Nazdravani de aug - sept 2003

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Neata si pupici la toata lumea!

Trec in mare graba numa ca sa pui o intrebare la Anka, mami de Eliza...
Anka, zi si mie, voi mai sunteti la Clara? Poti sa-mi dai cateva impresii, cand ai tu putintel timp (nu e graba, deocamdata suntem in tatonari)?

As vrea sa stiu in primul rand cum ii place Elizei, cam cati copii sunt, ce activitati, daca ii place mancarea, daca ies pe afara... tot ce ti se pare tie interesant de zis (si de rau, si de bine).

Inteleg ca au baie speciala pentru copii si ca ii scot mult la plimbare (circ, spectacole...). Astea sunt clar niste plusuri (pe care acum nu le avem).
M-ar interesa cam care e sistemul de invatare, au foarte multe activitati, invata poezii ca papagalii, stau la desene, fac sapte limbi straine?
Educatoarele cum sunt, se lipesc de copii sau is doar 'doamna profesoara'?

La astia 'ai nostri' e bine ca nu fac o mie de lucruri si toate prost, invata cate putin si destul de bine, e drept ca nu stie sa recite tone de poezii, dar isi dezvolta o gandire logica si cel putin se distreaza.
Din nefericire in curand va trebui sa o ducem si pe Ina la gradi, si intrucat astia termina programul la 5, o sa fie o mare incurcatura cu venitul acasa, asa ca va trebui sa ne orientam catre alte orizonturi.

Saru-mana pentru orice info.

V-am pupat si ma duc sa fac ceva de mancare (iar ma apuca gatitu noaptea!).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Hej,hej!
Mai dau si eu de veste-poveste ca sa nu ne uitati .

Cristina, eu am sa-ti trimit pozele pana acum la 4 ani, si pe cele pentru Diana. Si eu vreau sa continuam site-ul, asa ca atunci cand va fi momentul, te rog sa ma pui si pe mine la calul, am sa o rog pe mama sa-ti trimita banii cand ajunge inapoi in Ro. Ne dai tu iarasi contul, ok? Adresa ta de yahoo e valabila? sau ai alta?

Silvia e ok, in sfarsit merge cu drag la camin, ramane acolo cu placere si ii place. A trebuit sa-i iau un costum de fas impermeabil-pantaloni si jacka-pentru ca aici copiii stau afara in fiecare zi, indiferent de vreme, macar o ora, o ora jumate. Intr-o zi, cand am ajuns la camin dupa ea, era imbracata cu pantalonasii de schimb, cei cu care a mers dimineata erau in uscator, plini de nisip. Sigur ca refuzand sa-i ia pe cei subtiri(are si pantaloni impermeabili subtiri, pe care tot am convins-o pana n-a fost mai frig sa-i ia, dar a refuzet sistematic) si jucandu-se in nisip s-a udat si murdarit. Nu-i o problema, ca era doar nisip si a iesit usor la spalat, dar asa s-a convins si ea ca isi muradreste hainele si de atunci s-a hotarat pentru costumasul asta mai gros. I-am luat si manusi groase si impermeabile, asa ca e echipata de vreme umeda si rece. A venit si la noi iarna, unde pana acum 3-4 zile era soare, caldut si miroseam trandafiri, a venit frigul, asa cam la -2/-3 grade noaptea, peste zi cam 2-3 grade, a si nins ieri si azi, dar peste zi se topeste. E placut cand nu e vant, dar momentele astea sunt cam putine, fiind la malul marii. Azi inca am gasit trandafiri infloriti, si afara ningea...
Silvia a fost tare bucuroasa azi ca a fost "vedeta" la intalnirea de la pranz. Nu stiu daca v-am mai spus, la intalnirea asta au in fiecare zi un alt animalutz mascota, pe care il prezinta pe rand cate un copilas. Si azi a prezentat in sfarsit si Silvia, de cand stateam cu ea la camin, tare de mult...ma intreba cand va veni si randul ei. Apoi copilasul trebuie sa-i numere pe copii, trecand pe la fiecare(copiii stau pe jos in cerc si copilul trece in picioare pe la spatele lor si-i numara). Silvia mi-a spus ca azi au fost elva, adica unsprezece, e un fel de verificare numerica a copiilor.
I-a desenat zilele trecute Moshului, apoi impreuna cu Diana si-au scris scrisorelele si a trecut mosul si le-a luat din geam . iar acum ma intreaba in fiecare zi cand impodobim bradul...ca Moshu' are deja cadourile pentru ea .
In magazine deja e plin de braduti impodobiti, de ornamente de Craciun, mai mare dragul, sunt asa frumoase! Abia astept sa merg si eu sa ma aprovizionez, ca n-am putut aduce nimic din Ro, trebuie sa luam de la zero. Ma tenteaza sa facem brad cu alb si negru, am vazut unul intr-un magazin si tare mi-a placut, numai ca astia ai mei se cam stramba, asa ca poate il vom face mai vesel...

