Urmatorul pas in vederea obtinerii unei sarcini 2
Raspunsuri - Pagina 4
crinuta spune:
Tia draga, conform graficului ai avut ovulatie, insa nu stiu in ce masura mai este valabil graficul atunci cand faci stimulare.
Tu crezi ca cei de le fertility friend sa pot insela? Mie cica mi-au detectat ovulatia, dar luna asta asa cum stiti m-am dereglat rau de tot, si conform graficului as fi avut ovulatie in ziua 30. Nu am mai mers la eco.
Crinuta
Victoria spune:
Dragele mele,
Multumesc mult pentru urari si recomandariAm uitat sa va spun ca azi dimineata am facut injectia cu pregnyl, deci, maine seara tre sa prestam, DACA NU ADORM IAR LA TELEVIZOR. Am prietene care mi-au promis ca o sa-mi dea SMS-uri toata noaptea, sa-mi aduca aminte ce am de facut! Asta da spirit de echipa pentru o cauza nobila!!!
Va tin pumnii la toate si va tin la curent,
V
Tia spune:
Crinuta,
eu cred ca stimulentele ajuta la "refacerea" graficului prin ajustarea hormonilor.... dereglarile hormonale se vad si pe grafic, prin stimulare ma astept ca temperatura sa se "aseze"..... oare cred prost?
Tu ce faci mai departe?...
crinuta spune:
Eu am oprit tratamentul cu plante, pur si simplu astept sa vad ce se intampla. Daca se adevereste teoria mea cu ovulatia tarzie, nu astept menstruatia mai devreme de 10 zile. Sa vedem. In orice caz asta ar insemna sa-mi vina la 43 de zile ceea ce nu imi amintesc sa mi se fi intamplat vreodata. Poate da, acum cativa ani, dar chiar nu imi amintesc.
In fine, cate zile voi avea nu mai ating tincturi. Imi vine sa le arunc pe geam.
pupici
Crinuta
crangutalil spune:
Mai fetelor, eu zic sa va dati doctoratul in medicina, ca sunteti toba de carte.Citesc de doua ore tot ce ati discutat, dar tot nu m-am lamurit si eu.Poate ma ajutati voi, dar sa va spun un pic si povestea mea.Sunt la a treia luna de stimulare cu clostylbegit,prima luna o pastila, a doua cu doua pastile timp in care graficul temperaturii bazale a fost ok dar n-am putut presta nimic deoarece am fost in spital internata cu alte alea,iar acum sunt a treia luna cu 2 pastile.Am facut eco in ziua a 13-a, dar mi-a zis ca pe ovarul stang e un folicul de 2,5-3 cm(cm, nu mm) si ca si pe ovarul drept este un folicul dar n-a mai spus nimic de dimensiuni, nici de endometru.Ca nu s-au spart inca foliculii, ca probabil se vor sparge deci sa trag tare cu sotul zilele astea, dar nu m-a mai chemat la nici un control, eco, nimic.Si cica sa iau si luna viitoare tot 2 pastile si apoi sa intrerup ca nu se mai ia clomifen mai mult.Intrebarea mea este:e normal sa fie folicul asa mare?Sau s-a transformat in chist si nema ovocit?Si de ce nu m-a chemat peste cateva zile sa-mi faca iara eco ca sa vada daca sau spart.Si inca multe alte intrebari as avea.Azi e a 14 zi si a crescut o liniuta doar temp.bazala.Ce+i drept s-ar parea ca in toate ciclurile as fi avut o ovulatie intarziata(daca o fi fost ovulatie)dar temp bazala din a 15 zi a crescut peste 37 si a ramas in jur de 37,2-37,3 14 zile, ce spune dr. ca e bine, ca inseamna ca e corp galben.Si atunci de ce nu e sarcina?Si cand va fi luna asta ovulatia ,ca azi e a 14 zi.S-or fi spart foliculii aia gigant?lamuriti-ma si pe mine, daca ati inteles ce v-am scris.Please....Si anis, sus fruntea si voi toate, ca trebuie sa reusim.La mine e si mai groasa treaba ca eu nu am timp decat pana la toamna, maxim iarna sa raman gravida, dupa aceea o sa trebuiasca sa ma operez si aleluia sarcina.Astept cu nerabdare raspunsul vostru si va tin si voua pumnii.
crinuta spune:
Stai ca m-am zapacit. Mai bine ne dai intreg graficul de temperatura sa ne lamurim, ca asa nu merge. Nu este suficient sa stim ca acum este peste 37, conteaza si cat a fost inainte.
