cine-i sterge la fundulet?

cine-i sterge la fundulet? | Autor: mess4u2000

Link direct la acest mesaj

Am o mare problema. Piticul meu are 3.5 luni, dar nu stie, nu poate sa se stearga singurel.Chiar mi-a zis ieri " Cine o sa ma stearga la fundulet, ca eu nu pot?!" Ei da, asta da problema, am gandit si eu. Cum o sa se descurce, ii ajuta careva macar in situatia asta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

eu acum 2 zile l-am gasit pe al meu la baie facuse caca la oala si a venit dna de acolo si l-a sters.

adriana&razvan 01.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Cred ca e bine sa intrebi acolo, nu cred ca lasa copiii nestersi.

La fetita mea la gradinita exista o persoana special care se ocupa de "probleme tehnice": imbracat, mers la veceu, spalat pe manute etc.
Imi povesteste ca atunci cand o ajuta cu stersul pe Vivi la veceu, Vivi ii precizeaza: "si cu apa, te rog!"

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna, mamici!

Am si eu mica nelamurire. Fetita mea (2 ani si aproape 10 luni) o sa mearga prima data la gradi luna asta si face numai la olita. Nu vrea la WC si gata oricat m-as stradui. Inca n-am fost la gradi sa vad cum e la toaleta, dar sunt un pic ingrijorata de cum se va descurca.
Intrebarea mea e, daca aveti idee daca sunt olite la gradi... Ma gandesc sa-i mai cumpar una special pt acolo pana se va obisnui cu wc-ul. Stie cineva daca sunt dotate si cu olite?

Luisa, mami de de Dorothy (24 nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Luisa, eu nu sunt mamica, asadar nu pot vorbi din experienta, insa am vazut o emisiune la televizor (ceva gen supernanny) despre o fetita care avea aceeasi problema, nu vroia sub nici o forma sa faca la wc. Au convins-o cumparand un colac de toaleta foarte frumos pictat (cu flori, cu papusi, sunt tot felul) si creand o poveste in jurul lui. Dup-aceea a devenit totul o placere Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabri spune:

Luisa, nu-ti face probleme! E posibil sa se invete chiar mai usor cu WC decat cu olita.
A mea invatase pipi la oala, dar kk nu voia nicicum sa faca decat in scutec. Pana la urma am convins-o la fel cum zice Ana-Maria (La multi ani!) cumparandu-i un colac adaptor de WC frumos.
Tine legatura cu cei de la gradi si vezi cum evolueaza situatia.
succes!

Si a mea are tot 3 ani 1/2 si aveam aceeasi problema, dar am intrebat-o cum s-a descurcat, daca s-a sters singura, si mi-a zis ca nu, am sters-o dra educatoare (ma rog, era ingrijitoare probabil, pentru ea e acelasi lucru :) )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Copiii nu raman murdari... se poate intampla doar in cazul in care ingrijitoarea nu obserava c-au fost la toaleta si ei nu spun nimic, isi trag pantalonii si pleaca in sala de grupa. Invatati-i sa ceara ajutor, ca sa nu se intample acest lucru. Bineinteles, pe masura ce cresc, ei sunt invatati sa se stearga singuri.
Am mai contribuit si eu ca educatoare la aceasta, (cand ingrijitoarea era in alta parte a gradinitei si-i trebuia mult timp ca sa ajunga), cu toate studiile mele superioare. Deoarece sunt si eu mama la randul meu si sunt deprinsa cu asa ceva, si mi-a fost mila sa las copilul cu pantalonii in vine pana vine ingrijitoarea. Nu mi-a cazut coroana, deh... oricum la educatoare munca aceasta e facultativa; voiam sa stiti ca suntem si noi mamici pe acolo si nu ne lasa inima sa lasam un copil mic sa se chinuie...
La noi in gradinita sunt si olite pt cei de grupa mica, banuiesc ca sunt la fiecare gradinita. Nu va mai faceti griji, sunt probleme pe care doamnele de acolo, mai ales cele cu vechime, le cunosc deja...
Succes cu integrarea in colectivitate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Ela, Gabri, va multumesc din suflet pentru raspunsuri!
M-am mai linistit. Of, asa suntem noi, am vrea ca puii nostri sa n-ai ba nici o problema.

O sa ii explic fetitei mele sa ceara ajutor...cu toate ca ea de obicei cere. Uneori cere in gura mare cand vrea pisu sau kk. Deja ma umfla rasul, mi-e jena...imi imaginez tot felul de scenarii de cum va fi la gradi. I-am explicat ca nu e frumos si in putinul timp care ne-a mai ramas sper sa inteleaga sa spuna frumos cand vrea la toaleta si sa spuna cand are nevoie.

Luisa, mami de Dorothy (24 nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

Ce bine la voi!!!
La noi la gradi a fost o conditie "expres" sa stie sa faca la WC si sa se stearga singuri!!! Noroc ca fi-mea stia procedura bine de acasa... Dar erau alti copii pe care nu ii stergea nimeni si ii luau parintii acasa cu chiloteii scoarta, opariti la fundulet...!
N-au avut nici olite si nici nu au la grupa mica, in schimb WCurile erau micute, pe masura lor.
Ela, din nou... jos palaria!

A, si o faza horror: o cunostinta de-a noastra isi sterge si acum baiatul la fund. Are 14 ani si e in clasa a 9-a. Se duce la WC si cand termina o striga pe maica-sa. Fara alte comentarii. Se intampla si de-astea...
Succes piticutilor la gradi!!!

Dora, mami de Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
Quod non potest diabolus, mulier vincit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Uneori eu insami l-am descoperit pe-al meu murdar acasa, si doar, vorba aia, are pile si e si maica-sa acolo (nu e la mine-n grupa). Se poate intampla, sunt cate 30 de copii intr-o grupa si in ultima vreme s-a cam redus din personalul auxiliar. Mie mi s-a intamplat doar de vreo 2 ori. Oricum, ideea e sa invete sa se descurce singuri.
La 14 ani, in clasa a 9-a? Eu as recomanda un psiholog... fara gluma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

A, normal ca se poate intampla... Ideea era ca la noi nu se intampla deloc ce povestesti tu...
Da, la 14 ani... Nu stiu daca e vorba de psiholog, desi n-ar fi exclus... Copilul are un comportament normal, sociabil, ok la scoala, sport de performanta, vesel, in fine, nimic in neregula (la prima vedere), doar ca-i e sila sa se stearga la fund. Daca nu e maica-sa, se sterge, dar aiurea, si da chilotii murdari de kk la spalat. Si atunci ii e sila maica-si. Asa ca mai bine se duce ea sa-l stearga. Mie mi se pare o greseala de-a parintelui, nu o problema psihologica. Cunosc foarte bine familia, deci stiu despre ce vorbesc...

Dora, mami de Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
Quod non potest diabolus, mulier vincit!

Mergi la inceput