Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Supa cu galuste

Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 4

pisimuky
pisimuky



790 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite pisimuky un Mesaj Privat  Reply with Quote

Supa cu galuste

Le rog pe fetele care gatesc asa ceva sa-mi spuna cum se face o astfel de supa si care e secretul ca sa nu fie galustele tari. Multumesc !

Mamica de nazdravan Rares si Mihnea

[url=http://www.flickr.com/photos/Giulia_20[/url]

Good things last forever.
      (0 aproba) (0 dezaproba) |
principe
principe



4010 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite principe un Mesaj Privat  Reply with Quote


eu fac asa:
pun la fiert pieptul shi copanele de la un pui sau gaina,spumez apoi adaug
4 morcovi
1 ceapa mare
5 cartofi
telina frunze si radacina
o mina de patrunjel.
citiva catei de usturoi
boabe de piper,sare dupa gust
lasa sa fiarba la foc mic ,cind zarazavaturil este fiert il scot il lasa sa se raceasca.
din acest zarazavat fac salata la care toc jumamte din piept sau pieptul intreg.

dupa ce s-a fiert bine shi carnea,o scot,strecor consomeul.

bat 2 oua cu sare si un vf de bicarbonat,adaug in ploaie gris ,pina devine o compozitie potrivit de groasa.
cu o lingurita mica,uda iau din compozitia de galusti si le pun in oala de consome care fierbe la foc mic.(poti lua doar cu virful linguritei daca vrei sa iasa micute)
nu las sa fiarba in clocot,daca incepe sa fiarba in clocot o iau de pe foc sau ii pun un strop de apa rece.
acopar cu capac si las 10 minute la foc minum.
cind o iau de pe foc ii pun patrunjel verde tocat.

pofta mare.

monica mami de print
Mergi la inceput
ErikaM
ErikaM



49 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite ErikaM un Mesaj Privat  Reply with Quote
Secretul e ca ouale din care faci galustile sa nu fie reci, de la frigider, sau daca sunt reci, sa faci compozitia pt. galusti (oua,gris,ulei,sare)din timp si sa o mai lasi pe masa in bucatarie macar 15-20 min. pana sa le pui la foc. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase si sa nu clocoteasca apa cand le pui la foc.Succes

Erika
Mergi la inceput

akella



2070 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui akella  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui akella  Trimite mesaj yahoo luiakella Adauga semn de carte la raspuns Trimite akella un Mesaj Privat  Reply with Quote
Io compar consistenta compozitiei de galuste cu lobul urechii... Serios. A, si ingredientele sa fie toate la temperatura camerei.

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea
Mergi la inceput
pet.cost2005
pet.cost2005



2571 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite pet.cost2005 un Mesaj Privat  Reply with Quote
quote:
Originally posted by akella

Io compar consistenta compozitiei de galuste cu lobul urechii... Serios.



N-am inteles ... cum adica????

Petronela
bb Silvia
Mergi la inceput

akella



2070 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui akella  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui akella  Trimite mesaj yahoo luiakella Adauga semn de carte la raspuns Trimite akella un Mesaj Privat  Reply with Quote
Petronela, apuca-ti intre doua degete lobul urechii (fara cercel ) si maseaza-l/strange-l usor; cam aia e consistenta de care vorbeam... Deh, nu e o metoda oficiala/descrisa in cartea de bucate, ci una batraneasca (de la bunica o stiu).

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea
Mergi la inceput
pet.cost2005
pet.cost2005



2571 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite pet.cost2005 un Mesaj Privat  Reply with Quote
akella - aha ... am inteles, merci de informatie. Nu stiam de aceasta metoda ...

Petronela
bb Silvia
Mergi la inceput
tanima_i2002
tanima_i2002



1523 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite tanima_i2002 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Pe mine ma invatate o femeie mai batrana sa pun un pic de untura ca galustele sa iasa pufoase. Si intradevar nu mai ieseau tari. De cativa ani insa nu mai am in casa untura si iar stricam galustele si atunci am observat ca depinde si de gris: cel foarte fin nu este bun, asa ca acum cumpar numai din cel mai mare, precum malaiul. Si mai este un secret: dupa ce se face compozitia nu se pun imediat galustele ci se lasa 1-2 minute ca aceasat sa se aseze un pic si grisul sa se moaie, dar nici prea mult.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007
Mergi la inceput
anto
anto



493 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite anto un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu frec doo galbenuse cu doo lingurite unt sau margarina ,albusele le bat spuma ,pun albusele spuma peste galbenuse si gris .Le pun imediat in supa fara sa mai las sa stea ,le fierb la foc f mic cam 15 min acoperite si le mai las inca vre-o 20 min sub capac dupa ce am oprit aragazul . pofta buna!

http://good-times.webshots.com/album/558730557ZKUnwM
Mergi la inceput
eunice78
eunice78



1876 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite eunice78 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Mama mea a fost bucatareasa, de la ea am invatat urmatoarea smecherie: dupa ce pun galustele in supa astept sa inceapa sa clocoteasca si imediat le stropesc bine, pana se opreste din clocotit, cu apa rece. Apoi pun capac si cand incepe iar sa clocoteasca le stropesc din nou. Mama zice ca " le sperie". Repet operatiunea asta cu speriatul de trei ori. Dupa fiecare stropit pun capacul. Imi ies niste galusti umflate cat pumnul si niciodata tari.

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
Mergi la inceput
Lorelai
Lorelai



1388 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Lorelai un Mesaj Privat  Reply with Quote
hai mai ca speriati fata si nu se mai apuca de galuste. eu iau oul din frigider, il amestec cu o furculita cu putina sare si gris din ochi sa iasa ceva moale. incerc sa pun in oala cu lingurita o galusca si de cele mai multe ori se face praf. mai adaug un pic de gris si incerc iar. cam primele 2-3 galuste de descompun dar de la a 4a in sus ies super. le clocotesc 5-7 minute si apoi inchid aragazul si le las la odihnit. cind s-au scufundat sint gata. pina acum nu am dat gres. in plus, las legumele acolo, le tai feliute si le papa copiii.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****
Mergi la inceput
Pag. din 4 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com