Va pup, iar am scris un roman!
Numai bine!

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Am intrat sa va spun tot despre Craciun. Uite ce am comandat noi:
www.quelle-international.com/ro/q3r/home/suche/FH_bmZoX3BhZ2V0eXBlPWRldGFpbCZuZmhfYWN0aW9uPXNlYXJjaCZmaF9zZWNvbmRpZD1xdWVsbGVfcm9fNDAxMzcmZmhfdmlld19zaXplPTEwJmZoX2Vkcz0lYzMlOWYmJmZoX2xvY2F0aW9uPSUyZiUyZnF1ZWxsZV9ybyUyZmRlX0RFJTJmX2FjdGl2ZSUzZSU3YjIwMDYxMDA1JTdkJmZoX3NlYXJjaD1jb3J0JmZoX3JlZnZpZXc9c2VhcmNo//m-40137/index.html" target="_blank">SET DE CORTURI

Mihaela, ce frumos povestesti tu. Ma bucur pentru optimismul din mesajele tale.
(P.S. Negrul?... Parca nu-i culoare de sarbatoare...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Dana, nu e numai negru, e negru cu alb, arata elegant, numai ca ma intreb daca nu e prea sobru, parca ar trebui sa fie vesel, mai ales pentru copii. De asta ezit...
Daca nu uit, in seara asta iau aparatul si fac o poza bradutului din magazin, cel impodobit.

Si Silvia i-a scris moshului ca vrea cort, a vazut intr-o reclama de la un magazin de jucarii, dar intrebarea e...unde o sa-l punem? Vad ca al tau e dublu, unde il veti monta? Ca eu inca ma gandesc daca sa-l iau sau nu. Ea isi face cort dintr-un scaun rasturnat si o patura, tare ii place...

