reacomodare cu bona
Azi ma cam simt depasita de situatia asa ca sper sa ma ajutati cu niste sfaturi.Pe scurt,mamndra mea are 3 ani si 2 luni si de la inceputul saptamanii sta cu bona(cu care sta de la un an si 3 luni!!)...am mai avut miorlaieli in program de dimineatza,dar parca acum sunt mult mai puternice si parca nu se amelioreaza deloc(se trezeste de dimineatza si incepe sa planga de cand ma vede imbracata,iar cand o vede pe bona urla in toata regula
).....am incercat sa-i explic ca toti copii stau dimineatza cu bunicile,am incercat santajul,iti cumpar ceva daca nu plangi,nu mai merge cu nimic!!!
Stau si ma gandesc ca poate gresesc eu undeva,ca poate-i prea mamoasa, si mi-e frica sa nu-i faca rau plansul in fiecare dimineatza....asa ca astept sfaturi

www.dropshots.com/emig" target="_blank">filmuletze,www.youtube.com/profile?user=gorodika" target="_blank">filmulete noi,gorodeii,
aripile mele
Raspunsuri
dora78 spune:
Te cred ca te intoarce pe dos un copilas suparat de dimineata. Ce face ea se numeste santaj sentimental, e normal sa prefere sa stea cu tine in loc sa stea cu bona... Nimeni nu te poate inlocui in viata ei... si incearca sa te "cheme inapoi" in cel mai induiosator mod posibil. Ea stie bine ca daca plange, mami vine repede sa vada de ce plange si e debusolata acum... ca tot plange si mami totusi pleaca. Dupa ce pleci tu, tot asa o tine? Sau se potoleste? Eu cred ca da, nu? Hai, fii tare ca lucrurile nu vor sta asa prea multa vreme, se va obisnui, iti trebuie rabdare si mult calm si roag-o pe bona sa faca ceva special cu cea mica in fiecare zi... eventual sa o implice pe cea mica in pregatirea unei surprize pt. cand vii tu acasa... chestii de genul asta.
Dora, mami de
Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea
Mmmaria spune:
Sincer, poate gresesc, dar la noi nici pe departe sa se intample asha ceva. Si asta pentru ca statul cu "mamaie", cum ii spunem noi bonei, e o placere pentru Alexandra. Cand vin acasa de la serviciu aproape nu ma baga in seama. Mamaie se joaca cu ea si o rasfata si chiar m-am bucurat pentru acest lucru, fiindca mi-ar fi fost cumplit de greu daca s-ar fi intamplat cum se intampla la voi. Si Alexandra mea este un copil foarte dependent de noi si mamos, deci existau toate premisele sa imi "miorlaie" cand plec la serviciu.
Nu vreau sa iti faci idei, dar poate bona este mai severa si copilului nu-i este tocmai confortabil cu ea...(si vorbesc tot din experienta, avuta cu o bona anterioara...)
szivarvany spune:
Ioana, Giulia imi spune in fiecare dimineata sa nu plec la servici, si in functie de starea ei de spirit, difera tonul. Cateodata o spune ca pe un slogan, alta data pare foarte, foarte suparata pe mine.
Insa revederea intotdeauna e plina de love si pupici si imbratisari.
Cu bona se intelege foarte bine, toata ziua se plimba si au tot felul de activitati, insa tot mami e mami de gashka :-)
Daria &
GIULIA_(2004_08_16)
adriana spune:
Hello!!!
Putina empatie cu copilul, ar fi tare buna.. Nu face asa pentru ca vrea sa santajeze, ci pentru ca sufera! De aia o vrea pe mami..
Vezi ce face cu bona, ii mai place de ea, ce s-a schimbat de data trecuta.
SIGUR ceva nemultumeste copilul..... si nu o forta sa accepte bona daca nu vrea...Te rog![]()
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
dora78 spune:
Adriana, m-ai facut sa par o vrajitoare... Normal ca trebuie empatie, doar nu se gandeste nimeni sa bruscheze kupilu' care plange dupa mama... eu am 30 de ani si tot ma apuca doru' de mama... sa indrazneasca cineva numa' sa imi zica sa n-o sun, de exemplu... Eu incercam in felul meu sa-i explic autoarei reactia micutei, sa se simta si mamica mai bine... Poate nu stii ce sentimente de vinovatie te apuca la astfel de scene.
