genul :
- daca cumparatorul se razgindeste in interval de o saptamina pierde banii
-daca vinzatorul se razgindeste in decurs de o saptamina plateste inapoi dublul sumei primite ca avans

Singura chestie este sa gasesti un cumparator cu cash , nu unul care face imprumut in banca pentru achizitionarea locuintei .

Mai e o problema : pentru apartamentele vindute in decurs de 3 ani de la data cumpararii se platea o taxa de 16% pe diferenta de pret - impozit pe profit . Acum exista o propunere pentru schimbarea legii (nu stiu daca s-a aprobat sau nu inca ) , guvernantii nostri vor sa se plateasca 2% din valoarea de vinzare . Citeste despre asta aici :
http://www.bizwords.ro/stiri/real_estate/1898/Dilema-imobiliara-impozit-pe-castig-sau-pe-tranzactie-.html

Mergi la inceput