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mergi la inceput

Mihaela, sa stii ca problema locului a aparut si la noi. Probabil ca nu vom mai avea pe unde trece in sufragerie , dar important e sa se distreze piticele. Oricum casa e mereu cu fundul in sus , deci... ce mai conteaza ?
Si ele isi fac tot felul de casute, pe sub scaune, pe sub mese si tocmai de aceea sunt sigura ca va fi de mare succes cortul. Sper sa soseasca la timp.
In privinta culorilor bradului, da, am inteles ca e si alb. Doar ca mie negrul nu-mi inspira ideea de sarbatoare... de bucurie. Asta am vrut sa spun. Nu ma indoiesc ca e elegant, dar pentru gustul meu e impropriu Craciunului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Hello fetele
OANA_NOEMI - E un curs tare interesant (ieri am chiulit din cauza febrei). Te invata sa vorbesti cu copiii. De ex, copilul nu e multumit de el, de prestatia la fotbal, de ex. Tu ce ii zici? Incerci sa in incurajezi nu? Cica nu e chiar grozav. Ma rog, nu e momentul sa faci asta intai si intai. Cica intai si intai e mai indicat sa mormai ceva, de genul hmm, ahaa, inteleg.... Si il determini in felul asta sa spuna singur mai mult, pana gand gaseste singur solutia. Sunt multe chestii interesante. Va dau un exemplu care merge la copii:Cica sa ii dai copilului in fantezie ceea ce nu ii poti da in realitate. Ex
- Mami, imi e sete
- Nu am de unde sa iti dau apa acuma. Ai rabdare sa ajungem acasa
Gresit - de cate ori ii fac eu Elizei asa, nu inceteaza sa imi tot ceara apa, desi vede ca n-am de unde sa ii dau in momentul ala.
Varianta corecta cica - sa ii spui ceva de genul "daca as avea aici acum o fantana, ce apa buna ai bea"
Nu am crezut in asta, si fix a doua zi mi s-a intamplat, iar, in masina. Ea imi serveste faza cu setea, eu ii servesc faza cu fantana. Ce credeti ca imi zice???? NU mi-a venit a crede!!!
EA: "Mami, dar daca ne opreste politia si vede ca avem in masina o fantana? Oare ne-ar da amenda?"
EU: "Nu cred mami ca ne-ar da amenda"
EA: "Nici eu nu cred. Ca doar nu feacm nimic ilegal" (stie ea de ilegal ca ii tot spun eu de astia care fac prostii in trafic...) "Si stii ce? Cand o sa ajungem la gradinita, o sa beau apa"
Si asta a fost tot! In plus, cum am ajuns la gradinita s-a dus direct la butoi sa isi ia apa.

DANA_ENE - Eu m-am saturat de Quelle. In mai mult de jumatate din cazuri pachetele mi-au ajuns cu intarziere. Am renuntat complet la ei. Nu mai spun ca am comandat sandale de vara nr 26 pt Eliza, roz, si mi-au sosit pantofi barbatesti, nr 41, negri!!! Am comandat lui Ovidiu niste blugi nu mai stiu ce nr si ne-a sosit 56!!! Intrau 3 ca el inauntru! Cu returnatul e mai mare daraua decat ocaua. Spun ca iti returneaza si banii pe pachet, dar nu o fac. Deci, iti returneaza numai banii pe produs, dupa vreo 3-4 saptamani, si tu ramai cu coletul platit si la dus si la intors! Acum sunt fan ebay

