despre postinor

despre postinor | Autor: mitranca

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor. Nu am mai intrat de mult pe forum. Am si eu o mare dilemaaa.[batcap. Acum cateva zile , am calcat pe bec, cred ca va dati seama despre ce e vorba. Al meu sot nu a mai fost asa sigur pe el , si asta e. A doua zi, fuguta la farmacie sa cumpar Postinor. Le-am luat, asa cum scrie in prospect. Ideea e, si ma macina rau de tot, cand dispare efectele Postinorului?
Daca am luat zilele astea Postinor, cand pot fi sigura ca mai are efect asupra organismului, in caz ca as vrea sa raman insarcinata?
As vrea din tot sufletul sa-mi raspundeti.
Multam mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pampasai spune:

Postinorul impiedica fertilizarea ovulului, sau implantarea lui in uter, si e bun in primele 72 de ore. Adica daca vei avea iarasi un contact neprotejat poti ramane insarcinata. Cel tarziu dupa prima menstruatie chiar nu cred sa fie probleme.
Insa, asa ca chestie... aceasta metoda de contraceptie poate actiona in mod abortiv... si nu e recomandata mai mult de 2 ori pe an, ca-ti deregleaza ciclul.

mami de Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

am o prietena care e insarcianta in 6 luni cu postinor cu tot...cine stie? niciodata nu poti fi 100% sigur

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

concediu 2007
Darius - luna a 8-a

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

din ce am citit, Postinorul ar avea o concentratie de hormoni cat pastilutele pt. o luna intreaga- deci este o doza de shoc...probabil ca ar trebui sa iei in considerare o perioada de "repaus" cat pt. tratamentul normal- 3-6 luni, dupa cate stiu.
Sunt insa unii medici care spun ca poti ramane insarcinata in urmatoarea luna, deoarece anticonceptionalele de ultima generatie nu ar mai necesita aceasta perioada de eliminare a efectelor antibb..

Camelia, Sebastian si Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

uite prospectul de pe farmaline.ro:
" POSTINOR, tablete , implant
levonorgestrelum

Actiune terapeutica: Levonorgestrel este un progestogen care inhiba implantarea ovulului in endometru, stimuleaza motilitatea tubala si creste vascozitatea mucusului cervical. Administrat la mijlocul ciclului, el inhiba ovulatia.

Compozitie: Fiecare tableta contine 0,75 mg levonorgestrel. Excipient: lactoza.

Indicatii: Contraceptie orala, destinata in exclusivitate femeilor cu contacte sexuale ocazionale si/sau neplanificate. Femeilor care au contacte sexuale mai frecvente, le este recomandata administrarea continua de contraceptive combinate.

Contraindicatii: Graviditate ori suspiciune de sarcina, sangerare vaginala de origine necunoscuta, afectiuni hepatice sau renale, icter de sarcina, carcinoame de san, de ovar si de uter, in antecedente.

Mod de administrare: 1 tableta, in decurs de o ora de la contactul sexual. In cazul repetarii contactului sexual, este recomandata administrarea unei alte tablete, in interval de 8 ore dupa prima. In general, se recomanda 1-2 tablete lunar, dar nu mai mult de 4 tablete. In cazul in care este necesara administrarea mai frecventa, este recomandata aplicarea unei alte metode contraceptive.

Efecte secundare: Cele mai obisnuite efecte secundare sunt: greturi, ameteli sau sangerare intermenstruala la 2-3 zile dupa administrare, care inceteaza spontan. Daca sangerarea este profuza sau se prelungeste, este recomandat un examen ginecologic. Rar, pot aparea cefalee si senzatie de tensiune in sani.

Interactiuni medicamentoase: Efectul contraceptiv poate fi redus in caz de administrare concomitenta de: ampicilina, rifampicina, tetracicline, cloramfenicol, neomicina, sulfonamide, barbiturice si fenilbutazona. In aceste situatii, se recomanda suplimentarea contraceptiei cu o alta varianta (non-hormonala).

Precautii: Se recomanda prudenta in administrarea tabletelor la persoanele suferind de: astm, insuficienta cardiaca, hipertensiune, migrena, epilepsie, disfunctii renale, diabet zaharat, hiperlipemie, depresie, tromboflebite, afectiuni trombembolice si hemoragie cerebrala. Aceeasi prudenta trebuie manifestata si cand afectiunile enumerate exista in antecedente. In caz de voma sau diaree, se recomanda suplimentarea cu alta metoda contraceptiva (non-hormonala).

Conditii de pastrare: A se pastra la temperatura camerei (15 - 30 grade Celsius)

Forma de prezentare: Cutii cu 4 tablete."

Este posibil sa afecteze ovulatia pentru o perioada.

Se recomanda a nu se folosi Postinor din nou la o perioada scurta (in decurs de cateva luni..), sa nu se abuzeze de el- este f. puternic si poate afecta grav echilibrul hormonal...

Camelia, Sebastian si Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

Eu am ramas insarcinata cu Postinor.....bine e adevarat ca il luasem a-3-a,oara in 2 luni!!!!!!
Ioana a fost in regula.
Pup

Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003) si Maria Carolina( 26.11.2005)si bebelusa din burtica(DPN 06.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

O prietena a nascut acum 2 luni dupa ce initial luase Postinor.

Eforie-august

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Eu nu inteleg dc ai mai luat daca vroiai sa ramai insarcinata ?!

Dar eu cred ca nici un medicament nu face bine fatului si mai cred ca nu trebuie sa disperi poti incerca peste o luna si cu siguranta nu mai ai in organism medicamentul.

mami Amy si bebe Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitranca spune:

Multumesc mult fetelor pentru ajutor. Nu, nu vreau sa raman gravida, inca. Oricum sper din tot sufletul sa nu mai apelez niciodata la acest anticonceptional. Inca nu mi-a venit ciclul, nici nu trebuia, cam pe la sfarsitul lunii trebuie sa soseasca,am toate simptomele de inainte de menstruatie, deci sunt increzatoare ca medicamentul si-a facut efectul.

Mergi la inceput