Deci, daca a fost ovulatie, temperatura creste minium cu 0.2, si se mentine asa( cu mici variatii, dar nu mai putin de 0.2, mai mult insa da) cam 10, 12, in cele mai fericite cazuri 14 zile. Daca la tine asa a fost pana acum este super ok. Nu conteaza ca ai ovulatie tarzie, important e sa ai.
Trimite-ne te rog graficul tau, ok? Te mai poti uita la homepage-ul lui Anis, Tia sau al meu pt a vedea grafice, si daca tot accesezi acel site( " Fertility friend") uita-te peste CHART GALLERY unde sunt mii de grafice ovulatorii, anovulatorii, si de sarcina. Asta asa, ca sa iti faci o parere, insa nu iti pot garanta ca au acuratete de 100%.
pupici
Crinuta
crinuta spune:
Corp galben se formeaza dupa ovulatie, deci e bine in sensul ca ai avut ovulatie, fapt deosebit de important.
Spune-mi te rog, de ce ai facut stimulare? Da- ne mai multe detalii despre tine, ok?
Crinuta
anis spune:
quote:
Originally posted by Tia
Anis,
poti sa te uiti putin la graficele mele? Mai exact la ultimele 2, cand am facut si stimulare... Eu am crezut ca am avut ovulatie, dar pe ecografie n-a aparut corpul galben... Tu ce parere ai? Sa nu fi fost totusi ovulatie???
te pup
Tia,
M-am uitat pe grafice....
Trebuie sa-ti pun cateva intrebari intai :
1> Ai luat si ceva progesteron dupa clomifen si pregnyl? Daca da, temperatura nu mai are nici o relevanta.
2. Pe mine m-au surprins cei de la fertility care imi zic ca eu am avut ovulatie in ziua a 15-a ...ceea ce e FOARTE FALS..sau mai nou dupa ce am mai pus date acolo..imi zic ca ovulatia a fost in ziua 12???????SI MAI FALS.....am facut eco in ziua a 16-a si foliculii inca nu se sparsera....deci cei de acolo ..calculatorul de la fertility..calculeaza....simplu...daca temperatura e mai scazuta si urmeaza inca 3 temperaturi inalte....atunci ziua aceea scazuta ,ei o considera a fi ziua ovulatiei.Ceea ce teoretic e corect....dar in practica se intampla foarte diferit de la femeie la femeie.....si nu temperatura de regula..e cea care iti spune cu certitudine ca ai avut ovulatie.
3. Tu ti-ai facut o ecografie la vreo 7 zile de la presupusa data a ovulatiei? Deci pentru depistarea cat mai buna...eco e recomandata sa fie facuta la cateva zile dupa ovulatie.
Si daca ti s-a zis ca nu e corp galben...imi pare rau ..inseamna ca nu ai avut ovulatie......asta e lucrul care iti arata cel mai sigur.....nu mai are rost temperatura.Dar ....poate luna care vine....va fi altfel.......asa ca trebuie sa speri,OK?
Deci repet..mi s-a zis clar de toata lumea..fara corp galben NU EXISTA OVULATIE....
Daca mai ai intrebari..astept!
Pupici
AniS
anis spune:
quote:
Originally posted by Tia
Crinuta,
eu cred ca stimulentele ajuta la "refacerea" graficului prin ajustarea hormonilor.... dereglarile hormonale se vad si pe grafic, prin stimulare ma astept ca temperatura sa se "aseze"..... oare cred prost?
Tu ce faci mai departe?...
Tia,
E gresit ce spui tu....stimulentele....adica clomifen (Clostybegyt sau Ova-Mit sau etc) ajuta la dezvoltarea foliculilor (Hormon LH in principal+ estrogen) si pregnyl...ajuta atat producerea , spargerea folicului (din cauza gonatropinei umane)cat si ca suport al fazei luteale..(din cauza asta eu am facut 2 injectii..pentru ca ajuta si la dezvoltarea corpului galben).
Singurul responsabiil cu temperatura e un progestativ......deci el ajuta temperatura..sa nu arate ca "dintii de fierastru"......iar daca nu s-a luat asa ceva....evolutia temperaturii e aproximativ cea reala...(excluzand perioada in care ai luat pastilele de stimulare)
Uffff...am pus si eu multe intrebari zilele astea....si cam asta am aflat
Pupici
AniS