ROISIN - pe rand:
- Elizei ii place. Acum sunt vreo 10 sau 12 in grupa. Nu stiu precis. Oricum, e ok ca sunt maricei. Eliza e la grupa mare. La grupa mijlocie nu stiu cati sunt, dar nu mai mult de 10-12, asta e clar.
- activitatile sunt foarte diverse. Dimineata, dupa programa. Lucreaza dupa caiete speciale, potrivite grupei. Anul trecut au lucrat dupa Aramis. Acum am uitat cu ce editura au colaborat. Dar tot activitati matematice, cunoasterea mediului, dezvoltarea exprimarii, etc... ce e in programa.
- in plus:
luni - pictura
marti - balet (asta e cu bani, 130 de lei lunar) - nu e obligatoriu.
miercuri - cor
joi - balet
vineri - nu mai stiu
de luni pana vineri engleza
de luni pana noi germana
baietii fac tenis
- mancarea ii place, dar nu mananca foarte mult, ca asa mananca ea de obicei, putin. Daca vrei, iti trimit niste meniuri pe mail, ca sa iti faci o idee.
- ies afara cat e vreme buna. Acum nu ii mai prea scoate (ceea ce nu ma intristeaza, ca o scot eu in weekend)
- au baie, da, cu niste toalete tare dragute
- ii scot foarte mult la plimbare - circ, teatru, excursii de o zi (ultimele doua in octombrie - una de explorare a naturii - un fel de activitati de scout cum sunt in America), alta la salina la Slanic Prahova), excursii mai lungi, tabere (in ianuarie e tabara de sky)
- nu prea invata poezii (ba chiar i-am zis educatoarei ca nu sunt fan poezii papagalicite, dar chiar nici una??? Acum mi-a venit cu aia cu mere pere in panere,... si inca una pe care am uitat-o ) mai invata poezii la servari, dar nu ca sa le recite fiecare in fata audientei, ci au diverse scenete
- la TV nu se uita deloc. Asa banuiam, si asa zice si ea. Au un TV sus, unde sunt dormitoarele, dar nu cred ca ii da cineva drumul
- dupa cum ziceam, fac numai engleza si germana - dupa cum arata fisele de la profesoare, pare ok vocabularul ales. Nu e prea incarcat. Iar de ei se prinde. Asa am vazut la lectia deschisa.
- educatoarele sunt ok, se lipsesc de ei
- minusuri > dimineata, educatoarea ajunge dupa noi. Nu imi place ca ei stau singuri. Nu stiu daca e un capat de tara, in fond sunt destul de maricei, dar nu imi place mie. E o singura educatoare la grupa. La fel, seara, nu raman singuri dar cand mai sunt putini, stau cu o singura persoana care pare sa ii "pazeasca", nu se implica cu ei in vreo activitate. Poate nici asta nu e un capat de tara, dar ma streseaza pe mine.
- plus, in afara de ce am zis mai sus > taxa pare mai mica decat in alte parti, si include toate optionalele (mai putin baletul - se face la un club privat, nu in gradinita; mai platim circul si teatrul, cadoul de Craciun). Alt plus - activitatea e continua, inclusiv in august. Programul - de la 8 la 19. In august fac tabara de vara (contra cost, 2 saptamani).

Cat am cautat eu prin tot cartierul Floreasca, asta a parut cea mai ok varianta. Daca te avantajeaza si zona asta mai incoace, vis a vis de Circ, in spate la Billa, zi-mi ca sa iti mai recomand vreo doua care mi-au placut mult (spatii foarte generoase in interior, dar curte mica. Oricum, ar merita vazute, ca idee)

Maine ma duc la gineco. Cred ca trag chiulul de la serviciu, ca am febra si nu ma simt bine, asa ca mai bine vin acasa dupa doctor. Acuma bag in mine ceai cu lamaie....
Bye bye

Mergi la inceput

Anka, m-ai speriat cu Quelle .
Acum nu-mi ramane decat sa ma rog la Doamne-Doamne sa vina coletul la timp si cu ceea ce am comandat in el .

Sanatate doamna, stai acasa, nu vezi ce vreme e afara?

Foarte interesante chestii povestesti tu de la cursul acela . Sa ne mai spui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Anka, saru-mana mult de tot de raspuns, e foarte util ce mi-ai zis.
Probabil in viitorul apropiat vom merge sa vizitam din nou gradinita si sa vorbim cu directoarea si undeva la inceputul anului viitor probabil o sa ne mutam si noi.

Va pup, mai am ceva de lucrat, o seara buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

Multumesc Anka, unde se face cursul si cat costa?

Suna foarte interesant. Iti doresc multa sanatate!

Va pup,

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Hello
Sa stiti ca e foarte interesant cursul. Se face la o firma specializata in training - a fost reclama pe ItsyBitsy, asa am aflat eu de ei. A costat vreo 3 milioane si dureaza 6 saptamani, cate o sesiune pe saptamana.
Daca aveti timp, puteti cauta cartea scrisa de autoarele workshopului - se numeste Comunicarea eficienta cu copiii si a aparut la ed Curtea Veche.
Workshopul are si suport video, dar in ret e cam acelasi continut, Cee ce e interesant e ca isi da toata lumea cu parerea (e mai misto decat sa citesti o carte) - plus ca eu am atat de putin timp pentru citit....

Mergi la inceput