Urmatorul pas in vederea obtinerii unei sarcini 2
Raspunsuri - Pagina 2
anis spune:
Da fetele, Tia si Helen..acum i-am postat intrebarile lui Teo la topic...desi ii mai scrisesem si un mail..tot cu acelasi intrebari...dar se pare ca e foarte aglomerat....si de aproape 3 zile inca nu am primit raspuns..
Vitamina E, favorizeaza retentia de lichide? Ca eu nici ieri (am mancat o salata doar) si nici azi nu am prea mancat..si ma simt ca un balon in burtica..si parca mi se intinde burta..exact senzatia aia cand mananci prea mult...asa e?
Voi ce mai faceti, Helen.....Tia..la tine am vazut..sa speram ca chisturile vor da inapoi!
Pana aflu eu ce Dumnezeu a scris acolo "marele profesor"....rascolesc internetul..si in ultima instanta ma duc la un dr..al meu iar e plecat....ufff
Ps: Ursulica..cauta in forum..cred ca pe la pagina 20 si ceva..o sa gasesti acolo o lista cu medici
AniS
MadalinaM spune:
Draga aurelursu,
Multumesc mult pentru informatii. E dl.Ancar asa de grozav? Am o "mica" problema cu ovarul drept. Adica creste (deocamdata e de 4 cm) si un anumit domn doctor (nu spui cine persoana importanta)mi-a spus ca pot sa raman insarcinata, dar daca ovarul creste va fi nevoit sa mi-l scoata si odata cu el si copilul. Bineinteles ca am intrebat daca nu ar fi bine sa tratez ovarul inainte de a ramane insarcinata, ca sa nu am probleme. Dumnealui mi-a spus ca nu exista tratament si ca vom lasa natura sa decida. va rog dati-mi un sfat ca sunt tare dezorientata si necajita. Pupici o ursulica trista.
Cred ca asta era problema ta, nu?
Eu nu am mai auzit pina acum ca un ovar sa creasca? Poate isi mareste un pic volumul din cauza unor chisturi? e vorba de chisturi?
Alte analize hormonale ti-ai mai facut?
Daca celalalt ovar e bun si tu nu mai ai alte probleme, iar acest ovar poate fi asa periculos in timpul unei sarcini, ai putea avea copii si cu un sigur ovar, dar asta numai dupa ce ti-ai facut toate investigatiile.
E greu sa recomanzi un dr.
Dr. despre care s-a vorbit pe forum: Niculescu(Giulesti)
Lemnete(Polizu).
La Ancar se ajunge f greu, la Medsana dupa programare cu 3 sapt inainte, iar la spital(Pantelimon) nu stiu in ce regim. S-a vb mult de el si pentru ca face FIV.
Nu stiu cit te-am ajutat, dar sper sa iti fi dat macar o idee sau sa iti fi sugerat alte intrebari pe care tu poate nu le-ai pus dr-lui tau.
Sanatate,
MadalinaM
aurelursu@k.ro spune:
Multumesc mult fetelor. E minunat sa stii ca e cineva langa tine, chiar si virtual (incepusem sa intru in panica). Din "nefericire" nu am chisturi(poate as fi putut sa le rezolv mai usor), ovarul a crescut in dimensiune poate din cauza irigarii deficitare. Nu stie nici nenea doctorul si nici nu mi-a spus sa fac alte investigatii. O sa incerc sa ajung la Dl. Ancar, chiar daca dureaza mai mult. Multumesc inca o data, multi pupici si mai astept sfaturi.O Ursulica putin mai vioaie!
meme spune:
Draga Anis,iata ca mi-am facut putin timp si incerc,in masura in care ma pricep,sa-ti raspund catorva intrebari.Eu sunt aproape sigura ca ai avut ovulatie:prezenta corpului galben si lichidul din sacul Duglas.Pot sa-ti spun ca in cazul meu,la ultima ecografie de monitorizare a ovulatiei,prezenta de lichid in sacul Duglas a fost primul indiciu al medicului ca s-a produs ovulatia.Foliculul se sparge,elimina ovocitul si o mica cantitate de lichid.In functie de cantitatea de lichid,se poate aprecia destul de exact momentul ovulatiei.Mie mi s-a spus,ca fiind foarte putin,ovulatia s-a produs de curand,deci am prins momentul optim pentru inseminare.Ca nu mi-a reusit in final,asta este altceva.Oricum ei garanteaza o inseminare 20%.Endometrul meu avea 9.5cm si am inteles ca era o.k.
