cadou pentru directoare

cadou pentru directoare | Autor: victoriamaria

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!
Stiu ca s-a mai discutat pe subiect dar revin si eu.
Mi-am inscris copilul la gradinita in luna ianuarie 2007 pentru a fi sigura ca va fi primit.
In saptamana curenta m-am prezentat la gradinita pentru a afla ce analize trebuie facute pentru primirea in gradinita si de cand pot duce copilul (precizez ca fusesem si in august dar nimeni nu m-a putut lamuri, d-na directoare era in concediu).
D-na directoare imi spune ca s-a aprobat inscrierea copilului meu, dar totusi nu ma gandesc sa-l retrag??? ca multi parinti au fost refuzati si de-abia asteapta sa renunte cineva la loc, si daca nu renunt ar trebui sa stiu ca in grupa mica copii se imbolnavesc foarte des si in zilele in care vor veni toti vor fi situatii in care vor dormi si 2 in acelasi pat.
Ce mai, d-na directoare incerca din rasputeri sa ma convinga ca mai bine renunt la inscrierea la gradi, asta in conditiile in care nu i-am dus nimic .
Va intreb pe voi, cele care ati trecut prin asa ceva, ce cadou ar trebui sa-i duc d-nei directoare pt. ca mi-a inscris copiulul la gradi (suntem in provincie, nu in Bucuresti), ce valoare ar trebui sa aiba acest cadou?
Marturisesc ca sunt profund indignata si ca am parasit gradinita fiind un pachet de nervi, ma gandeam sa dau ceva pentru ca asa vreau eu nu pentru ca mi se cere pe fata..
Astept raspunsurile voaste

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Cum adica...sa te gandesti sa-l retragi...tocmai, ca nu merita directoarea asta sa-i dai ceva..adica, de ce sa-i dai?? Ca nu-i meritul ei ca ti-a primit copilul la gradi, nu ti-a facut o favoare, e dreptul copilului sa mearga, nu???
Of, Doamne, oare cand o sa se renunte in Romania la dat cadouri din astea...adica inteleg sa dai cuiva ceva din placere, pentru ca s-a purtat exemplar, e o pers. f. draguta etc....dar asa...dupa ce ca a primit mult mai multe cereri decat era cazul, acum incearca sa convinga parintii sa-si retraga copiii...asa ceva nu-i de permis! Am mai auzit practica asta si-n oras la noi, din fericire noua nu ni s-a intamplat...si noi mergem acum in grupa mica.
Si stiu si eu cum e practica la noi...dai ceva, stai in fata...e nasol ca se intampla in zilele noastre...eu nu stiu ce sfat sa-ti dau, fa cum consideri tu ca e mai bine, dar eu, una, sigur ma certam cu ea...cum adica, 2 intr-un pat??? Asta ins. ca a primit ea cereri peste nr. permis de copii dintr-o grupa. E revoltator!

Lora, mami de IUSTINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

pai si de ce sa-i dai ceva? cu ce ar imbunatatii situatia, ar avea grija directoarea sa dea mai multi copii afara ca sa nu doarma 2 in pat? eu n-am dat cadouri la directoare (poate doar un buchet de flori) si a fost intotdeauna draguta. daca nu-i draguta, de ce sa-i dai? mai ales ca probleme e deja rezolvata, copilul e inscris. hai, daca iti cerea ca sa-l primeasca, mai intelegeam, desi mi se parea foarte urat din partea ei,dar asa, nu vad rostul

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns victoriamaria spune:

Stiu ca e dreptul copilului meu sa fie primit la gradi, si ca nu e normal sa-i dau pentru ca-l primeste,tocmai de aceea nici nu am dat nimic, dar "doamna" asteapta, e clar, dupa modul in care incerca sa ma convinga sa renunt, cred ca de aceea mi-a si spus ca vor fi situatii cand vor fi nevoiti sa doarma doi intr-un pat; pe de alta parte as fi dispusa sa dau ceva pentru ca imi convine foarte mult gradinita, e foarte aproape de casa si nu vreau sa sufere copilul consecintele (desi nu stiu ce i-ar putea face directoarea), ... ma gandesca la toate posibilitatile.
Voi ce ati face in locul meu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

Da, bravo, n-ai ce face cu banii?
Eu inteleg sa oferi o "atentie" cuiva care te-a ajutat intr-o problema sau cuiva caruia ii ceri o favoare (desi nu-s de acord, inteleg practica). Adica o cafea, o floare, o bomboana fina... Dar cuiva care doar te-a enervat... si caruia nu-i datorezi nimic... nici gand, relaxeaza-te, nu toti parintii cara daruri directoarei. Eu una n-am dat nimic, doar o zambila de 8 martie, simbolic.

Dora, mami de Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

daca ar fi fost vorba de educatoare, as mai fi inteles, ca ea poate sa se "razbune" neocupandu-se cum trebuie de copil (desi cred ca as prefera sa fac scandal decat sa-i dau cadou unei acrituri care nu are ce cauta acolo, daca nu-i place meseria asta), dar directoarea, cu ce sa te influenteze, ce i-ar putea face ea? si nici nu stiu daca ti-a servit povestea asta ca sa-i dai cadoul, poate vrea sa te convinga sa pleci ca vrea locul pt altcineva, vreo relatie,ceva.

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Victoria,dupa cate stiu eu, inscrierile "legale" nu se puteau face in luna ianuarie...Probabil ca acceptand sa te inscrie pe lista de asteptare inca de atunci, se gandea ca este de la sine inteles ca o sa ii dai "ceva", nu???

eu am depus doasarul cand a trebuit, nu am "vorbit" cu nimeni pt. rezervarea unui loc, a fost acceptat in urma unor criterii legale; ca atare, nu cred ca ar putea avea vreo pretentie...

Camelia, Sebastian si Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

Eu in ianuarie am inscris fata la gradi, alaturi de multi alti parinti, tot in ianuarie am inscris-o la scoala, desi am apropiati care au inscris copilul(la aceeasi scoala cu fi-mea) din noiembrie. Legal. Cu cerere, dosar, semnat, parafat, nr de inregistrare... tot. Pt. ca sunt putine locuri. S-a mers pe principiul "primul venit, primul servit". Ma mira ce scrii, pt. ca stiam ca si-n Bucuresti e o mare problema cu locurile din gradinite. Sau vorbesti de inscrierea dintr-o grupa in alta, de trecerea de la un an la altul? Ca acolo, nu mai sunt probleme...

Dora, mami de Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Nu Dora, vorbesc de prima inscrierea, la grupa mica; nu am putut depune dosarul mai repede de sfarsitul anului scolar (mai exact, perioada inscrierilor a fost 1-15 iunie- nici mai devreme, nici mai tarziu...); si la noi au fost 2-3 copii pe un loc, au fost multi respinsi.S-au adunat toate dosarele in decursul a cateva zile si s-a facut trierea lor pe baza a 3 criterii: parinti salariati, apropierea de scoala si "posesia" unui frate mai mare la aceeasi gradi (noi nu am avut...)

Este bun si sistemul asta de care spui tu, probabil cu penuria asta de locuri in gradinite o sa ajungem sa ne inscriem copiii imediat dupa nastere (am inteles ca alte tari se poate); macar stii una si buna

Camelia, Sebastian si Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

fara cadouri!

monica mami de print

Mergi la inceput