La ce ai scris mai departe, ai dreptate. Copilul s-a schimbat, poate si in comportamentul bonei a intervenit ceva nou care nu-i place micutei... Musai trebuie cercetat
Dora, mami de
Amelia mea
principe spune:
Daca inainte nu plingea cind plecai la servici si accepta bona ,posibil ceva sa o nemultumeasca si coplilu sa traga un semnal de alarma.
ai grija ,fi circumspecta,sau mai vazut cazuri cind bona nu se comporta tocmai uman cu copilul.
nici eu nu cred ca este santaj.baiatul meu cind intra persoana care ocazional il ingrijeste ,si pe care o adoram cu totii ,uita de tot si de toate se cocoata in bratele ei ca un maimutoi,noi putem sa plecam sa venim ,nu ne vede.
monica mami de print
adriana spune:
Dora, imi cer scuze daca te-am suparat
.
Am reactionat la catalogarea imediata a copilului drept "santajist"
.. Si daca ar fi santajist care e problema? Noi trebuie sa multumim copilul, nu mamica, pentru ca el e mic si singurul sprijin pe lumea asta e mama.. Mama poate are sprijin de la sot, prietene, etc.. Ca de altfel cum mi se pare groaznic pentru un copil sa fie lasat la gradi singur , urland, pe motiv ca "lasa, ca se obisnuieste el"..
Stiu despre momentele de vinovatie, le-m incercat si eu in perioada cand cautam pe cineva sa ma ajute cu baietelul.. Am nimerit o femeie foarte rece, care nu iubea deloc copilul.. Acest lucru mi l-a comunicat chiar el, desi nu stia sa vorbeasca, prin aceste semnale: plangea cand o auzea la usa, se lipea de mine, tot timpul ma cauta prin casa.. Am renuntat la ea pentru ca nu suportam sa-l vad terorizat.. Desi era o femeie singura, cu muuulte griji pe cap, si cu un copil bolnav pe deasupra...
Deci, in cazul asta eu zic sa caute motivul, si daca e bona de vina, sa caute pe altcineva..
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
dora78 spune:
Ei, m-ai suparat. Nici vorba... Eu m-am referit la santaj sentimental, prin lacrimi, o chestie care vine la copii asa mici din instinct de aparare (impotriva bonei, poate?), si nicidecum ca la o chestie constienta, ca stiu si eu bine ca un copil asa mic n-are habar de tehnici de santaj.
Sa stiti ca si mama are nevoie de sustinere, o fi cu nervii haturi la servici. Ii trebuie o incurajare, sa poata detecta problemele. Daca sunt.
Dora, mami de
Amelia mea
A_Iulia spune:
Pai la 3 ani si 2 luni poate sa-ti spuna copilul exact ce il nemultumeste, daca e ceva legat de bona sau daca e strict legat de faptul ca pleaca mama de langa el.
Doar nu e bebelus sa nu puteti comunica.
Vezi exact care e problema direct de la sursa. ![]()
Adina +
Olivia 04.03.2004
bonamea spune:
Si eu sunt de parere ca ceva nu e in ordine cu bona.Discuta in momentele cele mai calde pline de dragalasenie cu copilul tau,cu mult tact si rabdare vei afla ce il supara cand ramane cu bona.Chiar daca e mai exigenta totusi nu trebuie sa-l faca sa sufere.Educatia se face jucandu-te cu copilul nu impunandu-i dur regulile.Si orice copil isi doreste mai mult timp petrecut cu mama,asculta-l,acorda-i toata atentia,chiar daca alte griji si treburi iti ocupa timpul.
Succes si sa rezolvi rapid problema.
Poate nu e bona vinovata,afla ce se petrece in sufletelul acela mic.