Cat priveste laparoscopia,eu cred ca poti sa mai astepti putin,mai ales ca ai ovulatie.Nu e cumplita,dar nici cel mai placut lucru din lume.Eu am stat internata la reanimare in ziua interventiei si am plecat acasa a doua zi la pranz.Analizele preoperatorii mi le-am facut ambulatoriu,in sensul ca nu am ramas in spital.Am avut o saptamana de concediu medical,ciclul mi-a venit normal,cam dupa 2-3 saptamani de la operatia facuta in a 7-a zi de ciclu.Dupa primul ciclu nu am mai avut nici o problema si totodata unda verde.
Tia spune:
Meme,
inteleg ca prezenta lichidului in fundul de sac inseamna ovulatie!! La mine dr. a mentionat "moderata cantitate in fundul de sac" in ziua 11, iar in ziua 13 "lama de lichid...". E bine asa? Sau trebuie mai mult??? La tine cum s-a exprimat dr.? Meme... daca ai stii de cand ma chinui sa aflu ce inseamna acest termen! Eu am mari indoieli asupra ovulatiei si pana acum nici un dr. nu mi-a confirmat daca are loc sau nu.
te pup si te astept cu un raspuns...
meme spune:
Tia,nu-ti pot da mai multe amanunte.Dupa ecografia din ziua 12 cand medicul mi-a spus ceea ce-am relatat mai inainte si a constatat ca cei doi foliculi maturi"plecasera",in sensul ca nu mai apareau pe ovare, n-am mai facut o alta ecografie in termen asa de scurt.Nu stiu cat timp trebuie sa persisite lichidul in sacul Duglas.Pot sa-ti spun ca si in cazul unei ecografii facute imediat inaintea menstruatiei(chiar in ziua aceea,mai pe seara mi s-a declansat)mi-a aparut lama fina de lichid in sacul Duglas,deci pesemne se vedeau primele mici sangerari.
anis spune:
Meme,
Mi-a prins foarte bine raspunsul tau...chiar si asa incomplect...mi-a aparut un pic o unda de lumina in hatisul asta al termenilor medicali.
Din pacate se pare ca Teo e f aglomerat si de cateva zile bune nu am primit nici un semn..il intrebasem si pe el.....iar doctorul meu ' a disparut" iar la o conferinta....
Hai sa zicem ca, cat de cat m-am luminat..poate vreo fata de pe forum care a auzit si stie si ce inseamna fiecare termen o sa ajunga si pe aici sa citeasca..
Mai am o intrebare corpul galben hemoragic ce este? Si corpul galben , deasemenea se formeaza numai si numai daca ai ovulatie?
Meme, tu ce urmeaza sa faci luna asta?
Tia , ai mai facut vreo eco sa vezi ce s-a mai intamplat cu "gigantii"?
Pupici
AniS
blondy spune:
Buna fetelor!
Cateva zile nu v-am putut urmari, dar azi mi-a parut fff bine ca te vad din nou Anis!!! Asa imi placi!Data trecuta m-ai speriat un pic...
Eu am fost azi sa-mi verifice prolactina (sunt in ziua 21), am luat o cutie de bromocriptin, sa vedem cum raspunde organismul...ii primul ciclu cu Clostylbegit, sunt tare curioasa, cred ca o sa merg maiine la eco, desi nu mi-a spus medicul, dar de la voi am inteles ca ar fi bine sa vedem ce s-a intamplat luna asta!