Indemnizatia pentru cresterea copilului
Raspunsuri - Pagina 2
deadim spune:
Aveti dreptate.Insa la punctul 2 scrie:(2) In calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
f) au realizat in sistemul public de pensii, anterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, perioade de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala;
Ceea ce scrie aici este si situtia mea.Intelegeti?Eu la asta ma refer.
eimotto spune:
quote:
Originally posted by deadim
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON).
(2) In calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
f) au realizat in sistemul public de pensii, anterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, perioade de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala;
Asta inseamna ca si ceea ce eu am platit prin contractul meu de asigurare sociala intra in calculul celor 12 luni.La asta m-am referit eu cind am spus ca am continuitate.Eu am sa platesc in continuare contributia mea.Daca nu e destul, am sa incerc sa-mi platesc contributiile la o firma, ca si cum as lucra.Trebuie sa existe o solutie pentru a rezolva problema.Legile astea din Romania au o gramada de portite pe care noi nu le cunoastem.Eu si sotul meu suntem intr-o situatie cam dificila.Numai el lucreaza, stam in chirie.Eu nu sunt prea bine cu sarcina...Credeti-ma ne-ar prinde bine banii acestia.Pentru ca chiar si asa, chiar daca ii ai tot nu iti ajung ca sa ai grija cum trebuie de micut.Va multumesc si scuze ca va tot stresez, insa va rog din suflet sa ma intelegeti.
Asta inseamna ca ai fi beneficiat de CIC in cazul in care pana la data de 1 ianuarie 2006 ai fi avut contract de asigurare si ai fi nascut in perioada urmatoare intrarii in vigoare a ordonantei.
Mai simplu: nu conteaza decat ceea ce se intampla cu 1 an inaintea nasterii copilului adica aproximativ martie 2007-martie 2008. In aceasta perioada trebuia sa obtii venituri supuse impozitarii.
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
Poze
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei
marius spune:
Corecta observatia. Ceea ce s-a mentionat se refera la perioada 01.01.2005-31.12.2005, legea intrand in vigoare la data de 01.01.2006.
Acum suntem in 18.09.2007
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa
marius spune:
quote:
Originally posted by calinclaudia
Trebuie sa realizezi venituri supuse impozitului in ultimele 12 luni. Asa cum ti s-a mai spus contractul tau cu casa de pensii te ajuta doar la pensie; ar fi tb sa ai un contract din care sa reieasa ca ai venituri, chiar si un contract de chirie si tu in calitate de proprietar realizezi venituri[... eronat!!!], deasemenea concediile medicale sunt considerate venituri supuse impozitului..
Sper ca intelegi
Nu, eronat - veniturile fiscale trebuie sa fie venituri profesionale (contracte de munca)sau asimilate acestora (PFA, liberi profesionisti, activitati liberale s.a.m.d)
Exista multe categorii de venituri fiscale supuse impozitului dar nu toate sunt acceptate pentru CIC.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa
deadim spune:
Nu pot plati retroactiv la o firma, pe lunile trecute.Adica sa platesc diferenta ce am platit-o la Casa de Pensii si la CAS.Si tot asa, sa platesc in continuare pe lunile ce urmeaza?
deadim spune:
Daca ma angajez din data de 24.09.2007 la o firma de brooker cu prestari servicii pina in luna ianuarie, cind in mod normal am sa intru in prenatal, lunile acestea pe care le voi lucra se vor lua in calculul celor 12 luni de cotizare?In plus acum vreau sa-mi caut o firma la care sa ma inregsitrez si care sa-mi plateasca contributiile ce-mi lipsesc retroactiv prin declaratie rectificativa, pentru a-mi acoperi acele cinci luni lipsa.Nici asa nu voi beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?Va rog tare mult sa-mi raspundeti cit mai repede posibil.Va multumesc anticipat si ma scuzati ca va totm stresez.Insa nu mai stiu ce sa fac.Simt ca totul se naruie in jurul meu de cind mi-ati spus ca nu se mai iau in calcul lunile in care am cotizat la Casa de Pensii.
marius spune:
Nu mai ai cum sa inregistrezi un contract de munca retroactiv. Implicit nu mai exista baza legala de a emite state de plata, implicit declaratii rectificative, implicit bilant contabil, implicit declaratii fiscale, implicit penalizari si dobanzi pt neplata in termen s.a.m.d.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa
deadim spune:
Am inteles, dar totusi puteti sa-mi spuneti daca lucrezi cu prestari servicii la o firma de brooker, lunile in care lucrezi s-ar lua in calculul celor 12 luni de cotizatie la stat?
deadim spune:
Va rog sa-mi raspundeti.De luni trebuie sa ma duc la servici si vreau sa stiu daca aceste luni in care voi lucra sunt sau nu impozitate de stat si calculate in rindul celor 12 luni.In legatura cu cele cinci luni care nu sunt acoperite, am sa vad eu cum voi face.Va rog tare mult sa-mi raspundeti!!!!!!!!!!!
marius spune:
Prestarile de servicii nu intra in categoria veniturilor profesionale. Raspunsul este negativ.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa