of, cresa mea!

of, cresa mea! | Autor: crisia76

Link direct la acest mesaj

Eu sunt putin cam suparata ca azi am trecut pe la cresa unde o voi da pe fetita mea si am aflat ca va incepe de luni activitatea. Dupa discutia cu asistenta sefa care are in grija aceasta cresa am plecat cam pe ganduri pentru ca in loc sa-mi spuna de ce are nevoie copilul cum ar fi ce schimburi sa aiba la pachet de ex. mi-a insirat o adevarata lista de cheltuieli care include Domestos, Pronto de parchet, Clin pentru sters geamuri si alte minuni de acestea plus o suma frumusica pentru achizitii diverse cum ar fi canapelute , mochete si alte asemenea. Stau eu si ma gandesc ca daca incepem in tromba de la cresa unde sta un an apoi la scoala dam faliment sigur. Pe la voi mamici cu pitici la cresa e la fel?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Buna Crisia,
Bietelul meu a mers la cresa de la 1 an si 4 luni si pana la 3 ani. In acest interval nu mi-a cerut nimeni bani pentru ce spui tu. Singurii bani pe care i-am dat au fost pentru geamurile termopane si au cerut cam 10-20 Ron de parinte, adica o suma modica.
Singura rugaminte era sa le mai luam, in limita posibilitatilor, jucarii.

Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

Si copila mea a mers la cresa dar nu ni s-au cerut bani pentru consumabile (detergenti) si nici pt. mobilier ori termopane. Pe de alta parte, trebuie sa fiti constienti ca investitia se face pt. copiii vostri, ca ei vor beneficia de caldura si confort, ca primariile nu dau prea multi bani pt. chestiile astea si de aceea se apeleaza la parinti. N-o invinui pe asistenta sefa, gandeste-te ca si pt. ea e nasol sa "cerseasca"... Sigur, nici nu trebuie sa renoveze totul o data. Anul asta canapele, la anu' termopan...Eu as zice sa ii spui ca e mai bine ca discutia sa se poarte intr-o intalnire cu toti parintii, sa se stabileasca la comun treaba, nu pe la colturi. Poate vreun parinte are sectie de tamplarie sau de mibila si face vreo donatie!
Nu te ambala... asta e doar inceputul!

Dora, mami de Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Si noi am inceput prin iulie gradinita care incepe pe 17 septembrie, daca ma-ntelegi ce vreau sa spun...merge fiica-mea in grupa mica si-n iulie suna directoarea ca se face curatenie si ca ar fi bine si as ajuta gradinita daca as duce niste vopsea alba....musai cu luciu...mai mult m-a distrat faza decat enervat, ca inteleg ca n-au poate si ca e pt. confortul copilului...dar m-a distrat pentru ca noi nici n-am apucat sa mergem la gradi si deja am inceput cheltuielile... Oricum, ce mi-a placut la ea a fost ca eu am zis ca nu am timp sa merg sa umpar vopsea, mai bine-i duc banii si sa cumpere ei, a zis ca nu, bani nu primesc, ci doar materiale.

Lora, mami de IUSTINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

Am doi copii mari,va spun din experienta-se cer peste tot,in functie si de conducerea unitatii,bani sau produse.La aceeasi gradinita am dus ambii copii,DAR AM INTREBAT SI ALTE MAMICI IN IDEEA SA MUT IN ALTA PARTE COPILUL PTR.A REDUCE CHELTUIELILE,nu mai sterg,am apasat tasta gresit si am scris cu majuscule.
Deci la inceput de an se cereau bani ptr.covorash,perdele,si alte minunatii(in epoca de aur si apoi in cea noua).
In al doilea an grupa era mutata in alta clasa(se facea rocada)si normal trebuiau schimbate covorashul,perdelele si fatza de masa caci erau uzate cele ramase de la ceilalti pitici.
Celelalte cheltuieli erau ptr.rechizite de tot felul pe care insa nu le foloseau integral.Se foloseau doua trei seturi,restul erau la pastrare in dulapul d.nei educatoare.
Nu mai vorbesc de cheta ptr.diverse zile aniversare caci trebuie sa fim recunoscatoare ptr.atentia acordata copiilor nostri.Sunt si mamici care discuta cu d.na ce ar dori sa i se cumpere din banii colectati.
COPII MICI-PROBLEME MICI,COPII MARI -PROBLEME MARI asa imi spunea cineva atunci,in timp am inteles cum vine treaba-taxele cresc in functie de varsta si unitatea unde frecventeaza copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Eu nu cred ca e normal sa se cumpere canapele si alte minuni pe banii copiilor. Si asta se intampla in fiecare an. Chiar se schimba mobilierul si perdelele in fiecare an? Ma indoiesc. Inteleg ptr.rechizite ca se consuma, dar nici sa renoveze cladirea pe banii nostri. Primariile cred ca aloca bani ptr. asta. Dar ma rog...traim in Romania.

http://www.copaculdehartie.ro

Mergi la inceput

:D Nu se cumpara in fiecare an... Spre exemplu, cei care intra in grupa mica nu prea au de un' sa stie ca de fapt cei care au plecat au lasat sala dotata cu patuturi, masute noi, jaluzele, lenjerii pt. patuturi... Toate bunurile astea ;dispar" prin alte grupe sau pe-acasa pe la doamne sau sunt vandute... iar noua generatie ... repeta figura. Doar copiii tre sa stea confortabil
Uite, sa va zic o chestie. E clar ca scolile nu prea au bani pt. dotari ultra-moderne...etc. Acum 4 ani, fiind diriginta la o clasa de-a 5-a, intr-o clasa vai de capul ei, in internat, cu o fereastra mare de 4 m putreda, le-am propus parintilor sa schimbam tamplaria. Nu neaparat termopan. Deci va spun sincer ca era un curent teribil, chiar cu geamurile inchise, iar copiii stateau acolo cam 5 ore pe zi. Asa ca s-au strans bani, s-a pus termopan, a fost cald... insa am "aranjat" cu directorul ca elevii mei sa nu mai dea asa-numitul "fond al scolii". Am facut rau? Am facut bine? Pana una-alta, copiii n-au stat in curent 4 ani. Tot pt. confortul lor (si in aceleasi conditii), in anul urmator am raschetat parchetul si am schimbat usa. Si... cam atat. Ce parere aveti? Am facut bine sau rau?
Sa nu credeti ca incurajez chetele si storsul parintilor de bani. Stiu cum e, sunt si eu mama...

Amelia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Initial creeata de crisia76

Eu sunt putin cam suparata ca azi am trecut pe la cresa unde o voi da pe fetita mea si am aflat ca va incepe de luni activitatea. Dupa discutia cu asistenta sefa care are in grija aceasta cresa am plecat cam pe ganduri pentru ca in loc sa-mi spuna de ce are nevoie copilul cum ar fi ce schimburi sa aiba la pachet de ex. mi-a insirat o adevarata lista de cheltuieli care include Domestos, Pronto de parchet, Clin pentru sters geamuri si alte minuni de acestea plus o suma frumusica pentru achizitii diverse cum ar fi canapelute , mochete si alte asemenea. Stau eu si ma gandesc ca daca incepem in tromba de la cresa unde sta un an apoi la scoala dam faliment sigur. Pe la voi mamici cu pitici la cresa e la fel?

La vita est bella!

inteleg ca nu sunt fonduri si ca parintii trebuie sa contribuie pentru anumite produse,mobilier,etc.dar de ce musai domestos,pronto etc ? cind nu ai bani defel si te bazezi pe parinti pentru dotarea cresei e putin ciudat sa ceri produse de "firma". da alea mai ieftine si care fac aceeasi treaba nu sunt bune?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisia76 spune:

Speed, pai asta m-a frapat si pe mine. Sunt sigura ca au cu ce sterge pe jos sau geamurile, dar de... ne-am boierit vrem musai Pronto de parchet sau Domestos. Si apoi, daca fiecare parinte aduce cate un Pronto ce face cu 50 de produse? Vedeti, asa apar discutiile si mai ales cand sunt spuse pe la colturi si nu afisate clar si la vedere.
Mie de la inceput nu mi-a placut de aceasta asistenta care face ea ce vrea, speram sa n-o mai vad dupa ce citisem noua lege a creselor care stipuleaza ca o cresa trebuie sa aiba la conducere un absolvent de facultate. Probabil ca nu a intrat in vigoare si prin zona asta. Deci sa-mi iau gandul ca vor avea parte si de vreo educatoare care sa-i puna si pe astia mici la o activitate educativa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisia76 spune:

Speed, pai asta m-a frapat si pe mine. Sunt sigura ca au cu ce sterge pe jos sau geamurile, dar de... ne-am boierit vrem musai Pronto de parchet sau Domestos. Si apoi, daca fiecare parinte aduce cate un Pronto ce face cu 50 de produse? Vedeti, asa apar discutiile si mai ales cand sunt spuse pe la colturi si nu afisate clar si la vedere.
Mie de la inceput nu mi-a placut de aceasta asistenta care face ea ce vrea, speram sa n-o mai vad dupa ce citisem noua lege a creselor care stipuleaza ca o cresa trebuie sa aiba la conducere un absolvent de facultate. Probabil ca nu a intrat in vigoare si prin zona asta. Deci sa-mi iau gandul ca vor avea parte si de vreo educatoare care sa-i puna si pe astia mici la o activitate educativa.

Mergi la inceput

Conducerea cresei cu director absolvent de facultate se refera la instituia care coordoneaza toate cresele din oras, nu la asistentele sefe din fiecare cresa in parte. Cum ar fi Inspectoratul si scolile, la fel si aici activitatea fiecarei crese este coordonata de un singur director (pe oras sau sector) cu studii superioare...

Amelia mea

Mergi la inceput