Remedii pentru oboseala

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Si eu sunt in aceeasi situatie. Tot timpul sunt obosita, slabita, mi-e greu sa merg la servici.
Nu vreau decat sa stau acasa sa ma odihnesc.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruta spune:

Pai culmea e ca abia ma inceput serviciul ,am avut cateva saptamani de concediu si odihna , dar ma simt super obosita .As vrea sa fac mai multe dar sunt prea obosita .De trezit mai tarziu nu se poate , la maxim 8 trebuie sa fiu la serviciu , imi place ceea ce fac acolo dar obosesc repede si parca nu mai am asa spor si chef cand imi pica ochii in gura .De asemea , devin nervoasa din cauza oboselii .Am luat acum 2 ani niste vitamine recomandate de un medic neurolog care mi-au facut bn ( sotul mi-a amintit de ele) .Cred ca am sa le iau din nou ( tonotil-n se numesc ) .Nici de culcat mai devreme nu-mi vine pt ca am impresia ca nu petrec suficient timp cu sotul si ca imi trece viata doar cu munca si somn .Offffff , greu sa fii femeie .......pe toate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Te inteleg. Si eu sunt nervoasa tot din cauza oboselii.
Eu am testat, atunci cand ma trezesc mai tarziu dimineata ma simt mult mai bine, deci problema la mine este trezitul la 7:00.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

O cauza poate fi si vara caniculara prin care ati trecut, apoi schimbarile bruste de temperatura, corpul se obisnuieste greu, sau poate aerul poluat.
Important este ca atunci cand pui capul pe perna sa incerci sa dormi profund, daca resusesti. Somnul chiar scurt, poate fi foooarte odihnitor. Eu asa fac, alung toare gandurile si adorm.
Sotul de ex. nu reuseste si recurge la mijloace naturiste, bea ceaiuri, dar dupa o vreme nici asta nu-i mai este de folos. Si e incontinuu obosit.
Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

quote:
Originally posted by herra

eu stiam ca cele mai "bune" ore de somn sunt cele pana-n 12 noaptea...
oricum, dupa 12 ma culcam si eu (imi plac filmele cu crime :), dar de la un timp sunt nevoita sa ma trezesc la 5,30 - asa ca adorm pe la 22.
in concluzie, ma intereseaza subiectul.
despre power horse, red bull si altele din gama asta - ce stiti?

Herra sotul meu bea aproape in fiecare seara energic,red bull sau x-ray asa se mai numeste aici si pot sa spun ca doarme tun.Cand are rally sponsorul este red bull si ei nu pot manca si beau red bull pe stomacu' gol si cica doar asa are efect...

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

E foarte important sa si facem ceva legat de oboseala pe care o resimtim. Nu doar sa o "semnalam", ca pe ceva care ni se intampla si sa lasam lucrurile asa.

Pentru ca din cauza efortului sustinut pe o perioada indelungata era a o patzesc rau de tot in urma cu un an jummatate, eu chiar sfatuiesc pe toti cei care se "resimt" dupa o perioada mai aglomerata sa ia atitudine. E drept ca unii dintre noi chiar nu ne cunoastem limitele organismului, si continuam sa tragem de noi in continuare, chiar daca el saracu , da semne ca nu mai poate si nu mai vrea sa mearga "la galop"

Mai jos sunt cateva din lucrurile pe care le-am incercat, am scris si care din ele consider ca mi-au facut bine.

- reflexoterapie si masaj -> am facut vreo 4 luni la rand sedinte; simteam efectul mai mult ca pe o relaxare imediata; pe termen lung nu s-a dovedit a fi o solutie; probabil ca depinde si de terapeut.

- inot la piscina-f bun pentru relaxare si detensionare

- plecari la sf saptamanii - incercam cel putin la 2 saptamani sa iesim undeva, un loc nou, pe care sa nu il cunoastem si pe care sa il exploram

- 1 zi pe saptamana - in pat inainte de ora 10 - in cazul meu face minuni!

- renuntarea la FUMAT - pentru mine asta a fost un ADEVARAT MIRACOL si un pas inainte. Nu am scris prima data despre asta pentru ca abia intr-un tarziu, cand am observat ca celelalte metode nu contribuiau decat la o detensionare /senzatie temporara. M-am lasat de fumat dupa ce am incercat vreo 4 luni diverse metode. Dupa 2 saptamani de cand nu mai fumam deja ma simteam mai bine.

- ceaiuri . FFF multe ceaiuri: de tei, de sunatoare....

In continuare, desi nu la fel de intensiv ca acum un an :

- imi mentin un program zilnic echilibrat (daca pana la momentul in care am "cazut " doborata de oboseala sa stau la serviciu pana la orele 23 nu era ceva neobisnuit acum e ceva de neconceput. Programul de lucru se termina la 18.00 iar dupa aceasta ora am un program in familie bine pus la punct si variat)

- nu adorm mai tarziu de 24.00 si nici nu dorm mai mult de 8 ore pe noapte -valabil si in weekend

-daca am zile cand ma simt f obosita , o baie fierbinte, cu saruri, spumant si alte minuni , si un ceai de tei dupa fac minuni in cazul meu.

APRIL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

Remediile pentru oboseala tin de la persoana la persoana.

Eu de exemplu, daca imi fac orele de somn, nu am probleme, insa am fost plecata in concediu ~ 3 sapt, in fiecare zi pe drumuri, trezire de dimineata, drumetii, plimbari si m-am intors destul de obosita.
Revenirea acasa, inceputul serviciului cu o gramada de probleme de rezolvat, ceva petreceri-una dupa alta...si acum sunt data peste cap.

Si ca sa-mi revin merg la reflexoterapie saptamanal, dorm cat mai mult si-mi revin eu...sper

Acum mai este si vremea asta care ne da peste cap...asa ca de principiu suntem obositi, insa trb sa gasim echilibru in toate si sa stim sa punem punct

Bufi

Mergi la inceput